icon

V akom veku pustiť stredoškoláčku na výlet do Bratislavy?

17. apr 2024

Žienky v akom veku by ste pustili dieťa (stredoškolačku) na výlet s kamarátmi do BA? Bratislava je od nás viac ako 300km, mesto nepozná bola tam raz na školskom výlete.

Strana
z2
autor
18. apr 2024

@elviku11 iba jeden deň

elviku11
18. apr 2024

to sa im vôbec oplatí na jeden deň ísť viac ako 300 km tam a viac ako 300 km späť? Veď väčšinu času strávia vo vlaku a veľa toho neuvidia a nezažijú...

unicornlady
18. apr 2024

Tiež sa mi to zdá zvláštne, veď to budú cca 4-5 hodín cestovať, plus toľko späť , t. j. zo dňa by tých 8-9 hodín stratili na cestovaní.

luckajozko21
18. apr 2024

Baby, oplati sa im to. Pre decka je aj ta cesta uz vylet ;)

elviku11
18. apr 2024

@unicornlady bývajú v malej dedinke, písala autorka. Kým sa dostanú k vlaku, tak aj dve hodiny im to môže trvať... čiže jedna cesta tipujem tak 7 hodín

laurita285
18. apr 2024

Bežne odídu samé deti aj v 15tich na strednú do BA...

sissy27
18. apr 2024

@elviku11 preboha to sú zas teórie 😀 aj v malých dedinách sa nájde niekto s autom, kto ich môže na ten vlak odviezť, nemyslíš? a áno, oplatí sa to, pretože ide aj o tú samotnú cestu vlakom, že pôjdu s kamošmi niekam "do sveta". Niekedy cesta je cieľ ;)

negymama
18. apr 2024

no ak nejde sama ale so spoluziakmi, podla mna ju moyes pusti. A predpokladam ze oni su aj stipku starsi - nad 16rokov, lebo ona ako letne dieta, zrejme isla do skoly na cerstvych 6 rokov. dnes su skor deti s odkladom v skole.
moj je augustovy, najmladsi v rocniku.

negymama
18. apr 2024

moj syn uz minule jar ci leto, ako 14 rocny chodil bezne na judo sutaze vlakom spolu s deckami z oddielu do mesta v inom kraji, raz aj do Bratislavy z vychodu /košice/ isli. Akurat som mala podmienku, aby aspon jeden chalan mal 18+, a bol tam jeden 20 rocny co tych mladsich teenegerov zobral. Nehovorim, ze to je extra dozor, predsa su to este mladasi, ale aspon sa obranit vedia, skrze toho sportu. 😀

evkamotka
18. apr 2024

Tak nepojde sama, to by bolo ine. Ako jej doverujes? Je rozumna? Neoddeli sa od skupiny, vie si davat pozor na veci? Samotne centrum ba je male, to nevidim ako problem pri google maps a niekom, kto ba pozna. Ved nepojdu do odlahlych casti, asi len vlakova stanica vs centrum. Takze pobludenia by som sa nebala, vsade je milion ludi, vedia sa aj spytat. To ze nesla mhd akoze elektrickou, je uplne nepodstatné. Grafikon jej vies vysvetlit doma od stola. Nazvy zastavok su popisane aj hlasia, aj sa vedia spytat ludi, zapnut si planovac, lokalizaciu atd. Ak sa prevezu, no tak vystúpia a pojdu spat, nic sa nedeje. Co sa tyka bezpecnosti, za bieleho dna v centre/mhd a pri kamaratoch ju nikto neunesie

ivett1
20. apr 2024

A ako dlho bude cestovať? Už majú nejaký plán? A kto to organizuje? Či to sa len tak rozhodli?
Bývam v Bratislave a pre mladých ľudí je super...je tu veľa veci, čo by si mohli pozrieť ..ale, ak idú len takto " krátko", tak možno idú len shoppingovať...😉
Musiš vedieť, na čo tam idú a odpoveď, že na výlet nestačí a s kým tam ide - či už bol v Bratislave a trochu sa tu vyzná...
A podľa toho by som ju pustila...ja sa rozhodujem takto
Minulý rok bola moja dcéra vtedy 17r vo Viedni s 3 kamoškami na Vianočných trhoch, cestu mali naplánovanú aj program...a jednej z kamosiek tam pracuje otec - bola to taká poistka.
Treba deťom dovoliť cestovať, Bratislava je taká malá výzva, netreba sa báť a ľudia tu nehryzu, ak treba poradia ako sa kam dostať 😉

nelca84
21. apr 2024

Syn mal 16, ked bol v BA s dvomi spoluziakmi na vylete. Isli rano velmi zavcasu, lebo z BB su to 4 hodiny vlakom a prisli spat okolo polnoci. Ale syn vela cestoval vlakom uz aj predtym. Dnesne deti sa vedia pohybovat, vyhladat informacie... to skor starsi su niektori strateni ked pridu na nezname miesto.

Strana
z2