icon

Učiteľ môjho syna je homosexuál

milka_kalnicka78
4. nov 2021

Želám krásny požehnaný deň, milé mamičky.
Stala sa taká veľmi nepríjemná vec na základnej škole, kam chodí môj 12-ročný syn. Jeden jeho učiteľ sa priznal k tomu, že už niekoľko rokov žije so svojím partnerom (moja 19-ročná dcéra to nazvala coming-outom), čo mne samozrejme neprekáža. Je to dobrý človek, vždy nás príjemne pozdraví a jeho súkromie ma skutočne nezaujíma. Som veľmi otvorený človek a je mi jedno, čo si ľudia robia za zatvorenými dverami.
No môj manžel je striktne proti, aby môjho syna vyučoval homosexuál. A nie je to iba jeho názor, veľa mamičiek plánuje meniť školy či dokonca sa boli sťažovať u riaditeľa. Podobné správanie mi príde nevhodné (veď aj môjho manžela som poslala na pár dní spať na gauč)

Rada by som však začala diskusiu na túto tému, drahé mamičky. Keby ste sa dozvedeli, že vaše dieťa (či v materskej škôlke, ZUŠ-ke, na základnej, strednej alebo vysokej škole) učí homosexuál alebo iný člen LGBTI komunity, ako by ste reagovali? Ako by reagoval Váš manžel? Boli by ste s tým v poriadku či by ste sa báli, že nejako negatívne ovplyvnia Vaše deti?

Ďakujem za Vaše príspevky do diskusie a poprosím, aby sme sa vyhli hanlivým komentárom 🙂

-Milada ❤

777januska777
4. nov 2021

@zooeynka to nie je pravda. Len o katolíckych kňazoch sa viac hovorí, lebo je to zaujímavé. Najviac uchylakov je v rodine, potom medzi učiteľmi a aj medzi vedúcimi v rôznych táboroch (sú štatistiky), ale nečítala som ešte nejaký špeciálny článok o tom. Lebo to nie je také zaujímavé. Btw. Jeden príbeh o takom uchylactve je sám francúzsky prezident a jeho partnerka.

nini1978
4. nov 2021

@kluska mne je strašne ľúto že ešte stále v 2021 majú ľudia tvoje názory.
Preboha...to čím sa previnil ten človek?
Slovensko je tak strašne ďaleko od ľudskej tolerancie,že to až strach

ludka1402
4. nov 2021

Profil zalozeny november 2021, mozno aj dnes, dve deti, jedno uz dospele ale je v skupinkach junovky a aprilovky? Neverim ani bodku, co pani riesi, cisty troll...ziadne reakcie

nini1978
4. nov 2021

@777januska777 on je uchylak,lebo má partnerku staršiu od neho?

zooeynka
4. nov 2021

@janetinka27 fakt mas pocit ze je namieste utajovat a zlahcovat tieto cisla/informacie? https://refresher.sk/63658-Knazi-za-50-rokov-zn...

comika
4. nov 2021

@milka_kalnicka78 Ja by som to vobec neriesila. Pokial je dobry ucitel a vykonava si pracu, moze byt co chce. To budete menit skolu, obchod, doktora, kadernika… byvanie, zakazdym ked niekto takyto bude ci vasej blizkosti?

777januska777
4. nov 2021

@nini1978 nie, lebo keď mal 14 rokov, tak jeho učiteľka (teraz jeho partnerka) s nim nadviazala vzťah.

zooeynka
4. nov 2021

@janetinka27 https://www.tvnoviny.sk/zahranicne/2040672_pedo...
Fakt sa ti tie cisla zdaju nizke? A to mnozstvo obeti mlci, lebo hanba, strach, ponizenie....

ludka1402
4. nov 2021

Ja mam deti tiez na druhom stupni, striedaju sa tam ucitelia, a vacsina ucitelov ani neviem ako vyzeraju, nieto s kym a ako ziju.

zooeynka
4. nov 2021

@777januska777 francuzsky prezident a jeho partnerka su dospeli. Nikto tam nie je zneuzivany a netrpi v tichosti. Vazne toto porovnavas?

nikpa
4. nov 2021

@milka_kalnicka78 na našej základnej škole bola učiteľka, vtedy ešte zástupkyňa riaditeľa a dnes už riaditeľka, lesbička. Všetci to o nej už vtedy vedeli a teda nič také ako na vašej škole sa nedialo. Ja som s tým v pohode, muž asi tiež, chystáme sa tam totiž dať aj naše deti. A celkovo mi príde dosť úbohé takto protestovať ako volaktori rodičia, pokiaľ si robí svoju prácu ako má a nijako svojou orientáciou neškodí deťom, nie je prečo robiť takýto cirkus.

katka2602
4. nov 2021

Niekto si tu robí štatistiku? Alebo zisťuje či by mohol učiť na škole ak je gay? 🤔 Ale odpoviem, nemám s tým ja ani manžel žiadny problém.

luccija
4. nov 2021

@milka_kalnicka78 nevadilo by nám to.
o pár dedín ďalej pracuje v materskej škole homosexuál a deti ho zbožňujú, ale tiež som počula, že ľudia radšej prehlásia deti do inej škôlky a, že si neprajú, aby napríklad pomáhal deťom s toaletou na WC.Pracuje tam roky a je obľúbený medzi rodičmi.

merlinja
4. nov 2021

@zooeynka tak toto je tiež komentár.... omg

lienka9
4. nov 2021

@milka_kalnicka78 nevadilo by nam to.ak je dobry ucitel sukromie ma nezaujima

777januska777
4. nov 2021

@zooeynka neboli, keď s ním ona začala, neboli. On bol dieta a ona jeho učiteľka. Vážne ti to príde ok? Ci nevadí ak im vzťah z detstva vydrží do dospelosti, tak sa to bude akceptovať?

zooeynka
4. nov 2021

@777januska777 mas pocit ze on v tom vztahu trpel? Ak je pravda ze si s nim(za mladi) fesna brigitka zacala ked mal 14, tak to bol ten najstastnejsi pubertak v celom frankofonnom svete a vsetci chalani mu zavideli, tomu ver.

nini1978
4. nov 2021

@janetinka27 ja ti nechcem brat tvoje presvedčenie,ale ty nemôžeš napísať 'to sa veľmi mýliš'
Ja som videla pár nezávislých dokumentov,tam rozprávali mladí muži, ktorí naozaj cítili v srdci,že stat sa kňazom je pre nich životným poslaním.
Ale nevydržali,lebo bohužiaľ je to prostredie prehnite' a áno,veľa z tých, ktorí to tam riadia sú všetko ,ale nie "nesexualne bytosti" (tu už si kazdy doplní...)
A aby som nezabudla... Veci,ktoré sa udiali v Taliansku, Vatikán a tak.
Ešte jedna vec,to, že ty ich ideš 'pocitat" na prstoch,to nie je absolútne smerodajné..
Vieme veľmi dobre,ako sa to ťažko dokazuje.su dokonca prípady keď sa chlapec zveril matke,že ho kňaz znásilňoval a matka, fanaticka VERILA KŇAZOVI

nini1978
4. nov 2021

@777januska777 to som nevedela...
V Amerike bol tiež známy prípad jednej učiteľky,ktorá si začala s maloletým žiakom. Mali aj deti.ona bola odsúdená a zomrela pár rokov do zadu

nini1978
4. nov 2021

@zooeynka tak ale je to stále maloletý

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
777januska777
4. nov 2021

@zooeynka no on v takom vzťahu ani nevedel nič o živote. Co si myslíš koľko takých deti trpí? Väčšina ani nevie co sa deje. A on to iste. To ze mu chalani závideli je druhoradé. To ze také veci je mokrý sen chlapcov neznamená ešte, že je to normálne a ze sa to ma schvaľovať. Btw. Keby to bolo opačne a bola by to mladá slečna a chlap v strednom veku už by sa na to spoločnosť pozerala inak. Mame tu o tom "pekný" dokument V sieti a tam je to krásne vidieť. Chlapi v strednom veku od rodín a ich mladé obete. A nie ani tie mladé netrpia, to ale neznamená, ze to teraz budeme tolerovať.

777januska777
4. nov 2021

@cocolino234 pozri si dokument V sieti a ani jeden z tých mužov nebol knaz. Všetko mladí muži ci muži od rodín. To teraz odsúdime všetko mužské pokolenie, lebo je tam niekoľko uchylakov? Predpojatost je to najhoršie co mame v sebe, lebo vďaka tomu sa nedokážeme pozerať reálne na ľudí. Vďaka tomu si úplne rovnaká ako ti ludia co odsudzujú homosexuálov.

ankare
4. nov 2021

Vobec by mi to nevadilo. On za to ani nemoze, ako orientovany je. Moj manzel, chvalabohu, zdieľa rovnaky nazor, ako ja. Držím palce!

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
kvetka22
4. nov 2021

@milka_kalnicka78 vôbec by mi to nevadilo a ani mužovi 🙂 sme v tomto otvorení, s deťmi sa bavíme o všetkom, ani im nič také problém nerobí 🙂
Ešte som aj fanúšik BL seriálov 😉 mne nepreukážaju gayovia, trans atd 🙂

arivederda
4. nov 2021

@cocolino234 no presne. Také slovenské hneď zhejtovat. Ach jaj. To tliachanie som myslela tak ze ak by deťom o tom rozprával viac ako je potrebné. A aj ja som učiteľka a nikdy som nemala potrebou rozoberať súkromie. Ano možno základné info ale byť učiteľom gayom tak práve kvôli takým ako je autorkyn manžel by som to nikdy nikde na pracovisku nehovorila a ak idem na huby tak len s kamošom. Toto vsjo. Ale pre mňa je to úplne nepodstatne a je mi to suma fuk. Pekný deň gayom lesbam aj hetero 😁

belllinka
4. nov 2021

@ptmt1011 co by ti na tom akoze nebolo príjemné??

janetinka27
4. nov 2021

@nini1978 ja svojim prispevkom predsa nepopieram, ze sa tieto veci naozaj stali a zial aj stavaju - tak ako sa stavaju aj na skolach alebo v rodinach atd. je to hrozne, ano, samozrejme a vela pripadov sa nikdy neodhalilo, ale reagovala som na to, co napisala zooeynka, teda ze sa velmi myli, ked takto prezentuje knazov - pomaly ako bandu pedofilov, dokonca by sa bala nechat s knazom aj dieta. ale bala by sa nechat dieta s ucitelom? moj muz je ucitel a neviem si predstavit, co by som prezivala, keby ho niekto oznacil podobnou nalepkou - aky vplyv by to malo asi na nasu rodinu? a ako sa asi citia knazi, ked ich ludia oznacuju ako bandu pedofilov? takze preto som reagovala takto.