Učiteľka nechce syna pripustiť k ústnej maturite
Ahojte,chcela som sa spýtať keď syn prepadá zo slovenčiny a učiteľka ho nechce pripustit k ustnej maturite môže mu to ovplyvniť aj iné predmety?Chodí na zdravotnicku školu a myslela som si že slovenčinu bude robiť v auguste reparát a v Seprembri z nej maturovať a z ostatných predmetov normálne v riadnom termíne ale známa mi spomínala že ho nepustia ani na praktické a že ich bude musiet robiť až po reparáte zo sjl čo je natom pravdy?
@panelacikova tak ja vysvetlím 😅 narážala som na učiteľov, ktorí si vyžadujú oslovenie profesor. Titul profesor sa udeľuje ľuďom, ktorí pôsobia vo vede a dokázali v nej fakt veľa, často sa k tomu dostanu až po päťdesiatke (ženy často ani nedosiahnu keď odsunu kariéru pre rodinu)takže pre mňa je nepochopiteľné, že človek, ktorý sa vede a vyzkumu absolutne nevenuje a teda v nej nič/prd dokázal, sa tak nechá oslovovať. Ale neznamená to, že ten človek nič nedokázal v tom co robí. Uznavam, keď to teraz vidím bez emócií, ten prd tam znie blbo 😅
@kacernakokse ja ti absolútne rozumiem a sama nepoužívam takéto oslovenie a sama aj deťom hovorím: choď za tou či onou pani učiteľkou. to je v poriadku. pravdou je, že aj náš krátky slovník slovenského jazyka vykladá slovo "profesor" okrem slova, ktoré znamená titul aj ako slovo, ktoré znamená oslovenie. takže v tomto nepohneš, jednoducho majú na to právo rovnako, ako majú deti právo hovoriť im pán učiteľ a on/ona mu to nemôže odoprieť s odôvodnením: som profesorka. jednoducho nemôže. dieťa si môže vybrať. a je na rodičoch, k čomu konkrétne ho vedú, alebo aké oslovenie používajú. stretla som sa s rodičmi, ktorí hľadajú v škole učiteľku a s rodičmi, ktorí hľadajú tú istú profesorku 🙂 ani jedného z nich nikdy neopravím. dôvod je v prvej polovici tohto môjho príspevku 🙂
@panelacikova ano v tomto súhlasím. Nepáči sa mi, keď učiteľ vyžaduje oslovenie profesor a tvári sa urazene, keď ho niekto osloví inak. To bol primárne spúšťať celej tejto diskusie, kde bola autorka opravená, že to nie je pani učiteľka, profesorka. To mi prišlo úplne absurdné.
@kacernakokse áno, chápem 🙂
@lina69 ahoj, pozri sa mam v rodine pedagoga. Aj minule mi hovoril, ze 2 z jeho triedy nespravili pisomne maturity z anj. Zavolal si este aj dvoch kolegov, aby mu pomohli lebo tam nemali ziaci tie povinne veci, ktore boli potrebne pre zvladnutie maturity, pisali uplne mimo temy v slohovej praci.
Bohuzial, nevedel im pomoct.
1. Ziak, ktory nespravi maturity je zlou znamkou aj pre skolu,
2.Pre pedagoga to su papierovacky naviac, nikto si nechc robit robotu navyse,
3.Pedagog sa musi riadit urcitymi predpismi.
Syn, moze len sebe dakovat, ze takto pochodil.
Je mi to luto :(
@mira0611 to ze nespravil test z Aj neznamena,ze nepojde k maturitam,akurat musi urobiť ustnu skusku najmej 33,33%

@kacernakokse možno si sa fakt na začiatku nešťastne vyjadrila v zmysle "prd".
či niečo dokázali alebo nie (myslím individuality, nie všetci), je diskutabilné. nie každý je typ, ktorý chce dosiahnuť titul. jasné, takých, čo vyslovene niečo dokázali, ale nešli na titul, bude hŕstka. ak som niekde prekrútila, určite nie náročky, možno som len rýchlo čítala, tak prosím ber s rezervou. v každom prípade slovo "nič" znie lepšie ako "prd" 😀