icon

Všeobecné verzus bilingválne gymnázium

kenny72
13. sep 2021

Dobrý deň,
Chcela by som ísť na medicínu po gymnáziu ale neviem sa rozhodnúť či skôr ísť na všeobecne gymnázium alebo bilingválne preto by som sa chcela spýtať či náhodou nemá niekto niake skúsenosti alebo názor a výhody/nevýhody. Vopred ďakujem.

Strana
z2
missviolet
28. sep 2021

@ibrunova drzim jej palce, podla mna si nejaky vystup zasluzi. Ono to bolo tak, ak by niekto vehementne krical, ze statnicu vyslovene nechce, ok, tak nebude mat ten papier. Len kto by to robil, ked odskuskovat aj tak musi? Jasne, ze vsetci chceli... tak teda skuskovali a uz s lepsim ci horsim vysledkom spravili, ci uz aspon vseobecnu, alebo rovno odbornu. Neviem, co by studentovi zabranilo ziskat statnicu, ked ju skola umoznuje pri ukoncovani studia...

ibrunova
28. sep 2021

@missviolet tu sa mohli prihlásiť a nanovo absolvovať to, čo som ja presne absolvovala v rámci všeobecnej.. Čiže ďalšie písomné a kopu tém našrotiť.a to ani nie v rámci školy. . Asi traja sa prihlásili,

missviolet
28. sep 2021

@ibrunova takze iny system...to je zaujimave, ze to teda vobec nie je unifikovane. Fakt divne, ale tak.. asi by som ss mala menej cudovat, sme na Slovensku

pragmaticka
28. sep 2021

Určite bilingualne. Môj manžel chodil a na jeho slovnú zásobu sa teda nechytam a to už skoro 20r žijem mimo. On ma proste výrazy zo školy, čo ja aj napriek čítaniu, pozeraniu TV v tom jazyku atď nepoznám. A to nehovoriac, ako na to pomôže teraz keď sa ucime s deťmi do školy. Odborné výrazy z matiky a rôznych odborných predmetov. Ja to fakt nepoznám!!

masinka
28. sep 2021

@missviolet no netusim ako to bude, dcera je zatial prvacka, kazdopadne je fajn ked je tam aspon ta moznost

ibrunova
28. sep 2021

@missviolet ja som ju nahovárala, nech ide.. Ale že jej to je vlastne nanič.. Ale aspoň z angliny teraz na výške má dobré známky bez námahy..

tini27
28. sep 2021

Ahoj, napisem moj pripad 🙂 Po 8. rocniku som isla na spanielskúe bilingvalne, jazyky ma bavia a myslim, ze je to perfektny sposob ako sa ten jazyk skvele a zaroven prirodzene naucit. My sme sa v spanielcine ucili aj prirodovedne predmety, takze tam boli vedomosti na super urovni. V 3. rocniku som sa rozhodla, ze by som teda rada isla na farmaciu, a teda som prestala vidiet “zmysel” v tom byt na bil. este 2 roky, ked som vedela, ze zo sk asi na vs neodidem. A co sa jazyku tyka, tak ten uz po 3 rokoch vies tip top. Takze som cez leto po 3.rocniku robila rozdielove skusky a do posledneho rocnika prestupila na klasicky gympel. Tam som zmaturovala, urobila prijimacky a v 17 bola prijata na vs. Doteraz si myslim, ze som dobre urobila, naucila som sa jazyk, usetrila cas, aj na skolu sa dostala. Akurat teda nemam spanielsku statnicu, no zivot sa vyvija tak, ze nemyslim, ze by som ju potrebovala

Strana
z2