icon

Teensger a prehnané nároky

26. jún 2023

Nevedela som ako nazvať diskusiu.Moj syn je prvák na gymnáziu a začína ma psychicky manipulovať.Pre objasnenie máme bývanie bez hypotéky, žijeme dobre.Ma nie lacné oblečenie, elektroniku nemyslím si, že má mať pocit, že stráda.Jeho spolužiaci majú rodičov čo majú 5 reštaurácii, chodí s ním syn politika, advokáta povedzme, že deti z lepšie situovaných rodín.Predvcerom mi povedal, že sme neboli 3 r pri mori a jeho 4 spolužiaci už ukončili rok jeden je na Sicilii, Turecku cez Veľkú noc bola spolužiačka v Barcelone a bude mať na vysvedčení dve trojky.Kazdu chvíľu mi hovorí kto je kde, až som nevydržala a spýtala sa ho či má pocit menejcennosti, lebo mi hovorí také veci, ako by chodil oblečený z druhej ruky a nikdy nebol pri mori
Zostal zaskočený, ale, že áno, oni všetci idú brigádovať do rodinnej firmy a pod a my nič nemáme😝a ešte aj obidvaja s mužom robíme na druhých a nepodnikame.Nehadala som sa len som mu vysvetlila, že každý rok bol pri mori, nemáme hypo 5 r či to je málo?Keď som počúvala tie hlúpe názory nezdržala som sa a povedala mu, že chodí na dobrú školu a má život v svojich rukách, že mu prajem nech je šikovnejší ako my.
Hlavne, aby si našiel na leto brigádu, lebo neviem načo čaká.Velmi sa ma to dotklo nikdy takýto nebol, až vo mne zasiali

autor
26. jún 2023

Až vo mne zasial semienko, že všetci sú asi šikovnejší ako my.Rozpravala som sa o tom s mužom povedal mi, že to sú pubertálne reči nemám si to všímať, ale zamrzelo ma to.Su deti, ktoré chodia na brigádu, aby mali tenisky a on si dovolí sťažovať sa, že má málo.Povedala som mu, že su deti žijúce v podnajmoch, ubytovniach, u starých rodičov aj bez rodičov na to mi povedal, že si treba brať príklad zo sikovnejsich🤔
Maju aj vaše deti takéto hlúpe reči?Nikdy nikdy by som nepovedala, že také niečo vypustí z úst.Pravda je, že otec jedného menovaného už machroval na rodičovskom, že syn pôjde študovať do zahranicia a môj syn má asi pocit, že je chudák
Vždy som ho vychovávala k iným hodnotám a teraz už druhý deň premýšľam čo tým chcel vlastne povedať.Stretavate sa s podobným porovnávaním, krivdou u vašich teenegerov?

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
kaktusik007
27. jún 2023

nevidela by som to az tak tragicky.... ak ma hentakych spoluziakov, jasne ze sa asi citi blbo a vidi tie financne rozdiely... ale peniaze nie su vsetko a treba mu to vysvetlit znova a znova...

ja som na decka sama, dost im pripominam ze oproti inym osamelym rodicom ziju luxusne a nemaju sa co stazovat.
len ma zaujala poznamka o tom studiu v zahranici, ved posli aj tvojho syna na rok prec, nie je to az taka polozka, do 12 tisic by ste sa mali zmestit... aspon teda ja mam v plane decka tak poslat, setrim im na to od narodenia

autor
27. jún 2023

@kaktusik007 on je hrdina iba doma.Vonku či, keď má niečo vybaviť je bezradný.Ale normálne cítim z neho tlak.Rozumiem, že je asi vo veku kedy sa chcú páčiť, že závidí, že spolužiak priniesol spoluziackam magnetky, kekse🤪a on nikde nebol a nie je tak zaujímavý.
@uprimnazienka Ja som taká v puberte nebola preto ma to prekvapilo.Len sa cítim zle, že má pocit, že sme mu vlastne dali málo a koľko je vlastne dosť?Že nič neocenil všetko čo som mu vymenovala bolo normálne, bežne pomaly som sa dozvedela, že to je naša povinnosť sa starať nepovedal to priamo, ale z rečí som usúdila.
Keď som mu povedala, že ja v jeho veku som určite nemala značkové oblečenie, vonavku, ruksak do školy aký som chcela nebolo sme chudobní, ale vtedy sa tak nedbalo na oblečenie som r.1981 nieeee všetko vidím zle máme sa viac snažiť.
Nike tričko, tenisky je nič oni nosia Gant chcelo sa mi 🤮aké mal hodnoty, aký bol normálny a prešiel do iného kolektívu a je ako vymenený.
Sebe nekúpim drahu zimnú bundu a kúpim jemu a nakoniec sa dozviem, že si to ani neváži.Dostala som strašnú facku.Tak som mu aj povedala ako mne nikto nezametal cesticku on už dostal nadštandard v starostlivosti a vo všetkom a ďalej nech sa snaží sám.Povedala, som mu, že možno by som chcela, aby hral hokej, futbal ako spolužiaci a chodila by som na zápasy a bola hrdá, ale, že ho musím brať aký je a nikto nemá všetko a tiež mu to nevyčítam.Ja som si myslela, že takéto veci skôr sledujú mladší teenegeri on už bude mať na jeseň 17 r , ale prekvapil nemilo...

autor
27. jún 2023

@kaktusik007 nie, on vidí, že spolužiakovi rodičia obidvaja pracujú v Rakúsku deti si takmer nevidia chalan cez víkendy pije, poflakuje sa už žije život dospelého, ale to je pre tento vek asi hodnota a dôležité.Ale idú 4x ročne na dovolenku a my nie🙂
A on dostane za zle známky nový mobil.
No nič budem viac myslieť na seba, lebo vidím, že zlaté prasa by mu nestačilo.Ked bude brigádovať za 5 eur precestuje, preje potom sa ho spýtam či si našetril aspoň na pár dní na výlet na Oravu, aby sme mu všetko neplatili.Muz hovorí, že aspoň zistí hodnotu peňazí čo som si myslela, že už dávno zistil.Len ma to vnútorne ako mamu trápi, že je tak povrchný snáď máte pravdu a je to docasne či snáď neočakáva, že v 18 r dostane auto🤔

kaktusik007
27. jún 2023

ak si do neho vstepovala dobre veci, tie sa nestratili, su tam stale... len teraz proste je konfrontovany tym, ze niekto ma viac penazi a nemusi robit nic... len je ten spoluziak aj stastnejsi? 🤷🏼‍♀️ to uz my nevidime a ani on - skus mu to takto podat. ze peniaze nie su vsetko.... a potom si reagovala dobre - ma dve ruky, dve nohy --- nech sa paci, moze si najst brigadu v AT ci inde v lete a moze zarabat tazke peniaze ;)

j93375
28. jún 2023

.