icon

Váženie a meranie žiakov na telesnej

22. sep 2025

Ahojte dnes prišla dcéra domov zo školy, je v 8ročníku, a hovorila že nový učiteľ ktorého majú na škole ich na telesnej výchove vážil a meral. Dcéra má nadváhu a už dlhšiu dobu s tým bojujeme. Učiteľ vraj deti vážil pred všetkými a hovoril váhu nahlas a vraj mal aj nemistne poznámky typu že by mali so sebou niečo robiť atď.
Chcem sa len opýtať či aj u vás na školách sa toto deje?

anonym_648639
22. sep 2025
@mandzula

@anonym_648639 samozrejme, ale ako s tym suvisi komentovanie nadvahy ucitelom? Ma dieta pozitivne motivovat, nie recami udupavat.

@mandzula
máme to v rodine, dievča je obézne už od batolaťa....teraz má 7 rokov, nevyrástla z toho ako jej rodičia stále hovorili, popritom do nej pchali prázdne kalórie. mrzí ma to aj za to dieťa. Chyba rodičov 100%. jedna poznámka učiteľa to nijak nezmení, keď jej otec jej prízvukuje, že zas ješ??

mandzula
22. sep 2025
@anonym_648639

@mandzula
máme to v rodine, dievča je obézne už od batolaťa....teraz má 7 rokov, nevyrástla z toho ako jej rodičia stále hovorili, popritom do nej pchali prázdne kalórie. mrzí ma to aj za to dieťa. Chyba rodičov 100%. jedna poznámka učiteľa to nijak nezmení, keď jej otec jej prízvukuje, že zas ješ??

@anonym_648639 ja nepopieram existenciu detskej obezity, je to velky problem, no telocvikar naozaj nie je ten, ktory ju ma komentovat. Moze pomoct riesit ju - motivujucim pristupom, nie blbymi recami.

crazy_lazy
22. sep 2025

Som dieťa 90. rokov a nikdy nás na telesnej nevážili. A čumím koľko hrdiniek sa zbehlo do tejto diskusie. Vám by to pripadalo v poriadku, keby vás v práci nahnali na verejné váženie? A ešte šéf by nahlas komentoval vašu váhu a mal k nej trápne pripomienky pred ostatnými kolegami? Na takéto veci snáď slúžia preventívne prehliadky u lekára.
Ale keď čítam tieto príspevky, ani sa nečudujem, že je toľko šikany na školách. Čo asi tak môžu vychovať vychovať tieto matky zo svojich detí. Keď je niekto obézny je si toho určite vedomý, a nepotrebuje to počúvať ako posmešky. A ešte v takom citlivom veku ako je puberta.

pe_mi
22. sep 2025

@anonym_autor áno, robí sa to aj dnes, robili to aj za môjho detstva
Vždy bol problém pri objemnejšich deťoch, bolo im to nepríjemné , čomu rozumiem
Je to chúlostivé, nemalo by sa to robiť nahlas medzi spolužiakmi, deti sú kruté

beronsche
23. sep 2025

Mne je smutné z toho, koľkým sa to zdá ok. Akoby dieťa nemalo právo na dôstojné zaobchádzanie.
Akoby platilo - a coooo, je to dieťa, môžeme s ním jednat bez rešpektu, vysmiať... Hádam vie, že je tučná..
Och fakt smutné..

Plus toto môže byť nepríjemné mnohým deťom na 2.stupni. začínajú si viac uvedomovať ako vyzerajú, jeden chudý, druhý tučný a väčšina citlivá na svoje telo a stále si zvykajúca na jeho pred/ pubertálne zmeny.
Ale ani právo na tieto pocit im poniektoré nepriznajú.

Riešiť tu či je alebo nie je dievča obézne a čo urobili/ neurobili rodičia, je v tejto téme nepodstatne
Plus autorka píše, že s tým bojujú, takže o tomto špekulovať je bezpredmetné.

beronsche
23. sep 2025
@crazy_lazy

Som dieťa 90. rokov a nikdy nás na telesnej nevážili. A čumím koľko hrdiniek sa zbehlo do tejto diskusie. Vám by to pripadalo v poriadku, keby vás v práci nahnali na verejné váženie? A ešte šéf by nahlas komentoval vašu váhu a mal k nej trápne pripomienky pred ostatnými kolegami? Na takéto veci snáď slúžia preventívne prehliadky u lekára.
Ale keď čítam tieto príspevky, ani sa nečudujem, že je toľko šikany na školách. Čo asi tak môžu vychovať vychovať tieto matky zo svojich detí. Keď je niekto obézny je si toho určite vedomý, a nepotrebuje to počúvať ako posmešky. A ešte v takom citlivom veku ako je puberta.

@crazy_lazy presne toto hovorím aj ja.
Nech napíšu ženy, ktorým sa to zdá v poriadku, či by samé boli s verejným vazenim ok.

My sme mali v práci deň zdravia, kde sme si mohli dať zmerať tuk, metabolický vek a pod.
Bola som prekvapená, koľko kolegýň by to nepodstupilo v žiadnom prípade, lebo by niekto mohol zacut, koľko vážia.
A to sú dospelé ženy!

petronelag
23. sep 2025
@beronsche

@crazy_lazy presne toto hovorím aj ja.
Nech napíšu ženy, ktorým sa to zdá v poriadku, či by samé boli s verejným vazenim ok.

My sme mali v práci deň zdravia, kde sme si mohli dať zmerať tuk, metabolický vek a pod.
Bola som prekvapená, koľko kolegýň by to nepodstupilo v žiadnom prípade, lebo by niekto mohol zacut, koľko vážia.
A to sú dospelé ženy!

@beronsche Ale veď nadváhu vidieť aj bez váženia, mne by to vôbec nevadilo, že učiteľ niečo k tomu aj povie, tak isto na dospelých ženách vidieť nadváhu, ja by som zato určite nešla do školy, veď to je jasné všetkým.

maris5
23. sep 2025

To, ze sa meraju a vazia je normalne
To, ze to komentuje uz nie. Problem s vahou mozu mat nielen ti, co ju maju vyssiu, ale aj nizsiu.
Ucitel by mal odvazit ziaka a v tichosti zapisat.
Ries to s ucitelom, ak nepomoze so zastupkynou.

majkamajusqa
23. sep 2025

Nikdy sme sa v skole nevazili ani nemerali

jana_eyre_2
23. sep 2025
@lenka7477

robia sa tabuľky detí v puberte - bežná vec - len deti a rodičia už bežne nereagujú- nevedia zniesť ani slovko kritiky ☹ ☹

@lenka7477 slovko kritiky?! Sakra vieš čo dokáže urobiť s deckom to, keď mu spolužiaci na obede hucia nech nezere, lebo je tlsta? A vieš ako to vzniká? Keď niekto dospely na to upriamuje pozornosť v kolektíve.. moja dcera ma spolužiačku ktorej sa takto vysmievalispoluziaci.. to dievčatko mi to raz aj s plačom hovorilo.. takto sa to nerobí, to nie je žiadne slovko kritiky.. ak chce pedagóg dieťa poučiť, nejako mu pomôcť, ma to robiť súkromne, v rozumnom rozhovore..

Fakt by som chcela vidieť ženy akoby úplne v pohode brali, že zamestnávateľ dá všetkých kolegov doradu, bude ich vážiť a pred všetkými bude vykrikovať váhu a ako by mali schudnúť.. voči deťom nie je absolútne žiadna empatia často, to nie je kritika..

Kde si ľudia berú presvedčenie že kvôli postave môžu urážať človeka.. akejkoľvek postave..

beronsche
23. sep 2025
@petronelag

@beronsche Ale veď nadváhu vidieť aj bez váženia, mne by to vôbec nevadilo, že učiteľ niečo k tomu aj povie, tak isto na dospelých ženách vidieť nadváhu, ja by som zato určite nešla do školy, veď to je jasné všetkým.

@petronelag veď práve. Vidno.
A napriek tomu s tým majú problém aj dospele ženy, zverejnit to číslo.
Takže chápem, že u citlivých (pred)pubertalnych deti je to priveľké sústo.
Plus komentovať to učiteľom, to mi už príde aké veľmi silnw cez čiaru
Rovnako ako mi príde úplne nezmyselné celé to váženie meranie. Načo?
A dobrý pedagóg by však aj tento nezmysel zvládol bez toho, aby nejaké sa nejake dieťa cítilo nepríjemné. Len tento určite dobrým pedagógom nebude...

beronsche
23. sep 2025
@lenka7477

robia sa tabuľky detí v puberte - bežná vec - len deti a rodičia už bežne nereagujú- nevedia zniesť ani slovko kritiky ☹ ☹

@lenka7477 panebože a tento nezmysel ti lajklo takmer 30 zien...
Vraj slovko kritiky
empatia - nula bodov..
Slušnosť - nula bodov
Rešpekt voči inej osobe - nula bodov.

Predstav si (aj tie, čo s tebou súhlasia), že ti šéf v práci náhlas povie - Lena, máš priveľa kíl, mala by si schudnúť!!
Prip.Lena, to čo máš oblečené, nevyzerá na tebe dobre, to nenos!
Lena, ten účes ti nepristane, si to nejako prehnala!
Je toto slovko kritiky, ktoré uvitas??

anickaaa6aaa
23. sep 2025

Aj syn spomínal, že sa merali a vážili. Ale oni majú telesnú oddelenú nie s dievčatami a učiteľ miery nehovoril nahlas. Ale tak pri niektorých ani nemusí. Majú oči...

julish
23. sep 2025
@anonym_27df3f

@anonym_autor Milá autorka, keby nemala Tvoja dcéra nadváhu - absolútne to neriešiš. Nadváha = obezita - riziko zdravotných problémov. Je len a len Tvoja chyba, že má dcéra nadváhu, lebo ju zrejme podporuješ alebo si zanedbala zdravé stravovanie + pohyb. Potom tu zakladáš tému absolútne scestne. Vieš čo, daj celú školu na inšpekciu :D Keď učiteľ komentoval, tak asi vedel prečo. Je to štandard merať a vážiť na TSV. Som ročník 1985 a aj mňa vážili aj merali, len na mňa komentáre nemal nik,lebo som mala a mám zdravú postavu. Pozri sa do zrkadla a spýtaj sa, či náhodou nemôžeš za nadváhu dcéry TY. Teraz ma môžte zožrať, rada sa zabavím na komentároch. Napísala som pravdu.

@anonym_27df3f Tvoja "pravda" spred 30 rokov je dnes už fakt mimo. Napíšem ti ja svoju, chceš? Som ročník 1986, verejné váženie, patrím medzi najťažšie dievčatá v triede. To, že meriam o 30 centimetrov ako tie ľahunké, to už nevnímam, proste kilá. Začína sa na fyzike učiť termodynamika, tak počítam, kalórie, vynaloženú prácu, kilojouly a watty dokola. Dotiahla som to so svojimi 178 cm na 40 kilogramov. Tu máš pravdu! Nechutné fakt, internetové hyeny.

jablkovastrudla
23. sep 2025
@julish

@anonym_27df3f Tvoja "pravda" spred 30 rokov je dnes už fakt mimo. Napíšem ti ja svoju, chceš? Som ročník 1986, verejné váženie, patrím medzi najťažšie dievčatá v triede. To, že meriam o 30 centimetrov ako tie ľahunké, to už nevnímam, proste kilá. Začína sa na fyzike učiť termodynamika, tak počítam, kalórie, vynaloženú prácu, kilojouly a watty dokola. Dotiahla som to so svojimi 178 cm na 40 kilogramov. Tu máš pravdu! Nechutné fakt, internetové hyeny.

Toto som neznasala, tiez nas vazili a komentovali vahu. A to som nemala ziadnu nadvahu iba meriam 178 cm takze som vzdy bola najvyssia tak som nevazila 45 kil.
To ze ucitel komenuje niekoho vahu je super zaklad pre sikanu.
@julish podobne. Tiez som pocitala co mozem zjest ako sprosta 🤦🏼‍♀️

marsmykkok
23. sep 2025
@julish

@julish Tak dnes máš už BMI kalkulačky a vyššie baby pochopia, že musia mať viac kíl... To nie je o hyenizme, ale obezita je rovnaká vec za mňa ako alkoholizmus a podobne. Chybujú hlavne rodičia, ak s tým bojujú dlhodobo a neúspešne. A potom ľudia v 30tke dostanú porážku a všetci sa čudujú... Zase nemôže mať každý napríklad 160cm a 40kg, niekto má 55kg a je to ok. Ale ak má nadváhu a dlhšie, spôsobila to len nevhodná životospráva a rodičia. A namiesto toho aby bojovali viac za zdravie svojej dcéey riešia učiteľa. Keby doma zdravo varia, nedávajú jej piť sladené nápoje, chodili by s ňou napríklad na turistiku neverím že by váha neklesala. Prípadne sú aj pobyty v kúpeľoch kde tiež nastavia stravu.

jana_eyre_2
23. sep 2025
@beronsche

@lenka7477 panebože a tento nezmysel ti lajklo takmer 30 zien...
Vraj slovko kritiky
empatia - nula bodov..
Slušnosť - nula bodov
Rešpekt voči inej osobe - nula bodov.

Predstav si (aj tie, čo s tebou súhlasia), že ti šéf v práci náhlas povie - Lena, máš priveľa kíl, mala by si schudnúť!!
Prip.Lena, to čo máš oblečené, nevyzerá na tebe dobre, to nenos!
Lena, ten účes ti nepristane, si to nejako prehnala!
Je toto slovko kritiky, ktoré uvitas??

@beronsche mňa vždy najmä ten počet lajkov a konkrétne Nicky vedia prekvapit, sklamať...

Inak ešte tak všeobecne chcem podotknúť.. v puberte, s nástupom búrky hormónov je úplne bežné že deti priberú.. ano, dnes je veľa detí s nadváhou, obéznych, ale v puberte to býva AJ hormonami, zmenou metabolizmu..
Tie kilá navyše sú súčasťou vývoja – telo sa pripravuje na rýchly rast a dospievanie.. a keď kvôli tomuto budú v kolektíve riešiť pred všetkými, čo sa asi s citlivou dušou tínedžera stane? Vôbec si ludia neuvedomujú ako veľmi môžu ublížiť slovami..

Inak stalo sa aj mojim deťom v puberte, že syn 13r má 170cm a 70kg a už sa u doktorky sestra vyjadrila, juj už nepriberaj.. pritom má normálnu postavu puberťáka, je vysoký a jeho telo teraz rýchlo rastie.. samozrejme že proporčne chvíľu trvá kým sa ustáli.. a čo nasledovalo potom? Potom odmietal jesť.. a to je chlapec vo vývoji.. nastavili sme si pravidlá, je normálne zdravo, športuje.. čo už viac sa dá robiť.. ale keby som bola ja sama nejaká sudiaca, čo by asi nasledovalo? Vklude by sa u neho.mohla rozvinúť porucha príjmu potravy...

Alebo 12r dcéra.. ma 153cm a 47kg.. a ona nešťastná, že jej niektoré spolužiačky maju menej.. pritom je to krásna baba, úplne s krásnou postavou, ale tá váha sa rieši asi denno denne.. celá spoločnosť je upriamena na váhu, z každej strany sa ľudia zlietajj aby riešili niekoho postavu.. strašne ma to rozčuľuje.. no a keď mi môj chuducky syn v 9tich rokoch položil otázku, či je fakt chudý, lebo to riešili v triede, už sa mi vážne chcelo kričať..

Áno, obezita a nadváha je zdravotný problém.. ale obrovsky problém je, že naša spoločnosť no NEZDRAVO rieši!!! A potom tu čítam že slovko kritiky... Nikto nemá čo druhýcb riešiť pre ich výzor, to je proste fakt!!!

strelkyna1
Autor odpoveď zmazal
anonym_b75ffb
23. sep 2025

Ucitel je necitlive hovado. Dcera nemala velke sance v tej situacii primerane reagovat, lebo takto mal k jej vahe nevhodne poznamky on a asi aj spoluziaci. Keby poziadala o sukromne prevazenie, tak by boli komentare, ze co sa hanbi, aj tak vsetci vedia, ze je tucna. Proste ucitel nemal tuto situaciu vobec vyvolat, kludne mohol volat k sebe jedneho po druhom, sukromne ich prevazit a premerat, zatial co ostatni by hrali volejbal. Ja som dospela a doteraz som sa neozvala, ze mi je dost neprijemne, aby sa ma sestricka pri gynekologovi pri kazdej navsteve pytala nahlas na vahu, mohla by to tiez urobit citlivejsie. Je mi velmi neprijemne, ze pocas tehotenstva priberam viac nez by som mala a jej komentare o tom pred vsetkymi ostatnymi pacientkami mi na nalade tiez nepridavaju...

anonym_58b908
23. sep 2025

Ahoj. Zažila som toto isté a myslím si, že takýto postup nemá v školách čo hľadať. Toto je úplne zastaraná a ponižujúca praktika, ktorá môže zanechať dlhodobé následky. Ja mám už 35+ a aj po toľkých rokoch si nesiem traumu. So spolužiakmi zo ZŠ nemám žiadne kontakty, pretože u nás bolo váženie a meranie pred celou triedou bežné. A aby toho nebolo málo, učiteľ telesnej bol náš triedny.
Ja som bola chudá odjakživa, genetika, nič s tým nespravím. A zakaždým, keď sa vážilo, zaznelo od učiteľa pred celou triedou --„Ty si anorektička.“ Nechcite vedieť, čo to so mnou robilo. Jeho poznámky sa chytili spolužiaci, zosmiešňovanie a nálepkovanie pokračovalo celé roky. On sa dokonca občas smial spolu s nimi. Vždy som čakala len na deň, kedy konečne odídem zo základnej školy. Na stretávky nechodím... myslím, že som ani nikdy nebola pozvaná. Dnes žijem 200 km od rodného mesta a som rada, že sa tam nemusím vracať.
A teraz z psychologického hľadiska...vôbec nie je v poriadku, keď učiteľ verejne komentuje váhu alebo vzhľad detí. Deti sú v období puberty extrémne citlivé, porovnávajú sa navzájom a hľadajú svoju identitu. Takéto verejné váženie môže byť spúšťačom vážnych problémov..porúch príjmu potravy, úzkostí, depresií alebo prehlbovania nízkeho sebavedomia. Učiteľ by mal byť vzorom a podporou, nie niekým, kto si robí žarty alebo pred všetkými hodnotí telesné proporcie detí.
Ak je potrebné sledovať zdravotný stav detí, dá sa to robiť citlivo ... napríklad individuálne v spolupráci so školským lekárom alebo sestrou, diskrétne a s rešpektom. Myslím si , že toto patrí len na pôdu preventívnych prehliadok u pediatričky - kde sa váha sleduje a myslím, že to bohato stačí. Nikdy nie verejne pred spolužiakmi.
Z môjho pohľadu rodiča aj človeka, čo si tým prešiel, je to neakceptovateľné a mala by si to určite riešiť s vedením školy.

beronsche
23. sep 2025
@marsmykkok

@julish Tak dnes máš už BMI kalkulačky a vyššie baby pochopia, že musia mať viac kíl... To nie je o hyenizme, ale obezita je rovnaká vec za mňa ako alkoholizmus a podobne. Chybujú hlavne rodičia, ak s tým bojujú dlhodobo a neúspešne. A potom ľudia v 30tke dostanú porážku a všetci sa čudujú... Zase nemôže mať každý napríklad 160cm a 40kg, niekto má 55kg a je to ok. Ale ak má nadváhu a dlhšie, spôsobila to len nevhodná životospráva a rodičia. A namiesto toho aby bojovali viac za zdravie svojej dcéey riešia učiteľa. Keby doma zdravo varia, nedávajú jej piť sladené nápoje, chodili by s ňou napríklad na turistiku neverím že by váha neklesala. Prípadne sú aj pobyty v kúpeľoch kde tiež nastavia stravu.

@marsmykkok tu sa bavíme o citlivom pubertálnom veku.
Tam môže jedna blbá poznámka spustiť lavínu problémov..

Autorka napisala, ze to riešia, plus nevieme o zdr.stave dievčata nič, takze špekulácie, čoby mali robiť a čo robia, sú úplne od veci a všetky by si mali radšej prisadnut prsty, ako tu o tomto vypisovať..

julish
23. sep 2025
@petulda333

@julish prosim ta,to akoze si nevsimli jej nadvahu kym nepoculi jej vahu?!

@petulda333 A ty si myslíš, že takéto explicitné kvantifikovanie nahlas pred celou znudenou triedou nemalo žiaden vplyv na porovnávanie atď?

petulda333
23. sep 2025
@julish

@petulda333 A ty si myslíš, že takéto explicitné kvantifikovanie nahlas pred celou znudenou triedou nemalo žiaden vplyv na porovnávanie atď?

@julish nemyslim si

beronsche
23. sep 2025
@jana_eyre_2

@beronsche mňa vždy najmä ten počet lajkov a konkrétne Nicky vedia prekvapit, sklamať...

Inak ešte tak všeobecne chcem podotknúť.. v puberte, s nástupom búrky hormónov je úplne bežné že deti priberú.. ano, dnes je veľa detí s nadváhou, obéznych, ale v puberte to býva AJ hormonami, zmenou metabolizmu..
Tie kilá navyše sú súčasťou vývoja – telo sa pripravuje na rýchly rast a dospievanie.. a keď kvôli tomuto budú v kolektíve riešiť pred všetkými, čo sa asi s citlivou dušou tínedžera stane? Vôbec si ludia neuvedomujú ako veľmi môžu ublížiť slovami..

Inak stalo sa aj mojim deťom v puberte, že syn 13r má 170cm a 70kg a už sa u doktorky sestra vyjadrila, juj už nepriberaj.. pritom má normálnu postavu puberťáka, je vysoký a jeho telo teraz rýchlo rastie.. samozrejme že proporčne chvíľu trvá kým sa ustáli.. a čo nasledovalo potom? Potom odmietal jesť.. a to je chlapec vo vývoji.. nastavili sme si pravidlá, je normálne zdravo, športuje.. čo už viac sa dá robiť.. ale keby som bola ja sama nejaká sudiaca, čo by asi nasledovalo? Vklude by sa u neho.mohla rozvinúť porucha príjmu potravy...

Alebo 12r dcéra.. ma 153cm a 47kg.. a ona nešťastná, že jej niektoré spolužiačky maju menej.. pritom je to krásna baba, úplne s krásnou postavou, ale tá váha sa rieši asi denno denne.. celá spoločnosť je upriamena na váhu, z každej strany sa ľudia zlietajj aby riešili niekoho postavu.. strašne ma to rozčuľuje.. no a keď mi môj chuducky syn v 9tich rokoch položil otázku, či je fakt chudý, lebo to riešili v triede, už sa mi vážne chcelo kričať..

Áno, obezita a nadváha je zdravotný problém.. ale obrovsky problém je, že naša spoločnosť no NEZDRAVO rieši!!! A potom tu čítam že slovko kritiky... Nikto nemá čo druhýcb riešiť pre ich výzor, to je proste fakt!!!

@jana_eyre_2 inak, pozrela som nicky a niektoré má tiež veľmi prekvapili....

crazy_lazy
23. sep 2025
@beronsche

@jana_eyre_2 inak, pozrela som nicky a niektoré má tiež veľmi prekvapili....

@beronsche ja som si všimla na Modrom koňovi, že diskusia sa odvíja podľa prvých príspevkov, ktoré boli pridané do diskusie. Takže ak sa hneď na začiatku začnú navážať do autorky, ostatné sa už len pridajú a pritakavaju.

mandzula
23. sep 2025
@lenka7477

@lenka7477 reagovala by si rovnako, keby to tvojmu dietatu nepovedal telocvikar, ale dajme tomu by mu to o hlavu oplieskal spoluziak? A nebavme sa len o obezite, ale o nejako telesnom hendikepe napriklad (odstavajuce usi, krive zuby, skulave oci...). Je dieta povinne zniest vsetko len preto, ze mu to povedal ucitel - akoze autorita?

jana_eyre_2
23. sep 2025
@crazy_lazy

@beronsche ja som si všimla na Modrom koňovi, že diskusia sa odvíja podľa prvých príspevkov, ktoré boli pridané do diskusie. Takže ak sa hneď na začiatku začnú navážať do autorky, ostatné sa už len pridajú a pritakavaju.

@crazy_lazy raz som čítala, že je to bežný psychologický efekt v diskusiách, niečo ako davová psychóza v ľahšom prevedení.. je jednoduchšie plávať s väčšinou.. keď sa potom ozve niekto s opačným názorom, tak sa začnú ozývať ďalší..

Tak isto ako keď je niekto odpadnuty na chodníku, väčšina ho prekročí, ale ak sa jeden z davu začne zaujímať, tak sa pridajú aj ostatní..

bucko555
23. sep 2025

Pamätám si aj u nás sa vážilo keď som bola decko , už vtedy sa decká vysmievali konkrétne mne že som krpata a chuducka.....a v dnešnej dobe keď si decká zakernejsie si to neviem predstaviť

julish
23. sep 2025
@petulda333

@julish nemyslim si

@petulda333 Zjavne nemas blizky kontakt s dusami tinedzerov a ani moj priklad ta nescitlivel. :(

petulda333
23. sep 2025
@julish

@petulda333 Zjavne nemas blizky kontakt s dusami tinedzerov a ani moj priklad ta nescitlivel. :(

@julish neviem aky priklad myslis....