Úpravy školského poriadku a oblečenie žiakov
Ahojte,
u nás v škole upravili školský poriadok a doplnili tam slušné oblečenie. Napr., aby dievčatá nenosili croptopy a chlapci spustené nohavice tak že im vidno zadok v trenírkach. Niektorí rodičia sa dosť búria, že je 21. storočie. Ja som svojej dcére do školy croptopy nosiť nedovolila. Max na školský výlet, tak ju to nerozhodilo.
Ako to máte v škole Vy?
U nás na SŠ to bolo už minulý rok.
Súhlasím, croptop, tepláky a pod. nie sú vhodné oblečenie do školy.
Ze pozdravujem👋 Na nasej skole sa odsuhlasil zakaz pre: umele nechty,umele mihalnice, tetovanie. Som vsetkymi 10 za. Nie je mozne,aby v 8-9 triede bolo na smiech dievca,co nema umele pazury.
U nas tiez je zakaz cropptopy nosit, tak isto minisukne, teplaky... Neviem ako v inych triedach v nasej sa nikto neburil asi mame stastie na normalny kolektiv rodicov lebo niektore dievcata z 2.stupna u nas chodili v takom croppe, ze to vyzeralo len ako sportova podprsenka a mozno aj to bola.
U nás na SŠ to bolo už minulý rok.
Súhlasím, croptop, tepláky a pod. nie sú vhodné oblečenie do školy.
@patka06 my sme sa zasmiali s dcerou,lebo vraj dnes do skoly prisla jedna ucitelka v tielku a kratuckej sukni(ale je to mlada anglictinarka,kt ma,taky styl obliekania)lebo vraj,ani ani prilis odhaleny dekolt nemoze byt a dlzka spodneho dielu musi byt pod dosahom vystretej ruky nadol...
pracujem na skole a ano aj my to tam mame. za mna je to ok, treba vysvetlit menej chapavym rodicom, ze ak sedi v 1 triede 6 hodin 25 pubertalnych deti, z ktorych 1/2 dievcat sa oblecie ako .... predstavte si co to robi s tymi chalanmi... a to nehovorim o zdravotnych rizikach...a to iste plati aj naopak... v skole sa maju ziaci ucit nie slintat a rozptylovat sa...
Tak ako škola má právo určiť aké oblečenie vyžaduje tak aj búriaci sa rodičia majú právo si vybrať školu ktorá im povolí ich štýl obliekania.
To aj v zamestnaní kde je určený dress code sa budú búriť že nie?
@anonym_autor aj u nás dnes prisla dcera s tým a ešte žiadny make-up.
Moja to tak mala aj na gympli. Suhlasim s tym. Bola to reakcia na to, ze dievcata chodili do skoly v podprsenkach, cez ktore mali prehodene sietky, a v kratasoch, ze im rite trcali. Skola nie je bordel.
Nás sa to zatiaľ netýka, ale súhlasím s tým. Je iné mať krátku sukňu a iné mať hore podprsenku a dole kraťasy s trčiacim zadkom. Presne ako píšu vyššie - škola nie je bordel. Ak sa ním stáva, vedenie musí zakročiť. Polonahé nech chodia čo voľnom čase.🤷
dnes presne s tymto prisla dcera,kt vsak,take oblecenie nenosi,takze neriesi,ale pride mi to obmedzujuce..ked chcu nieco nariadovat,nech zavedu uniformy...
@jarmila2010 pisem ti to z pozicie ucitelky na zs. U nás v lete chodia mnohe dievcata viac vyzlecene ako oblecene. Velmi casto im vidime aj priesvitne spodne pradlo a je to vsetkym casto az neprijemne.
Syn chodí na cirkevnú ZŠ, takže isté úpravy oblečenia majú v školskom poriadku od začiatku. On s tým nemá problém, sám pri kupovaní oblečenia pozerá že či rifle nie sú dotrhané alebo aké sú obrázky a texty na tričkách. Osobne som tomu rada lebo napr. tepláky som nikdy nepovažovala za vhodné oblečenie do školy. (Jedine ak majú športový deň.)
@jarmila2010 pisem ti to z pozicie ucitelky na zs. U nás v lete chodia mnohe dievcata viac vyzlecene ako oblecene. Velmi casto im vidime aj priesvitne spodne pradlo a je to vsetkym casto az neprijemne.
@anonym_63a01b urcite beriem,ze urcity druh oblecenia nie je vhodny do skoly a za mna by som bola za uniformy na skolach...ale mna tieto vsetky obmedzenia vracaju do cias sociku,ked som ja chodila na SŠ a ako dievcata,sme mali zakazane nosit do skoly nohavice...vlasy mi dupkom stavaju...
@jarmila2010 kus rozdiel zakázať rifle - alebo aby boli študentky polonahé…
že to tým rodičom nevadí že sa dcéry obliekajú jak štetiny 🤷♀️
@anonym_63a01b urcite beriem,ze urcity druh oblecenia nie je vhodny do skoly a za mna by som bola za uniformy na skolach...ale mna tieto vsetky obmedzenia vracaju do cias sociku,ked som ja chodila na SŠ a ako dievcata,sme mali zakazane nosit do skoly nohavice...vlasy mi dupkom stavaju...
@jarmila2010 tu vsak ide skor o "vyzlecenie" ako o samotne oblecenie.
@jarmila2010 kus rozdiel zakázať rifle - alebo aby boli študentky polonahé…
@biba_18 ja pisem o ZŠ(so strednou nemam skusenost),kde som nezaregistrovala extra vyzyvave oblecenie ...a to vozim deti(uz len dceru) pomerne casto do a zo skoly...skor vidim opacny trend,ze dievcata sa zahaluju do mikin aj horucavach...a tam dostali rovnake nariadenie....
Žijeme predsa v spoločnosti a k jedným zo základných pravidiel patrí vedieť sa vhodne obliecť. To učím dcéru odmala. Nejaké oblečenie je vhodne/nevhodne skratka všade kvôli samotnej inštitúcii či konkretnej udalosti - na oslavu, na svadbu, na prijímačky, na maturitu, do prace, do kina, do kostola, k doktorovi… a aj do školy. Takze v tom nevidim žiadny problém, pokial sú tie obmedzenia primerane a opodstatnené. A kvôli istým pravidlám predsa ani nemusime chodit všade v uniformách. Tie maju zase inu funkciu.
ani do prace sa nosia gate na polzadku, deti sa maju ucit ako sa kam obliekat.
@jarmila2010 na ktorej skole si za sociku mala zakazane nosit nohavice?
Ze pozdravujem👋 Na nasej skole sa odsuhlasil zakaz pre: umele nechty,umele mihalnice, tetovanie. Som vsetkymi 10 za. Nie je mozne,aby v 8-9 triede bolo na smiech dievca,co nema umele pazury.
@anonym_cb8ae5 tak toto by som aj ja uvítala viac ako nejaký crop top ci spadnutie rifle.
Ja s tým súhlasím. Do ZŠ to nepatrí. Ak dievčatá chcú ukazovať pupky po škole, nech si vezmú jedno tričko na preoblečenie 🤷🏻♀️
ani do prace sa nosia gate na polzadku, deti sa maju ucit ako sa kam obliekat.
@jarmila2010 na ktorej skole si za sociku mala zakazane nosit nohavice?
@natalka13 moja mama mala, na OA, ale je ročník 1953.
@biba_18 ja pisem o ZŠ(so strednou nemam skusenost),kde som nezaregistrovala extra vyzyvave oblecenie ...a to vozim deti(uz len dceru) pomerne casto do a zo skoly...skor vidim opacny trend,ze dievcata sa zahaluju do mikin aj horucavach...a tam dostali rovnake nariadenie....
@jarmila2010 tie dievčatá pod mikinami majú crop topy/podprsenky a aj si tie mikiny vyzlecu.
@anonym_autor aj na synovej škole je v školskom poriadku upravené obliekanie, ide hlavne o odhaľovanie, tepláky nie sú zakázané. Čo mne nevadí syn chodí v nohaviciach. Mne ale vadí že chlapci nesmú mať dlhé vlasy a náušnicu v uchu, je to podľa mňa diskriminácia ( o iných piercingoch ani nevravím).
@anonym_autor mame ich zakazane uz dlho, rovnako ako farbenie vlasov a gelove nechty. Dodrziavanie skolskeho poriadku je vsak kapitola sama osebe. Ja v dnesnej dobe bohuzial vidim vychodisko uz len v uniformach.
@ssnowwhitee môžu u vás chlapci nosiť silonky a maľovať sa? či aj v tom ich diskriminujú?
@ssnowwhitee môžu u vás chlapci nosiť silonky a maľovať sa? či aj v tom ich diskriminujú?
@anonym_060854 maľovať sa dievčatá nemôžu. O silonkach tam nie je zmienka. Vieš ak má chlapec od detstva dlhe vlasy alebo náušnicu, prečo by do toho škola mala hovoriť, okrem toho náušnicu ma aj učiteľ.
@ssnowwhitee tvoja dcéra nech povie že sa cíti byť dievčaťom a bude mať v škole výnimku
Ja v škole pracujem a nepáči sa mi to. Podľa mňa toto je v kompetencii rodičov, škola má učiť ...môj syn nemá dlhé vlasy ani náušnicu,ani nikdy nevyjadril túžbu to zmeniť. Ale je podľa mňa odveci, keď povedia žiakovi aby sa ostrihal lebo sa zmenil školský poriadok a roky nikomu jeho vlasy nevadili, alebo aby si vybral náušnicu, ktorú mal už v škôlke.

dnes presne s tymto prisla dcera,kt vsak,take oblecenie nenosi,takze neriesi,ale pride mi to obmedzujuce..ked chcu nieco nariadovat,nech zavedu uniformy...