Učiteľ môjho syna je homosexuál
Želám krásny požehnaný deň, milé mamičky.
Stala sa taká veľmi nepríjemná vec na základnej škole, kam chodí môj 12-ročný syn. Jeden jeho učiteľ sa priznal k tomu, že už niekoľko rokov žije so svojím partnerom (moja 19-ročná dcéra to nazvala coming-outom), čo mne samozrejme neprekáža. Je to dobrý človek, vždy nás príjemne pozdraví a jeho súkromie ma skutočne nezaujíma. Som veľmi otvorený človek a je mi jedno, čo si ľudia robia za zatvorenými dverami.
No môj manžel je striktne proti, aby môjho syna vyučoval homosexuál. A nie je to iba jeho názor, veľa mamičiek plánuje meniť školy či dokonca sa boli sťažovať u riaditeľa. Podobné správanie mi príde nevhodné (veď aj môjho manžela som poslala na pár dní spať na gauč)
Rada by som však začala diskusiu na túto tému, drahé mamičky. Keby ste sa dozvedeli, že vaše dieťa (či v materskej škôlke, ZUŠ-ke, na základnej, strednej alebo vysokej škole) učí homosexuál alebo iný člen LGBTI komunity, ako by ste reagovali? Ako by reagoval Váš manžel? Boli by ste s tým v poriadku či by ste sa báli, že nejako negatívne ovplyvnia Vaše deti?
Ďakujem za Vaše príspevky do diskusie a poprosím, aby sme sa vyhli hanlivým komentárom 🙂
-Milada ❤
Slovensko=India 2... Ani dialnica, ani pokrocila medicina, ludia 100 rokov za opicami :D
@milka_kalnicka78 to ešte len u vás bude sranda, ak sa váš syn prizná, že je homosexuál 😂
Nevadilo by mi to, pokiaľ by o tom nemal potrebu vsade vykrikovat, a upozorňovať na seba nejakým nevhodným správaním.
Zamýšľam sa trochu nad homosexualmi, pretože aj ja ich zopár poznám. Dokonca 2 registrované partnerstva. Čím to je, ze ti ľudia sú tak strašne milí??? Kedy jeden z nich je tak príjemný a inteligentný človek... prečo aj my obyčajný ľudia nevieme byť takí, ako oni? Oni sú takí vždy takí veselí, pozitivni...
@milka_kalnicka78 chapem tvojho muza, muzi su v tomto ini ako zeny, neuznavaju takych muzov vacsinou. Mne by vadilo keby mojich synov ucil homosexual, maju 6 a 8 rokov, ale 12 rocny je uz ok. Ma uz ako taky zaklad, ze mama a otec su rodina + deti a ze su aj ludia, ktori to maju inac. Nebude sa to mu miesat v hlave, tak ako sa moze u malych deticiek. Hlavne treba sa sem tam opytat syna, ze co nove, aby si bola v obraze, ze ci nebude z jeho strany nejaka LGBTI propaganda.
Je to normalny clovek ako vy alebo ja to s kym sa rozhodne zit svoj zivot je jeho vec. Je mi ho strasne luto, ze asi pride o pracu kvoli zadubenym primitivom co sa na neho budu stazovat. Pracovala som s homosexualmi aj ma ucili na vyske a som uplne normalna zdrava nemam ziadne zle nazory, povedala by som ze je to dobre pretoze to normalizuje lgbtq mensinu a deti budu viac otvorene novym ludom, v dnesnej dobe sa s nimi stretnu ci chcu alebo nie a ziadna firma nebude tolerovat nazory zo stredoveku. Coming out znamena ze "vysiel von" verejne a je to enormne tazke presne preto co sa teraz deje. Bolo by fajn ak by ste mu dali najavo ze ste na jeho strane.
@milka_kalnicka78 toto čo si opísala, myslím, skôr riešia a príliš emocionálne prežívajú ľudia na dedinách, prípadne v malých mestách a veriaci.
Toto sú teda starosti fakt, keby len toto ľudia riešia tak by bolo velmi dobre
@milka_kalnicka78 a čo tu akože treba riešiť? Myslela som, že žijeme v 21.storoci. Rozum sa mi niekedy zastavuje.
Nechapem preco ucitel pocitoval potrebu otvorene prezentovat svoju sexualitu. Ani si to neviem predstavit, ze ako to sa zvolal ucitelsky zbor a on to tam otvorene deklaroval? Naco? Ja sa nikomu v praci nezodpovedam z toho s kym zijem, za koho som vydata atd. Ani to odo mna nikto nikdy nezistoval.
Mne by on ako ucitel nevadil pokial by bol dobry, ale vadi mi taketo okazale poukazovanie na to ze je gay. Naco je to dobre, nech si zije svoj zivot a nikoho tym neotravuje.
A ako bolo opisane vyssie, pokial tymto nezatazuje deti a nepromotuje to pred nimi, tak by mi to bolo jedno, ci je alebo nie je niecim z LGBT, pokial by bol diskretny a dobry pedagog.
@milka_kalnicka78 zijeme v zahranicia a dceru ozaj ucil aj homosexual, chemiu. Podla nej to bol najlepsi ucitel, vela vedel, detom odovzdal vela vedomosti a zaujimavou formou, nie len memorovanie. Mal dlhorocneho partnera, vsetci to vedeli. A vobec mi to nevadilo, ani muzovi.
@milka_kalnicka78 ani jednemu z nas by to nevadilo, pre mna je dolezite ake vzdelanie moje dieta dostane a nie kto s kym zije a nezije, to je kazdeho osobna vec
@milka_kalnicka78 pride mi to trosku vymyslene, najma to s tym manzelom na gauci a pozehnanym dnikom.
mali sme na strednej skole ucitela, ktory bol mlady a bol homosexual na prvy pohlad a ani sa tym netajil. viem, ze mu ziaci napisali pred hodinou hanlivy napis na tabulu. musel to mat tazke, bola to stredna skola, kde studovali prevazne chlapci a o jeho orientacii vedel kazdy.
homosexualov mozeme stretnut kdekolvek, su to tiez ludia so svojim osudom, trapeniami.
a suhlasim uplne so vsetkym, co napisala @mima172 vyssie
a este by ma sakra zaujimalo co by tvoj manzel spravil, ked by bol inak orientovany vas syn alebo dcera, komu by sa siel stazovat?
@number19 nemusel ró tak deklarovať, stačí ak sa niekto spyta a co partnerka alebo pod tak mohol povedať nemám partnerku ale partnera a tamtamy už idú...
Ja som sa tak raz rozprávala s kolegom niecona tému dovolenky a sa ho pýtam ci ide s priateľkou, a on mi len taktne odpovedal nie partnerkou ale partnerom, Dovtedy som ani netušila že je homosexuál... Na niektorých to vidíš hneď, na niektorých nie...
@milka_kalnicka78 nemusím sa zamýšľať nad tým "čo by bolo keby" - u nás je to realita 😀 a je to najlepší učiteľ, úžasný človek, decká už dokonca stretli aj jeho partnera. Nikto s tým problém nemá a ak náhodou áno, tak aspoň taktne drží ústa 😀
Ja si napríklad neviem predstaviť, že by nejakého žiaka vylúčili zo školy, alebo teda učitelia by ho odmietli učiť, lebo jeho rodičia za zatvorenými dverami svojej spálne majú nejakú nie úplne tradičnú sexuálnu praktiku. Z čoho majú strach? Veď gay neznamená, že je pedofil a bude obťažovať ich synáčikov, to potom by sme sa rovnako mali pozerať aj heterosexuálne učiteľky alebo učiteľov.
@777januska777 ano, je hrozne zovseobecnovat, ale akousi podovnou nahodou je prave medzi katolickymi knazmi strasne vela uchylnych pedofilov, naozaj by som mala problem nechat s knazom dieta osamote. Je to paranoja?
Velmi nepekne spravanie od tvojho manzela, aj vsetkych jemu podobnych. Je mi z toho smutno a vela z nich sa hrdo pysi byt krestanom.
@deti95060810 oni sú pre teba hoväda'?
@dievcacitajucelist presne aj mňa.
Lektor z Kanady. super človek,super učiteľ
Ostal v srdci
Pokiaľ by do školy nechodil oblečený ako podaktorí z pride festivalov je mi to jedno. Rešpektujem vsetkych ci už homo alebo hetero orientovanych.
Mam v práci aj lesbičky a homosex kolegov, dokonca aj ženu kt je už mužom.
Dokonca susedy mam lesbičky, tie vychovávajú aj dcéru.
@cocolino234 to ja ti poviem pravdu.. žiadnu zmysluplnú odpoveď ani nečakám.
@number19 u "nášho" učiteľa to nebolo žiadne okázalé prezentovanie svojej sexuality, proste je to mladý sympatický chlap, a jednoducho sa "na to prišlo". On to neroztrubuje po svete, ale zas keď sa ho niekto spýta na rodinu, tak neklame, že "ešte nenašiel tú pravú". A tým, že je to naozaj veľmi príjemný človek, tak sa aj s deckami aj s rodičmi vie porozprávať o všeličom, nie len o známkach a školskom poriadku. Žijeme v jednom meste, takže občas ho niekto stretol s partnerom
@arivederda aha, takže tvoje kolegyne vôbec netušia o tom, či si vydatá, alebo či vôbec máš záujem o chlapov, o ženy, o mimozemšťanov, nič, hej? Prídeš do práce, mlčky si odrobíš svoje a odkráčaš domov, hej? My sme v práci divní, my vieme kto je ženatý/vydatá/ rozvedený / single / vdovec a aj všeličo iné 😀
" Jeden jeho učiteľ sa priznal k tomu, že už niekoľko rokov žije so svojím partnerom"
"(moja 19-ročná dcéra to nazvala coming-outom"
Sa priznal, coming out...mne to od autorky vyznelo teatralne...akoze sa okolo toho robi velka veda.
Ja predstavivost nepotrebujem, lebo som zila 4 roky v krajine, kde je LGBT znacne velka cast spolocnosti, a su aj medzi znamymi. Mala som tam kolegu a stretavali sme sa aj z jeho partnermi.
Momentalne mam tiez v praci kolegu s ktorym denno denne spolupracujem. Takze ja nepotrebujem fantaziu ako niekto z hornej dolnej ;)
Ja mam s nimi vzdy velmi dobre vztahy, su to sice taki zvlastni muzi, ale ok.
Hovorim len jednu vec. Nech si kazdy zije svoj zivot, a nevyzaduje hlavne od rodicov deti (ktore su este vo vyvoji) aby si zbytocne robili vrasky na cele len preto, ze niekto mozno potrebuje nieco prilis okazale demonstrovat.
Cize, ak sa na to prislo medzi recou...pohoda ale on sa ostentativne snazil to nejak prezentovat...tak neviem.
@zooeynka tak to sa velmi mylis. katolicki knazi nie su pedofili, ale bolo vo svete niekolko kauz, kde sa taketo hrozne spravanie knazov voci detom odhalilo. keby si zistovala, kolko takychto pripadov bolo na slovensku, zistila by si, ze ich bolo za poslednych rokov menej, ako je prstov na jednej ruke. napriek tomu sa na knazov nazera ako na pedofilov, co je neskutocne ponizenie pre ludi, ktori maju narocne vysokoskolske vzdelanie a tiez narocnu a zodpovednu pracu. zial, potom knaz kracajuci po meste si vypocuje niekolko pokrikov na temu pedofil a to prave preto, ze tento mylny nazor na knazov niektori ludia bez rozmyslania siria a aj mu veria.

@milka_kalnicka78 dúfam že nepíšeš o mojom spolužiakovi z VS 😄 tiež učí na ZŠ, je mega učiteľ , zanietený,obetavý,robí kopu veci z deťmi aj pomimo a áno je homosexuál,uuurcite si to všimli aj rodičia detí a pod,je cez pol republiky čiže niesom s ním už tak v kontakte no na ňom sme hneď videli na VŠ že je iný,pritom je brutálny fešák,ja by som to neriešila nijak,ak by sa napr.moje dieťa spýtalo či je učiteľ gay a on by povedal áno, prípadne by povedal že má aj partnera priamo na hodine ale ďalej to nerozoberal,neriešila bysomto vôbec,je to je osobný život,to je ako keby ti vadilo že na škole učí katolík,moslim a pod. Však on nehovorí o LGBT komunite na svojich hodinách