icon

Test na prijímacie pohovory na bilingválne gymnázium

kaluzka
3. máj 2021

Viete mi niekto pomôcť s týmito príkladmi? 🙂

Test na prijímacie pohovory na bilingválne gymnáziumTest na prijímacie pohovory na bilingválne gymnázium
mirage
3. máj 2021

@kaluzka nie. Rob sam/ sama.

kaluzka
autor
3. máj 2021

@mirage to je test z minulých rokov zverejnený na internete a pripravujem syna a nevieme si s tým rady :(

luccija
3. máj 2021

@kaluzka najlepšie je nájsť si doučovanie.Ja to ani nevidím asi musím k očnému😉

zuzana197
3. máj 2021

@kaluzka ahoj, v príklade z druhého hárku je správna odpoveď c) om. Ide vždy o prvé a posledné písmeno čísel: jeden, dva, tri....

nafka0483
3. máj 2021

@kaluzka To su ulohy z talentoviek - na to sa nepripravuje. Tymto chcu praveze zistit, ci ma talent na jazyky. ide o to aky sposobom rozmysla, ci to dokaze vyriesit sam, alebo nie. Tu nema vyznam ucit sa to nasilu.

Ale ak chces velmi pomoct, tak pridaj normalne obrazky, ktore su citatelne, takto to neviem vylustit.

hettinka
3. máj 2021

@kaluzka no ak chce ist na takú školu, mal by otazky zvládnuť sám. Ak to nevie, tak na to nemá.
Otázky budú aj tak úplne iné, oni testujú talent, IQ, logické myslenie. To sa aj tak nabiflit nedá.

hettinka
3. máj 2021

Skus mu k príprave kúpiť tuto knihu https://www.martinus.sk/?uItem=177745&gclid=EAI...
@kaluzka

katym77
3. máj 2021

Syn ide tiež na talentovky v stredu, ale s tým si musí poradiť sám, aj preto že na skúškach ho bude čakať niečo úplne iné.

nafka0483
3. máj 2021

@kaluzka Ten system bude stale rovnaky - podla nejakeho principu su rozdelene slova, cisla, alebo su vytvorene rozne rady, dvojice. Treba prist na ten system, na zaklade akeho kluca je to robene - ked tam toto "uvidi", tak bude vediet povedat co tam nepatri, to je zaradene nespravne, ake cislo/slovo/slabika nasledujce - aj akych 10 bude nasledovat.

Ale naucit sa to neda - v tychto prikladoch najdete princip, ale na samotnych prijimackach ked to tam neuvidi, tak mu nic nepomoze.

Neber to v zlom, len to su proste fakty, tam prave toto zistuju, ci ten clovek ma to myslenie, ktore treba na jazyky, nejde to nacvicit ani sa naucit.

kaluzka
autor
3. máj 2021
katym77
5. máj 2021

Ako to zvládol dnes na talentovkách?

luccija
5. máj 2021

@nafka0483 zaujímavé mojej dcére idú jazyky veľmi dobre, ale tieto otázky nevie😊sama učiteľka ju posiela na bilingual

nafka0483
5. máj 2021

@luccija Nie kazdy komu idu dobre jazyky ma tie vlastnosti, ktore pozaduju bilingvalne gymnazia 🙂 je to ten sposob myslenia, ktory oni "pozaduju" alebo tymito testami hladaju.
Inak, ked som este ja bola dieta, tak som robila prijimacky na bilingvalne gymnazium. Pri tych talentovkach neslo o to, vyriesit vsetky priklady perfektne. Islo o to byt lepsi ako ostatni. A uloh sme tam mali viac druhov ako len tieto kde treba najst nejaky "kluc" podla ktoreho doplnit rad alebo urcim co sem nepatri.
Cize mozno aj dcera keby take cele talentovky absolvovala by mala dobre polovicu. Ale ostatni by mali dobre moznos stvrtinu, cize by bola najlepsia ;)

luccija
5. máj 2021

@nafka0483 áno, chápem, ale aj tak je to zvláštne.Ja mám jednu známu, ktorá nemá ani základný všeobecný prehľad, ale vie 4 jazyky a učí sa ďalší.Zaujimave ďakujem .postahujem si testy len tak pre zaujimavost

nafka0483
5. máj 2021

@luccija To nie je tak, ze kazdy komu idu dobre jazyky musi vediet riesit tieto ulohy 🙂 ale bilingvalne studium nie je len o nauceni sa jazyka. Je to o tom studovat rozne predmety v danom jazyku. Chapat ako jazyk funguje a vediet pochopit jednotlive suvislosti v cudzom jazyku - bez toho aby si to bolo potrebne prekladat do toho svojho materinskeho.
Bilinvalne gymanzium nie je o tom naucit sa jazyk, ako v jazykovej skole. Je to ine, narocnejsie studium.

anita1978
Odpoveď bola odstránená