Učiteľ môjho syna je homosexuál
Želám krásny požehnaný deň, milé mamičky.
Stala sa taká veľmi nepríjemná vec na základnej škole, kam chodí môj 12-ročný syn. Jeden jeho učiteľ sa priznal k tomu, že už niekoľko rokov žije so svojím partnerom (moja 19-ročná dcéra to nazvala coming-outom), čo mne samozrejme neprekáža. Je to dobrý človek, vždy nás príjemne pozdraví a jeho súkromie ma skutočne nezaujíma. Som veľmi otvorený človek a je mi jedno, čo si ľudia robia za zatvorenými dverami.
No môj manžel je striktne proti, aby môjho syna vyučoval homosexuál. A nie je to iba jeho názor, veľa mamičiek plánuje meniť školy či dokonca sa boli sťažovať u riaditeľa. Podobné správanie mi príde nevhodné (veď aj môjho manžela som poslala na pár dní spať na gauč)
Rada by som však začala diskusiu na túto tému, drahé mamičky. Keby ste sa dozvedeli, že vaše dieťa (či v materskej škôlke, ZUŠ-ke, na základnej, strednej alebo vysokej škole) učí homosexuál alebo iný člen LGBTI komunity, ako by ste reagovali? Ako by reagoval Váš manžel? Boli by ste s tým v poriadku či by ste sa báli, že nejako negatívne ovplyvnia Vaše deti?
Ďakujem za Vaše príspevky do diskusie a poprosím, aby sme sa vyhli hanlivým komentárom 🙂
-Milada ❤
mne by to nevadilo... poznám aj väčšie hovädá ako sú homos. 😉
ako by to malo ovplyvnit dieta, ked to nie je jeho rodic? je to ucitel, ohladom jeho sexualneho zivota by dieta nemalo mat sajnu...homosexual nie je pedofil
@milka_kalnicka78 Mne by to vôbec nevadilo a
ani manželovi. Otázka na tvojho muža je, či mu nevadí, keď pubertálnu dcéru učia muži. A či mu nevadí, že po toalete v škôlke utierala jeho syna učiteľka, čo je na chlapov.
@milka_kalnicka78 skor by som sa obavala katolickeho knaza ktory by travil cas s mojim dietatom. Nie homosa s parnerom.
@milka_kalnicka78 nijak nasi susedia su homosexualy.. a su to vzdelani slusni ludia ziadny preafektovani trtkovia. Moj syn sa s nimi rozprava my tiez a nemame ziadne predsudky. V tomto pripade ide tiez podla vsetkeho o vzdelaneho slusneho cloveka a je mi smutno ze ludia su aki su (vid rodicov a ich postoj k veci)ale slovensko je mala konzervativna krajina a preto to tam vyzera tak ako vyzera
@milka_kalnicka78 absolútne by mi to nevadilo, ak je slušný človek, dobrý učiteľ, nemám právo ho súdiť pre jeho súkromie, je to len a len jeho vec. Ži a nechaj žiť, tým sa riadim celý život.
@milka_kalnicka78 mňa daaavno, keď som chodila na jazykovú školu (teraz mám 42) učil zahraničný lektor, kt. bol homosexuál....bol to veľmi milý a príjemný človek a vedel naučiť čo je v prípade učiteľa to najpodstatnejšie čo by malo každého rodiča zaujímať a nie jeho sexuálna orientácia
Absolútne neriešim s kým doma sexujú učitelia mojich detí, pokiaľ tým nikomu neubližujú (to píšem pre domyslave čo pôjdu vyťahovať nechutnosti, ako sa vždy nájdu podobne v takýchto temach)
ABSOLÚTNE nechápem ako to vôbec môže niekto riešiť, a rozčuľuje má že si dovolí niekto zasahovať do súkromia ľudom ktori ich nijako neobťažujú a nedotýka sa ich to! Taky istý názor má môj manžel, našťastie nie je obmedzený a ja som rada že som si našla takého muža, ktorému sa nebude báť ani jedno naše dieťa v budúcnosti báť povedať že je iné ako väčšina..
@milka_kalnicka78 Nevadilo by mi to, pokiaľ by myšlienky o LGBTI, homosexualite atď neorozoberal pred deťmi, či dokonca nepodsúval deťom. Osobne som v tomto veľmi "nemoderná". Som jednoducho zástancom klasickej rodiny, tak ako to namodeloval Boh (pre niekoho príroda, vesmír) je to podľa mňa dokonalé a prirodzené. No to neznamená, že homosexuálne orientovaný učiteľ nemôže byť super človek, tak prečo nie 🙂
@milka_kalnicka78 mňa by skôr vytocilo načo to vôbec v práci rozpráva svoje súkromné intímne záležitosti. Ani ja som nikomu nikdy v robote nevesala na nos co si robíme s mužom za dverami našej spalne ani keby moja kolegyňa bola nebodaj naj top super diskretna osoba. Proste nie. Toto by ma nas.alo.
čo ti j***, to v akom roku žijeme???? 1200??? Nerozumiem, čo manželovi konkrétne prekáža???
Títo ľudia sú veľmi snaživí či v práci, či v domácnosti uvarí, upečie, požehlí, pozorní, vypočujú Ťa, empatickí... a keď dajú nejakú hlášku ja sama sa smejem pol dňa, proste úsmev na perách a radosť ich mať vedľa seba 🙂
Ja aj moj partner s tym vobec nemame problem. By ma skor zaujimalo aky argument pouzil manzel. Coho sa boji?
@milka_kalnicka78 Je to jeho sexuálna orientácia v jeho súkromnom živote, nie je zo žiaden úchyl. Pokiaľ vie dobre deti naučiť, kde je problém? Homosexualita nie je nákazlivé ochorenie, od neho sú aj oveľa horší heterosexuáli.
My sme mali na vysokej škole docenta, ktorý bol homosexuál. Veľmi fajn človek to bol, nikomu to nevadilo a to bolo pred skoro 30 timi rokmi. Homosexuál neznamená pedofil. Mne by to vôbec nevadilo. Skor by som bola prekvaoena, že to na konzervatívnym Slovensku priznal.
@milka_kalnicka78 mne by skôr prekážalo keby to bolo ,,individum,, s tekutou identitou jeden deň muž druhý kvetina 😕
@milka_kalnicka78 mne je sumafuk sexualna orientacia synovych pedagov. Ako by to malo ovplyvnit kvalitu vyucby? Myslis, ze ked vy ste hetero, ste automaticky lepsi ludia? Prepac, ale to v akom zaostalom regione zijete, ked "vela mamiciek" sa uz na to stazovalo u riaditela? 🤷♀️🤦♀️
Neriesime ziadnych partnerov ucitelskeho zboru. Nevidim teda dovod ani v tomto pripade. Nema mi co vadit. Ved homosexual nerovna sa pedofil.
A to pisem ako veriaca. Nejedna sa o cirkevnu skolu? Ze su rodicia v tomto storoci tak pobureni?
@cocolino234 neviem v prvom rade by mal učitel učiť a nie tliachat historky zo svojho súkromia za to ho asi neplatia ci? 🤷♀️
poznam vela homosexualov a lesieb, nemam s nimi problem, myslim ze keby mojim detom nepodsuvali LGBT nazory tak s tym problem nemam.... studovali, ucia, to je vsetko ok. Nevidim v tom problem.
@zooeynka uvedomujes si, ze je to prepojenosť? Presne úplne rovnaká ako majú ľudia k homosexuálom?
na skole - odbor ucitelstvo som mala dvoch spoluziakov homo a teda jeden by mi vobec nevadil keby uci moje deti lebo to bol slusak a ked ucil tak ucil, doteraz sa neustale vzdelava, druhy by mi vadil riadne pretoze to bol lenivec a podvodar, ktoreho viac ako studium zaujimalo ci ma ofinu spravne ucesanu a doteraz mi je luto, ze ten titul dostal (aj to si dal odklad statnic aby jedna profka odisla do dochodku zatial)
@arivederda tak ako tebe neplatia za to ked si urobíš kávu v práci 🙂 Predpokladám, že v práci rozoberáš len pracovné záležitosti a nikdy ti nič nevypadlo zo súkromného života 🙂
@arivederda mňa by zaujímalo akú prácu robíš ty, že si nikdy nespomenula nič zo súkromného života.

@milka_kalnicka78 ani jednemu z nas by to nevadilo. Co tam treba riesit?