Úpravy školského poriadku a oblečenie žiakov
Ahojte,
u nás v škole upravili školský poriadok a doplnili tam slušné oblečenie. Napr., aby dievčatá nenosili croptopy a chlapci spustené nohavice tak že im vidno zadok v trenírkach. Niektorí rodičia sa dosť búria, že je 21. storočie. Ja som svojej dcére do školy croptopy nosiť nedovolila. Max na školský výlet, tak ju to nerozhodilo.
Ako to máte v škole Vy?
pracujem na skole a ano aj my to tam mame. za mna je to ok, treba vysvetlit menej chapavym rodicom, ze ak sedi v 1 triede 6 hodin 25 pubertalnych deti, z ktorych 1/2 dievcat sa oblecie ako .... predstavte si co to robi s tymi chalanmi... a to nehovorim o zdravotnych rizikach...a to iste plati aj naopak... v skole sa maju ziaci ucit nie slintat a rozptylovat sa...
@kacena4 zdravotna stranka takeho kratuckeho oblecenia je jedna vec, ale argument o pubertalnych chlapcov uz asi neneham len tak. Tych pubertalnych chlapcov praveze treba ucit, ze zenske telo nie je objekt. Myslim ze uz v puberte by im to mali rodicia aj skola vtesavat do hlavy.
@anonym_autor Mame to rovnako a ja som s takouto upravou spokojna. Ked vidim ako tie dievcata chodia viac vyzlecene ako oblecene, zmalovane ako kraslice… Katastrofa! Chlapci takisto
@kacena4 zdravotna stranka takeho kratuckeho oblecenia je jedna vec, ale argument o pubertalnych chlapcov uz asi neneham len tak. Tych pubertalnych chlapcov praveze treba ucit, ze zenske telo nie je objekt. Myslim ze uz v puberte by im to mali rodicia aj skola vtesavat do hlavy.
@dorinecka45 a v realite tu máš pokryteckú spoločnosť
V škole chceš učiť pubertálnych chlapcov, že ženské telo nie je objekt.
Ideš na autosalón kvôli autám a čo tam vidíš? sporo odeté dievčatá brigádničky ktoré autá vôbec nezaujímajú a sú tam len ako objekt, aby pritiahli pozornosť divákov
Alebo chlapci vidia takúto reklamu.
Ideš na autosalón kvôli autám a čo tam vidíš? sporo odeté dievčatá brigádničky ktoré autá vôbec nezaujímajú a sú tam len ako objekt, aby pritiahli pozornosť divákov
@anonym_060854 kto organizuje autosalony? Kto vlastni firmu na predaj doplnkom k autam vid reklama? Neser ma s pokrytectvom a nehaj si to pre seba... a to ze mlade baby chodia robit hostesky, je len o tom, ze vyuzivaju chlapsku sprostost ze su ochotni platit za pohlad na kus nahej koze. Neskusaj tu na mna moralisticke chujoviny. Uved mi jeden priklad akcie organizovanej zenami, kde su takto odete hostesky. Ukaz mi jednu reklamu firmy na cele ktorej je zena, ktora by si obejdnala takuto reklamu. Prestan sa vyhovarat na spolocnost a skus naucit aspon svojho syna, ak mas syna... ze si moze vyhonit za dverami svojej izby, ale nemusi tym obtazovat dievcata v skole. Ja nehovorim ze je v poriadku chodit do skoly v crop tope, ale neni v poriadku obhajit takyto zakaz tym, ze su tam pubertalny chlapci
@anonym_060854 chcela som tym povedat len jedno, ze pokial bude tato "spolocnost" a jej normy stale udavana chlapmi, ktorych matky zlyhali a nedokazali ich vychovat k tomu aby si vazili zeny, tak sa nic nezmeni (vid tvoje priklady).. preto sa opakujem, ze ano, crop top nepatri do skoly, a nie, v ziadnom pripade neobstoji argument o tom, ze treba brat ohlady voci chlapcom v puberte. Dievcata tiez prechadzanu pubertov a nikto na nich ohlady neberie.
Podľa mňa to, že je 21. storočie, neznamená, že môžeme len tak odhodiť slušnosť. V minulosti ľudia proste vedeli, ako sa majú/môžu obliekať - do roboty si nedám minišaty, do školy nenosím len podprsenku alebo tepláky - a nikto im to nemusel vysvetľovať, lebo taká bola sociálna norma. V poslednej dobe ako keby ľudia zabudli, čo je vhodné a čo nie, a preto im to treba takouto cestou pripomínať. Čoraz častejšie to vidím aj na pracoviskách, aj na školách. Ľudia stratili ten podvedomý štandard a nevedia sa slušne obliekať. Tieto pravidlá nie sú obmedzenia; sú pripomienkou toho, čo by malo byť samozrejmosťou.
@anonym_autor áno aj nám to riaditeľ písal na edu pred dvoma rokmi a ani sa nečudujem. Dievčatá výstrihy,croptopy,pircingy tepláky chalani všetko o 4 čísla väčšie ani sa nečudujem aj podľa mňa to do školy nepatrí a má sa tam normálne slušne obliecť.
@pipistrel13 nechapem vy ste za (schvalujete zakaz cropov ci proti tomu zakazu?? 🙂
@322sima123 schvalujem
@anonym_autor rovnako, žiadne croptopy, trčiace spodné prádlo, priesvitné oblečenie, vulgárne nápisy, príliš krátke sukne... Rodičia, ktorí sa búria, nech sa preberú. 12 ročné dievčatá v škole vyzerajú mnohé ako ľahké devy z ulice. Umelé mihalnice, umelé nechty, prefarbené vlasy, make up na kraslicu, prsia vonku, brucho holé. Je to vhodné? Môže si niekto normálny myslieť, že je to vhodné? Ako sa obliekate do práce? Stačí, že chodia pomaly všetci čo školy do vyťahaných teplákoch. Nielen, že sme klesli v správaní, komunikácii ešte aj v kultúre obliekania pomaly na úplne dno. Prečo chcete, aby vaše 12,13,14 ročné dievčatá vyzerali ako potrava pre pedofilov? Nehovoriac o tom, že farbenie im zbytočne ničí vlásy, cápu na seba zbytočnú chémiu, ktorú vôbec nepotrebujú, umelé nechty im ničia ich nechty s nechtové lôžka vo vývoji. Otrasné.
@lauricka 👏👏👏
@andrea3537 presne tak to ma moje dieta. Navyse aj tu kravatu sa muselo naucit viazat inak, ovladal len windsorsky uzol, ktory teda nie. Ziaden makeup, ziadne sperky, okrem jednych malych nausnuc, ani retiazky, ziadne farebne laky na nechtach, o gelovych sa ani nebavime… a na vrch ani ziadna bunda ci kabat.. oholeni, ucesani, ziadne skratene sukne a dalsie pravidla
@kofa77 Škola im predpisovala aj uzol na kravaty? :O Ako čo viem u nás v škole zaviedli potom "clip on ties" tie mali výhodu, že sa nemuseli viazať :D a škola bola spokojná, že každý to nosí ako má.
Čo ale viem, dosť záleží aj na konkrétnej škole, či tie pravidlá aj vynucujú. V našom prípade boli dosť rozdiely aj v susedstve. Tradične boli "prísnejšie" lepšie školy, ale posledné roky sa stávalo, že tie "slabšie" sa na ne snažili dotiahnuť nielen prospechom, ale práve aj pravidlami.
@kofa77 Škola im predpisovala aj uzol na kravaty? :O Ako čo viem u nás v škole zaviedli potom "clip on ties" tie mali výhodu, že sa nemuseli viazať :D a škola bola spokojná, že každý to nosí ako má.
Čo ale viem, dosť záleží aj na konkrétnej škole, či tie pravidlá aj vynucujú. V našom prípade boli dosť rozdiely aj v susedstve. Tradične boli "prísnejšie" lepšie školy, ale posledné roky sa stávalo, že tie "slabšie" sa na ne snažili dotiahnuť nielen prospechom, ale práve aj pravidlami.
@andrea3537 no on nastupil s tym, ze si teda ide zaviazat kravatu tak, ako sa naucil doma. a tam hned, ze nie, uz prvy krok je zle, tak mu niekto zaviazal tak ako sa vraj ma a on uz len povoluje a rano utahuje🙂
ti mali drobci asi maju kravatu na gumicke, on je senior. a pravidla maju teda prisne. myslim, ze este ani svoje ciapky ani saly nesmu nosit. ale ide o sukromnu skolu, tak asi preto.

To je snad vecou rodicov co bude ich dieta nosit oblecene, do tela zapichnute a aka bude dlzka vlasov.
Neriesia zakladne veci vzdelania a budu druhym hovorit do sukromia.
A nechapem to tetovanie. Akoze vyhodia dieta z povinnej skolskej dochadzky ak si ho s pozehnanim rodica da spravit? A v dnesnej dobe potetovanych tvari a krku abi zahalovanie nemozu nariadit.
Skola je velke zlo v poslednu dobu
@libusak nech si nosí na sebe aj záclonu, ale nech nesie aj následky, že ju niekde takto nepustia medzi ostatných ľudí
svojím oblečením vyjadruješ aj svoj postoj a úctu voči učiteľom a škole či ich rešpektuješ ako autoritu, alebo vylezte mi na hrb
keď sa rodičia nestarajú o deti, alebo nemajú zdravý úsudok, tak to musia regulovať príkazy a zákazy