icon

Synovi som našla nejaké tabletky. Je to extáza?

kamila189
24. máj 2025

Dobrý deň! Našla som synovi nejaké také tabletky. Našla som si, že by to mala byť nejaká extáza. Neviem čo. Má niekto s týmto skúsenosti? Ďakujem!

Synovi som našla nejaké tabletky. Je to extáza?
okseen
25. máj 2025
@okseen

@sova7 vieš čo ja sa tomu venujem a v zahraničí to riešia komplexné a keďže je preukázané už dávno ze mozog sa vyvinie tak ako ma živiny a vitamíny tak to proste tak je. Závislosť nevznikne lebo nemá lásku. Závislosť vznikne lebo droga supluje a oblbuje centra v mozgu ktorým chýbajú živiny a látky.

Vitamíny a minerály spojené s depresívnymi a nervovými poruchami
1. Vitamíny skupiny B
• B1 (tiamín): nedostatok → únava, nervozita, poruchy koncentrácie
• B3 (niacín): nedostatok → depresia, podráždenosť, psychóza (pellagra)
• B6 (pyridoxín): nedostatok → nervozita, depresia, zhoršená tvorba neurotransmiterov (serotonín, dopamín)
• B9 (folát/folát v aktívnej forme metylfolát): nedostatok → depresia, znížená kognícia, zvýšený homocysteín
• B12 (kobalamín): nedostatok → únava, depresia, neuropatia, zhoršená pamäť
2. Vitamín D
• Nedostatok → zvýšené riziko depresie, zhoršená nálada, znížená imunita
3. Omega-3 mastné kyseliny (nie vitamín, ale esenciálna živina)
• Nedostatok → poruchy nálady, ADHD symptómy, nervozita
4. Horčík (magnézium)
• Nedostatok → nervozita, úzkosť, svalové kŕče, problémy so spánkom
5. Zinok
• Nedostatok → depresia, zhoršená kognícia, zvýšená úzkosť
6. Železo
• Nedostatok → únava, znížená pozornosť, podráždenosť (najmä u detí)
7. Meď (med)
• Nedostatok → neurologické problémy, zhoršená nálada (menej časté)

Prepojenie na závislosti
• Nedostatky najmä B vitamínov, vitamínu D, horčíka a omega-3 môžu zhoršovať náladu, sebakontrolu a kognitívne funkcie, čo zvyšuje riziko závislostí.
• Nervozita a úzkosť môžu viesť k hľadaniu úľavy v návykových látkach.

@okseen a keďže ľudia majú mizernu stravu a z užívania vitamínov sa len rehocu, ze je to biznis, tak nám krásne stúpa počet depresii samovrážd autizmu adhd a všetkých možných verzii porúch. Môj znamy beha po celom svete a nevie nájsť jediného uvedomeleho lekára, aby sa to riešilo komplexne, každý povie, že áno je to tak, ale každý si to rieši na kolene a jak chce a tak to vyzerá.

A áno, vitamíny si treba dávať presne na váhu a presne podľa rôznych prejavov a dlhodobo

okseen
25. máj 2025
@okseen

@okseen a keďže ľudia majú mizernu stravu a z užívania vitamínov sa len rehocu, ze je to biznis, tak nám krásne stúpa počet depresii samovrážd autizmu adhd a všetkých možných verzii porúch. Môj znamy beha po celom svete a nevie nájsť jediného uvedomeleho lekára, aby sa to riešilo komplexne, každý povie, že áno je to tak, ale každý si to rieši na kolene a jak chce a tak to vyzerá.

A áno, vitamíny si treba dávať presne na váhu a presne podľa rôznych prejavov a dlhodobo

@okseen daj mu zobrať krv na všetky vitamíny a uvidíš aký je rozbitý aj med a zinok. Ale asi ti tie výsledky nič nepovedia, lebo aj hraničné hodnoty sú zlé hodnoty a treba mať niekoho, kto tie čísla vie čítať.

deedol
25. máj 2025
@okseen

@okseen poprosim linky na vedecke studie.

okseen
25. máj 2025
@deedol

@okseen poprosim linky na vedecke studie.

@deedol a ty im uveris? A ktorým vedeckým uveris?

deedol
25. máj 2025
@okseen

@okseen z relevantnych zdrojov. Karentovane biomedicinske casopisy napr.

deedol
25. máj 2025
@okseen

@okseen ked s tym pracujes, urcite to pre teba nebude problem. Alebo case studies

okseen
25. máj 2025

existuje množstvo vedeckých štúdií, ktoré dokazujú, že dopĺňanie vitamínov môže zlepšiť stav pri depresii, úzkosti, ADHD a iných psychických problémoch. Tu je prehľad niektorých významných štúdií:

🧠 Vitamíny B skupiny a ich účinky
• Systematická recenzia a meta-analýza zistila, že dopĺňanie vitamínov B (vrátane B6, B12, folátu) môže zlepšiť náladu a znížiť stres u zdravých ľudí aj u tých s rizikom. Avšak účinok na depresiu a úzkosť nebol štatisticky významný.
• Ďalšia meta-analýza zistila, že dopĺňanie vitamínov B a vitamínu D môže byť účinné pri zlepšovaní symptómov depresie a úzkosti, najmä ako doplnok k štandardnej liečbe. 

☀️ Vitamín D
• Štúdia súhrnne hodnotila účinok dopĺňania vitamínu D a B vitamínov na depresiu a úzkosť a zistila, že kombinácia môže byť účinná pri zlepšovaní symptómov. 
• Ďalšia štúdia zistila, že dopĺňanie vitamínu D môže zlepšiť symptómy ADHD u detí, najmä keď sa kombinuje s liečbou metylfenidátom. 

🧩 Kombinácia vitamínov a minerálov
• Systematická recenzia a meta-analýza ukázala, že dopĺňanie multivitamínov a minerálov môže zlepšiť symptómy ADHD, depresie, úzkosti a ďalších psychických porúch, najmä u ľudí s podvýživou alebo subklinickými príznakmi. 

⚖️ Záver

Dopĺňanie vitamínov môže byť účinné pri zlepšovaní psychických problémov, najmä ak existuje ich nedostatok. Avšak účinok môže byť individuálny a závisí od mnohých faktorov. Pred začatím dopĺňania vitamínov je dôležité konzultovať to s odborníkom, aby sa predišlo nežiaducim účinkom a zabezpečila sa správna dávka.

Napr. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33158241/

Ja študujem co je verejne dostupné..ale sú potom súkromné drahé platene stránky iba pre lekárov a tam sa nedostane hocikto.

A vieš čo? Pre mňa je viac osobná skúsenosť, než čokoľvek.

okseen
25. máj 2025

tu je prehľad prepojenia medzi MTHFR mutáciami, autizmom a depresiou:

MTHFR mutácie (C677T, A1298C)
• Sú genetické varianty, ktoré znižujú účinnosť enzýmu MTHFR (metylén-tetrahydrofolát reduktáza).
• Tento enzým je kľúčový pri premene kyseliny listovej (folátu) na jej aktívnu formu (metylfolát), ktorá je nevyhnutná pre metyláciu DNA, tvorbu neurotransmiterov (serotonín, dopamín) a detoxikáciu.

Prepojenie s autizmom
• Výskumy naznačujú, že MTHFR mutácie môžu zvyšovať riziko autistických porúch, najmä v kombinácii s ďalšími faktormi ako nízka hladina folátu, vitamínov B6, B12 a zvýšený homocysteín.
• Metylácia je dôležitá pre správny vývoj mozgu, nervového systému a epigenetickú reguláciu génov, čo sú kritické procesy u detí s autismom.
• Niektoré štúdie ukazujú, že dopĺňanie metylfolátu a vitamínov B môže zlepšiť symptómy autizmu, najmä kognitívne funkcie a správanie.

Prepojenie s depresiou
• MTHFR mutácie môžu viesť k nižším hladinám metylfolátu, čo znižuje tvorbu neurotransmiterov ako serotonín, čo môže viesť k zvýšenému riziku depresie a úzkosti.
• Zvýšený homocysteín (dôsledok nedostatočnej metylácie) je spojený s vyšším rizikom depresie, kardiovaskulárnych problémov a neurodegeneratívnych ochorení.
• Dopĺňanie metylfolátu môže pomôcť zlepšiť odpoveď na antidepresíva u pacientov s MTHFR mutáciami.

Odporúčania
• Testovanie na MTHFR mutácie pri rodinnej anamnéze autizmu, depresií alebo iných neuropsychických problémov môže byť užitočné.
• Dopĺňanie metylfolátu (nie klasického kyseliny listovej), vitamínu B6 a B12 v aktívnych formách (methylcobalamín) môže byť nápomocné.
• Konzultácia s lekárom alebo genetikom, aby sa zostavil individuálny plán suplementácie a liečby.

senta_sofia
25. máj 2025

@kamila189 a dostala si z neho, ci to aj uziva alebo len diluje dalej? Kludne to v skole mozu tocit, takze treba rozbit “kartel”.

deedol
25. máj 2025
@okseen

existuje množstvo vedeckých štúdií, ktoré dokazujú, že dopĺňanie vitamínov môže zlepšiť stav pri depresii, úzkosti, ADHD a iných psychických problémoch. Tu je prehľad niektorých významných štúdií:

🧠 Vitamíny B skupiny a ich účinky
• Systematická recenzia a meta-analýza zistila, že dopĺňanie vitamínov B (vrátane B6, B12, folátu) môže zlepšiť náladu a znížiť stres u zdravých ľudí aj u tých s rizikom. Avšak účinok na depresiu a úzkosť nebol štatisticky významný.
• Ďalšia meta-analýza zistila, že dopĺňanie vitamínov B a vitamínu D môže byť účinné pri zlepšovaní symptómov depresie a úzkosti, najmä ako doplnok k štandardnej liečbe. 

☀️ Vitamín D
• Štúdia súhrnne hodnotila účinok dopĺňania vitamínu D a B vitamínov na depresiu a úzkosť a zistila, že kombinácia môže byť účinná pri zlepšovaní symptómov. 
• Ďalšia štúdia zistila, že dopĺňanie vitamínu D môže zlepšiť symptómy ADHD u detí, najmä keď sa kombinuje s liečbou metylfenidátom. 

🧩 Kombinácia vitamínov a minerálov
• Systematická recenzia a meta-analýza ukázala, že dopĺňanie multivitamínov a minerálov môže zlepšiť symptómy ADHD, depresie, úzkosti a ďalších psychických porúch, najmä u ľudí s podvýživou alebo subklinickými príznakmi. 

⚖️ Záver

Dopĺňanie vitamínov môže byť účinné pri zlepšovaní psychických problémov, najmä ak existuje ich nedostatok. Avšak účinok môže byť individuálny a závisí od mnohých faktorov. Pred začatím dopĺňania vitamínov je dôležité konzultovať to s odborníkom, aby sa predišlo nežiaducim účinkom a zabezpečila sa správna dávka.

Napr. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33158241/

Ja študujem co je verejne dostupné..ale sú potom súkromné drahé platene stránky iba pre lekárov a tam sa nedostane hocikto.

A vieš čo? Pre mňa je viac osobná skúsenosť, než čokoľvek.

@okseen to si hodila do chatgpt (ktory ti vyplul geneticke mutacie) z pozicie odbornicky pises, ze osobna skusenost je viac ako studie? Ok. Dakujem za odpoved, viac mi netreba.

okseen
25. máj 2025
@deedol

@okseen to si hodila do chatgpt (ktory ti vyplul geneticke mutacie) z pozicie odbornicky pises, ze osobna skusenost je viac ako studie? Ok. Dakujem za odpoved, viac mi netreba.

@deedol ved ty si rob jak chces. Snáď by si si mohla naštudovať co ktorý vitamín je na čo užitočný aj bez gpt chat

okseen
25. máj 2025
@okseen

@deedol ved ty si rob jak chces. Snáď by si si mohla naštudovať co ktorý vitamín je na čo užitočný aj bez gpt chat

@okseen a osobná skúsenosť mi len potvrdila ze to tak funguje a je smutné, že ľudia si nič nestuduju

sova7
25. máj 2025
@okseen

@sova7 vieš čo ja sa tomu venujem a v zahraničí to riešia komplexné a keďže je preukázané už dávno ze mozog sa vyvinie tak ako ma živiny a vitamíny tak to proste tak je. Závislosť nevznikne lebo nemá lásku. Závislosť vznikne lebo droga supluje a oblbuje centra v mozgu ktorým chýbajú živiny a látky.

Vitamíny a minerály spojené s depresívnymi a nervovými poruchami
1. Vitamíny skupiny B
• B1 (tiamín): nedostatok → únava, nervozita, poruchy koncentrácie
• B3 (niacín): nedostatok → depresia, podráždenosť, psychóza (pellagra)
• B6 (pyridoxín): nedostatok → nervozita, depresia, zhoršená tvorba neurotransmiterov (serotonín, dopamín)
• B9 (folát/folát v aktívnej forme metylfolát): nedostatok → depresia, znížená kognícia, zvýšený homocysteín
• B12 (kobalamín): nedostatok → únava, depresia, neuropatia, zhoršená pamäť
2. Vitamín D
• Nedostatok → zvýšené riziko depresie, zhoršená nálada, znížená imunita
3. Omega-3 mastné kyseliny (nie vitamín, ale esenciálna živina)
• Nedostatok → poruchy nálady, ADHD symptómy, nervozita
4. Horčík (magnézium)
• Nedostatok → nervozita, úzkosť, svalové kŕče, problémy so spánkom
5. Zinok
• Nedostatok → depresia, zhoršená kognícia, zvýšená úzkosť
6. Železo
• Nedostatok → únava, znížená pozornosť, podráždenosť (najmä u detí)
7. Meď (med)
• Nedostatok → neurologické problémy, zhoršená nálada (menej časté)

Prepojenie na závislosti
• Nedostatky najmä B vitamínov, vitamínu D, horčíka a omega-3 môžu zhoršovať náladu, sebakontrolu a kognitívne funkcie, čo zvyšuje riziko závislostí.
• Nervozita a úzkosť môžu viesť k hľadaniu úľavy v návykových látkach.

@okseen keby toto platilo úplne tak dostaneš nobelovu cenu lebo by si vyliečila ľuďom depresie a všetky zavyslosti. A o laske som nič nepísala skús citať s porozumením. Píšem že depresia zavyslosti sú nielen hormonalne ale aj vzťahové záležitosti. Ludom nemusia chýbať živiny a hormóny ale zmysluplné spojenia s inými ľuďmi. S náplňou života ktorá im dáva pocit zmyslu. Stresujúca je osamelost. Nehovorím len o partnerskych vzťahoch. Samotné vitamíny k životu a pohode nestačia. Je to komplexný problém živiny a vitamíny sú iba jedna zlozka

okseen
25. máj 2025
@sova7

@okseen keby toto platilo úplne tak dostaneš nobelovu cenu lebo by si vyliečila ľuďom depresie a všetky zavyslosti. A o laske som nič nepísala skús citať s porozumením. Píšem že depresia zavyslosti sú nielen hormonalne ale aj vzťahové záležitosti. Ludom nemusia chýbať živiny a hormóny ale zmysluplné spojenia s inými ľuďmi. S náplňou života ktorá im dáva pocit zmyslu. Stresujúca je osamelost. Nehovorím len o partnerskych vzťahoch. Samotné vitamíny k životu a pohode nestačia. Je to komplexný problém živiny a vitamíny sú iba jedna zlozka

@sova7 a jak chces mat s niekym dobrý vzťah alebo ho čokoľvek učiť keď nemá správne vyvinuté mozgové centra už v detstve? A potom zle vyvinuté centra mozgové ešte zasiahne ďalšia nálož hormónov v puberte a mame tu plno bezemocnych necitlivych nervnych a agresívnych ľudí. Jak niekto môže vôbec chcieť vychovávať niekoho, kto nemá zdravo narastene mozgové centra nechápem

sova7
25. máj 2025
@okseen

tu je prehľad prepojenia medzi MTHFR mutáciami, autizmom a depresiou:

MTHFR mutácie (C677T, A1298C)
• Sú genetické varianty, ktoré znižujú účinnosť enzýmu MTHFR (metylén-tetrahydrofolát reduktáza).
• Tento enzým je kľúčový pri premene kyseliny listovej (folátu) na jej aktívnu formu (metylfolát), ktorá je nevyhnutná pre metyláciu DNA, tvorbu neurotransmiterov (serotonín, dopamín) a detoxikáciu.

Prepojenie s autizmom
• Výskumy naznačujú, že MTHFR mutácie môžu zvyšovať riziko autistických porúch, najmä v kombinácii s ďalšími faktormi ako nízka hladina folátu, vitamínov B6, B12 a zvýšený homocysteín.
• Metylácia je dôležitá pre správny vývoj mozgu, nervového systému a epigenetickú reguláciu génov, čo sú kritické procesy u detí s autismom.
• Niektoré štúdie ukazujú, že dopĺňanie metylfolátu a vitamínov B môže zlepšiť symptómy autizmu, najmä kognitívne funkcie a správanie.

Prepojenie s depresiou
• MTHFR mutácie môžu viesť k nižším hladinám metylfolátu, čo znižuje tvorbu neurotransmiterov ako serotonín, čo môže viesť k zvýšenému riziku depresie a úzkosti.
• Zvýšený homocysteín (dôsledok nedostatočnej metylácie) je spojený s vyšším rizikom depresie, kardiovaskulárnych problémov a neurodegeneratívnych ochorení.
• Dopĺňanie metylfolátu môže pomôcť zlepšiť odpoveď na antidepresíva u pacientov s MTHFR mutáciami.

Odporúčania
• Testovanie na MTHFR mutácie pri rodinnej anamnéze autizmu, depresií alebo iných neuropsychických problémov môže byť užitočné.
• Dopĺňanie metylfolátu (nie klasického kyseliny listovej), vitamínu B6 a B12 v aktívnych formách (methylcobalamín) môže byť nápomocné.
• Konzultácia s lekárom alebo genetikom, aby sa zostavil individuálny plán suplementácie a liečby.

@okseen a nespamuj tu s niečím čo je momentálne autorke na dve veci keďže potrebuje riešiť problém akútne a nie ešte riešiť všelijaké pseudo vedecké veci ktoré jej budú na vieš čo teraz

okseen
25. máj 2025
@sova7

@okseen a nespamuj tu s niečím čo je momentálne autorke na dve veci keďže potrebuje riešiť problém akútne a nie ešte riešiť všelijaké pseudo vedecké veci ktoré jej budú na vieš čo teraz

@sova7 no hlavne ty tu budeš agresívne určovať co je spam. To sú súvislosti ktoré tebe evidentne unikajú. Agresivita tiez

Ved autorka to nemusí riešiť. Keby si bola ok, tak ta to nevytaca....

sova7
25. máj 2025
@kamila189

@bloger to že viac niečo. No ja som v šoku a mimo.

@kamila189 skús si na nete nájsť kontakt na nejakú skupinu anonymných alkoholikov alebo narkomanov. Zvyknú sa stretávať vo väčších mestách a možno by ti na začiatok poradili alebo ťa nasmerovali.

sova7
25. máj 2025
@okseen

@sova7 no hlavne ty tu budeš agresívne určovať co je spam. To sú súvislosti ktoré tebe evidentne unikajú. Agresivita tiez

Ved autorka to nemusí riešiť. Keby si bola ok, tak ta to nevytaca....

@okseen agresivne reagujes ty. Autorka potrebuje niečo čo sa dá použiť zbytok je spam a tvoja osobna prezentácia. A vytocená nie som len som ťa pokojne upozornila. Asi ti chýba horčík a magnézium na ukludnenie

sova7
25. máj 2025
@okseen

@sova7 a jak chces mat s niekym dobrý vzťah alebo ho čokoľvek učiť keď nemá správne vyvinuté mozgové centra už v detstve? A potom zle vyvinuté centra mozgové ešte zasiahne ďalšia nálož hormónov v puberte a mame tu plno bezemocnych necitlivych nervnych a agresívnych ľudí. Jak niekto môže vôbec chcieť vychovávať niekoho, kto nemá zdravo narastene mozgové centra nechápem

@okseen no ja nechápem čo ľudia dokážu posplietať dohromady a prezentovať to ako absolútnu pravdu a podľa toho ako nasrato reagujes aj tvojmu mozgu niečo chyba

okseen
25. máj 2025
@sova7

@okseen agresivne reagujes ty. Autorka potrebuje niečo čo sa dá použiť zbytok je spam a tvoja osobna prezentácia. A vytocená nie som len som ťa pokojne upozornila. Asi ti chýba horčík a magnézium na ukludnenie

@sova7 tak keď si taka kľudná, čo tu píšeš o spame? A co musíš reagovať na moje správy, keď si tak kľudná, načo reagujes? Ja ti tiež kľudne vysvetľujem moje zistenia a ty ich prečo hneď devalvujes? To od samej kludnosti?🤦‍♀️
A prečo vôbec si ty začala prva reagovať? Lebo ta moje pohľady nastvali alebo ti urobili radosť?

kamila189
autor
25. máj 2025
@senta_sofia

@kamila189 a dostala si z neho, ci to aj uziva alebo len diluje dalej? Kludne to v skole mozu tocit, takze treba rozbit “kartel”.

@senta_sofia ešte nie. Hovorí, že nevie prečo si to akože obkednal, vraj chcel vyskúšať. Nechám ho v tom. Ale 3 x neverím. Pravidelné na matkovo skontrolujem stav pomocou jednorazových testov z lekárne. Nepoznám to, ale vyskúšam.

sova7
25. máj 2025
@okseen

@sova7 tak keď si taka kľudná, čo tu píšeš o spame? A co musíš reagovať na moje správy, keď si tak kľudná, načo reagujes? Ja ti tiež kľudne vysvetľujem moje zistenia a ty ich prečo hneď devalvujes? To od samej kludnosti?🤦‍♀️
A prečo vôbec si ty začala prva reagovať? Lebo ta moje pohľady nastvali alebo ti urobili radosť?

@okseen kľud. Dýchaj

senta_sofia
25. máj 2025
@kamila189

@senta_sofia ešte nie. Hovorí, že nevie prečo si to akože obkednal, vraj chcel vyskúšať. Nechám ho v tom. Ale 3 x neverím. Pravidelné na matkovo skontrolujem stav pomocou jednorazových testov z lekárne. Nepoznám to, ale vyskúšam.

@kamila189 na skusku by ich nemal tolko. Ja by som mu pohrozila, ze nabuduce volas bez mihnutia oka policiu

richard11
25. máj 2025
@bludna

Kolko ma syn rokov? Kolko si mu ich nasla? Je to extaza, nie je to tvrda droga a nie je navykova. Ako chapem, ze to je desive zistenie pre niekoho, kto nema nijake skusenosti ale toto si prilezitostne dava na party kopa mojich znamych aj spomedzi lekarov, pravnikov a inych vzdelanych ludi. Nie je to nijaky heroin zase hej.

@bludna .....to nie je ospravedlnenie, že kopec lekárov, právnikov a vzdelaných ľudí užíva túto drogu, tak prečo nie môj syn.....mne osobne by zablikali všetky kontrolky, keby som niečo také našla a skončilo by kľudné spanie

okseen
25. máj 2025
@sova7

@okseen kľud. Dýchaj

@sova7 no odpovedaj na otázky, keď si taka kľudná: tak keď si taka kľudná, čo tu píšeš o spame? A co musíš reagovať na moje správy, keď si tak kľudná, načo reagujes? Ja ti tiež kľudne vysvetľujem moje zistenia a ty ich prečo hneď devalvujes? To od samej kludnosti?🤦‍♀️

okseen
25. máj 2025

Môžeš tie dychove cvičenia aplikovať na seba a keď nájdeš príspevok co sa ti nepáči, tak jednoducho odpisovať nebudeš.😘

sova7
25. máj 2025
@okseen

Môžeš tie dychove cvičenia aplikovať na seba a keď nájdeš príspevok co sa ti nepáči, tak jednoducho odpisovať nebudeš.😘

@okseen kľud, dychaj. Sedatif Pc a magnézium

okseen
25. máj 2025
@sova7

@okseen kľud, dychaj. Sedatif Pc a magnézium

@sova7 vidím že už ti je lepšie tak v tom pokračuj a môžeš sa zamýšľať nad odpoveďami super ide ti to pochopila 😘

lucilaines
25. máj 2025

Takto nejako by som to riesila ja- v prvom rade bez kriku a otvorene by som si s nim sadla, vysvetlila mu ako sa onho bojim, vytasila nanho fotky a clanky s rizikami, umrtiami, vedlajsini ucinkami, aby pochopil preco sa o neho bojim. Povedala by som mu, ze som tu pre neho, akykolvek problem ma, pretoze ocividne ma velky problem. Drogy su uz len dosledok. Povedala by som mu, ze nebudem robit ani cirkus ani ho fackat ani nic podobne ak od tejto chvile bude so mnou komunikovat absolutne uprimne o vsetkom a nejako to spolu cele vyriesime. Prvorade pre mna by bolo zistit, preco a co sa vlastne deje. Uistila by som ho, ze cokolvek mi povie, nebudem vysilovat a budem to brat len ako fakt, od ktoreho sa odrazime, aby sme to vyriesili. Berie to aj on? Ako dlho? Ako casto? Este nieco ine? Kde to kupuje? Predava? Odkial ma na to peniaze? Na zaklade toho by som uz potom zvolila postup. Ak je to ta “najlepsia” varianta, ze parkrat vyskusal a v nicom inom nejde, tak by som ho posadila za telku a donutila si ho pozriet Requiem za sen a vsetky filmy s tou najrealistickejsou drogovou tematikou co by ma napadli. Potom by dostal odo mna na nejaky cas obmedzene financie, ze mu budem platit len nevyhnutne vydavky, ktore ja schvalim az kym si neziska moju doveru naspat. Uistila by som sa, ze chape ake devastacne ucinky to moze mat na jeho zivot. Kym to chce riesit, bude uprimny, bola by som tam pre neho s kludom, aj keby sa mi priznal ze to predava po skole. Nastavila by som tvrde pravidla, v tomto pripade aj psychiatra a zvazila by som zmenu prostredia. Ak by som ale zistila, ze mi klame alebo by sa to opakovalo, jasne by som mu zdoraznila, ze pri najblizsej prilezitosti sama volam policiu. Nech mu je jasne, ze ho dam radsej zavriet do basy ako by som ho mala nechat nicit sa dlhe roky vo fete a nebodaj v predaji drog a dopadnut ktovie ako.

sova7
25. máj 2025
@okseen

@sova7 vidím že už ti je lepšie tak v tom pokračuj a môžeš sa zamýšľať nad odpoveďami super ide ti to pochopila 😘

@okseen 🤣