Syn má platiť 300 eur za stužkovú, na ktorej sa nezúčastní
Dobry vecer!
Dostala som spravu od triednej ucitelky, v zneni, ze kazdy ziak z triedy ma doniest 300E za stuzkovu, ci sa zucastni alebo nie.
V sume 350E je zaratana vecera pre ziaka a dalsich 3 ludi z rodiny, kvety pre ucitelov a este zopar drobnosti.
Moje dieta plus cela rodina sa nezucastni. Ako by ste to riesili? Prosim, nerieste, preco sa nezucastnime. Dakujem
@judit47 hmm naklady na vylet su ina vec, ak je dieta prihlasene, zaplatilo a na poslednu chvilu zrusi, tak to, co sa da zrusit, ako vstupenky a pod. sa zrusi, ale nejaku ciastku predsa len doplaca, pretoze autobus by sa musel zase rozratavat z ineho poctu ziakov a ti zase nemoze za to, ze niekto sa na poslednu chvilu odhlasil a namiesto pociatocnych 20 eur za vylet to bude zrazu 25 na ziaka.
toto celkovo vypoeda o dobe, kedysi sme nemali take pompezne stuzkove, ja vyse 30 rokov dozadu, neisiel len jeden chlapec, ktorý bol podla mojho nazoru bud asperger, lenze vtedy sa diagnostika nerobila, alebo velmi silny introvert. My sme mali stuzkovu v sportovej hale, asi 6 tried, isli takmer vsetci, naozaj len ludia, co ochoreli, alebo ako tento chlapec, uplne vynimky. Dievcata sme mali kostymi a bolo vybavene. Teraz je to predbiehanie sa, neuprimnost, kolektiv je zly. Ucitelia by sa do toho ani nemali montovat, dat zistit zaujem v nejakom druhom rocniku, ci chcu mat stuzkovu a podla toho sa zariadit, peniaze by mali zbierat rodicia, posielat niekam na ucet.
Urcite nic neplat. Max.by som sa zlozila na darcek pre ucitelku/ucitelov a kvety pre nich, ak s tym syn alebo dcera suhlasi. To kde sme, aby niekto platil za nieco, co nebude uzivat a nebude jest. Len tak z dobrej vole a "zdielania"? Akoze 350e je sakra peniaz a to, ze ma ucitelka taku drzost to pytat aj od ziakov, ktori sa nezucastnia, je uplne mimo chapania. Pokial je vsetko tak ako si pisala, tak potom tomu uz duplom nerozumiem.
Nič neplat to kde sme 🤦♀️
@anita6666 u nás sú 3 kategórie. Jedny (väčšina), ktorí sa zúčastnia celej stužkovej, druhá skupina sú žiaci, ktorí prídu len na oficiálnu časť, dostanú stužku a idú domov a tretie sú takí, ktorí sa vôbec nezucastnia. Peniaze sa zbierajú rovno aj na maturity- občerstvenie pre maturitnú komisiu aj žiakov- túto prispievajú úplne všetci, aj na dary či kvety. Ostatné náklady sú delené podľa toho, kto sa zúčastní, koľko hostí bude mať. Všetko sú hotové cenové ponuky, ktoré sa riadne spísali a dohodli medzi rodičmi, žiadne z brucha ty dáš 100, ty 200 a ty 30... taktiež oznamka a fotograf- návrhy a fotky robia grafici (ziaci) a len sa to vytlačí, to si každý už podľa kusov a fotky tiež. Nechce sa .i veriť, že v dnešnej dobe niekto len tak vymysli sumu, neprerokuje nič s ostatnými rodičmi a trvá na vyplatení takéto sumy len tak...
Naši už niečo zbierali, zatiaľ v dvoch platbách. Študentovi, ktorému teraz niečo do toho prišlo a nebude na stužkovej sa vrátila celá platba, ktoru predtym uhradil. Peniaze sa zbierajú na účet, ktorý založil rodič na tento účel a mame prístup k jednotlivým položkám. Stužkovú si riešia študenti sami, učiteľka sa do toho nemieša, iba dá cez edupage vedieť termín a výšku platieb. A ta vaša suma mi príde nejaká vysoká na to, že máte miestnosť a niektoré sluzby zdarma. No nám to vychádza asi o 100vku viac, ale my ideme 5ti a majú to v 4-hviezdickovom hoteli.
Neplatit.len mne je cudne ze to povedala ucitelka. Ucim na gympli a peniaze a celu stuzkovu riesia studenti a rodicia.moja trieda si uklada peniaze na ucet a ucet spravuju 3 rodicia# ja nemam sajnu co kolko kde a ako.stizkova je zalezitost rodicov a studentov
❗️❗️❗️Dnes sa v skole riesili platby za stuzkovu, pre tych, ktori sa nezucastnia. Staci priniest 50E. Z tejto sumy bude hradit vyzdoba triedy -stuha ma dvere, pozvanky, kvietok pri pozyvani ucitelov, atd.
Niektore ste spominali, ci nebude detom chybat stuzkova. Kolega z kancelarie (vek 37) nemal stuzkovu, namiesto toho, bol s triedou 5 dni v Prahe. Povedal, ze najlepsich 5 dni na strednej. Takze nie je to nic nezvycajne.
Stuzkova sa precenuje. Syn nemal, lebo korona. Dcera mala minuly rok taku na rychlo zbuchnutu, tiez ich triedna nahovorila. Ale bavili sa hlavne studenti a ucitelia spolu, my rodicia sme sa decentne zdekovali aby sme neprekazali v zabave.
My sme boli v Parizi a bolo super. Neboj, nepoznaci ho to ani nebude trauma( ak sam nechce ist). Pre mna je to zbytocne drahy cirkus rovnako ako svadba🙈.
Neplatiť!
Tak to už je už iná suma a prijateľnejšia
Tak neviem, ja som mala pred 20r a isli vsetci a bol to pekny vecer. V podstate pre vsetkych prvy velky ples. Stalo to za to. Stuzkova je v zivote len jedna.
Na vylet mozu ist deti aj tak, jedno druhe nevylucuje. My sme tiez po stuzkovej neskor mali dozvuky ma chate. V dnesnej dobe su uz deti a mladi ludia tak scestovani krizom krazom Europou i svetom, ze nejakych par dni niekde v Prahe uz ani nie je az tak zaujimavych. Praveze v dnesnej dobe upada elegancia, galantnost, etiketa - pekne sa obliect, upravit a jeden vecer byt za damu a gentlemana.
"Akcnym mamickam" sa ani necudujem. Tiez by ma mrzelo, ze dieta nebude mat stuzkovu. Nie kvoli predvadzaniu sa, ale kvoli tomu zazitku a skusenosti. Samozrejme to vsetko za predpokladu, ze triedny kolektiv nie je vyslovene rozvrateny ci nefungujuci.
@ada12345 Suhlasim s tebou, ale ked vyslovene dieta si povie, ze nechce a aj najlepsi kamarati sa tak dohodli, tak nebudem tlacit na pilu. Presne viem, ze po veceri a programe by sme isli domov.

Keďže sa nezúčastníte, neplat nič. Hotovo.