Sú vaše 18-ročné deti samostatné?
Chodia ešte na dovolenku s vami, alebo už so svojou partiou? Cestujú samé? Dajme tomu na druhý koniec republiky a pod.? Chodia s vami na návštevy? Alebo už majú svoj život?
Manželova prvá dcéra sa od svojej mamičky nepohne ani na krok. Na dovolenku bez mamičky nepôjde (tzn., že s nami by išla, keby išla aj mamička...) Keď sme jej robili oslavu na 18, ani neprišla. Keď ju zavolá muž na nákupy, dovlečie sa aj s mamičkou.
Keby to bolo 10r dievčatko, beriem to inak. Ale ja som už v 16r bola rada, keď som mojich rodičov nevidela 😅. Puberta u mňa išla v plnom prúde a mala som svoju partiu, svoje kamarátky a nákupy či oslavy som si uzivala s kamoškami. V 18 som už na dovolenku s maminou nechcela ísť, ani som nešla.
@autor to sa az zle cita, je to akesi patologicke. Nema dcera nejaky psychicky problem? Ja mam aspergerku a tiez je v mnohych veciach menej samostatna ako baby v jej veku, no postupne ju ucime, aby sa vedela vo svete obracat. Neviem si totiz predstavit nic horsie, ako jej byt cely zivot za zadkom. Posobi ako bezne dievca, len my ako rodicia vieme, s akymi demonmi bojuje. Nemoze tam byt nieco taketo?
Podotykam, ze jej biologicky otec o jej probldmoch ani netusi, lebo dcera je aspergerka chameleonka, u neho sa dokaze "pretvarovat" a doma sa nam potom zosypa a vlastne k nemu ani nechce chodit, lebo je tam v strese. Vie teda tvoj muz o vsetkych dcerinych problemoch?
no ja mam deti v tomto veku a mozem povedat ze su samostatne ale to neznamena ze nechodime spolu na navstevy, nákupy, dovolenky. vsak sme rodina...
@zmrzlinka2021 ako neviem preco by mali udrzovat vztahy na urovni blizkych priatelov ked zjavne muz o to nestoji a ex chce kontrolovat este aj terajsiu rodinu🤷♀️ Su dospeli a aj dcera je uz dospela a mala by vediet fungovat aj samostatne - co jej zjavne jejmaicka nedovoli
@prasiatko30 súhlasím. Po rozvode to už nie je rodina, ale rozvrátená rodina.
@mandzula v akom veku jej zistili diagnózu? Ako sa to ešte prejavuje? Niekedy mi prišla divná, to je pravda.

@mandzula no oni tak fungovali roky po rozvode, kým nestretol mna a nezalozili sme si rodinu. Samozrejme, že som takto s nimi fungovať odmietla. Chápem, že až mojim príchodom dievča pochopilo, že rodičia sú rozvedení.
Ja som ju ubezpečila, že vždy tu bude mať svoje miesto a jej detskú izbu nájde takú istú aj o 30rokov. Aj keby sme mali tretie dieťa, jej izba je u nás 13ta komnata- zakázané tam chodiť. Je to jej a vždy bude. Ponúkla som jej kamarátstvo, prosila som ju, aby rešpektovala to, že veci sa zmenili. Chcela som aby s nami trávila čas. Lebo úprimne, je to jedno inteligentné, rozumné dievča s ktorým sme sa vedeli hodiny smiať. (Len to bolo v čase, keď jej matka sedela vedľa v izbe a bolo všetko ok)
Ona svojich súrodencov berie ako konkurenciu, nechce ich ani vidieť. Tolerujem to, ale mrzí ma to. Doslova mi v našom živote chyba a to co prežíva manžel, musí byť x krat bolestivejšie. Len je fakt taka detská. Sama išla asi nanajvýš 1 zastávku peši. Ešte aj do školy ju mama vyváža. Neviem ci zvládne uvariť aspoň čaj. Aši s tým nič neurobím, len dúfam, že raz dospeje a urobí si vlastný názor na celú vec.
Tento rok bude maturovať a na VS rozmýšľa ísť do Prahy. Už teraz rozmýšľajú, kde si prenájmu byť. Spolu. Takže mamička pôjde s ňou žiť do Prahy, pravdepodobne.