Ukončenie 3. ročníka na strednej škole
Dobrý deň chcel by som sa opýtať či sa dá po úspešnom ukončení tretieho ročníka odísť s výučním listom aj keď som žiak s štvor ročným maturitným štúdiom
@marco_18j Určite nedostaneš, nižšie vzdelanie sa viaže na vyššie, čiže po úspešnej maturite dostaneš výučný list. Ak teraz odídeš, nedostaneš nič. Po uzavretí 3. ročníka však môžeš však štúdium prerušiť, myslím, že na 2 roky a potom sa vrátiť a dokončiť 4. ročník.
@marco_18j ty myslí na svoje vzdelanie v prvom rade. Môžeš brigádovať ale nie prevziať rolu rodiča na seba
finančne môžeš pomôcť aj popri škole. Kaufland, TEsco aspoň u nás berú študentov. Školu by som nenechávala. Bude to bludný kruh. Bez vzdelania ťažko dostaneš lepšiu robotu. Veľa študentov brigáduje a nemusí nechávať školu.
@marco_18j vycny list je na3rocnom studiu a tiez sa robi skuska hlavne prakticka.... Ked aom chodila do skoly boli tam 3ricne odbory aj 4rocne odbory. 3rocne koncili vyucnym a 4rocneaturov nemalu aj aj.. ja som chodila na 5 rocnu s maturiv a kto chcel mohol si spravit vyucny v 3 tom rocniku
Jedno dievča študuje na gymnáziu a pracuje na plný úväzok. Cez týždeň kratšie a dohoni to cez víkend.

Urob si este maturitu, lebo o par rokov to olutujes a na stare kolena si ju budes dorabat...