icon

Výber strednej školy: Gymnázium alebo zdravotnícka?

neelllkkkaaa129
23. nov 2023

Keďže som v 9.ročníku čaká ma výber stredných škôl a rozmýšľam nad oa, gymplom a zdravotkou. Aké 2 školy by ste mi poradili a prečo? Čo má lepšie uplatnenie? Tím gymplom si niesom až taká istá pretože by som musela íst na vysokú a to neviem či chcem.

Strana
z2
milanemila
24. feb 2024

@neelllkkkaaa129 to su 2 tak odlisne skoly, ze ani nechapem ako ich moze jedna osoba zvazovat 🤷🏼‍♀️ gymnazium je v podstate priprava na vysoku skolu, takze ak ti ide ucenie a vies, ze chces ist na vysku vyber si gymnazium. Ak chces byt sestrickou chod na zdravotku, alebo teda ak nechces pokracovat na vyske, tak na akukolvek odbornu skolu.

cafelatte
24. feb 2024

My sme tiež zvažovali gymko verzus zdravotná, vybrali sme zdravotnu, že to bude ľahšia škola, hmm..no neviem dieťa sa učí nonstop hodiny a hodiny, na jednotku musi sypat, 18 predmetov v 2 ročníku. Mam známu riaditeľku z červeného kríža a povedala ze zdravotná v meste kde chodí moje dieta je úplne iný level ako gymnázium. Ak sa rozhodujes aj podľa toho ktorá škola je ľahšia, tak ako kde..

sickynickyobsadene
24. feb 2024

@donika23 to ozaj na "obyčajnu sestru" treba 7 rokov ?!kriste🫣

sandra19860
24. feb 2024

@cafelatte : V Trenčíne je zdravotná škola ťažká

kp7333
24. feb 2024

@danusa63 robila som vo vyrovnom podniku a za pasom som videla robit absolventov SOS, aj zdravotnej, nikdy nie gymnazistu. Strojopis sa uz nikde vyzaduje, mozno na sudoch, ale je to velmi zle platena praca. Doba sekretarok uz skoncila, dnes si uz aj riaditelia riesia mailovu komunikaciu sami, rovno na mobile aleno notebooku. Gymnazium je super priprava na akukolvek vysoku skolu, no nie kazdy sa tam dostane.

ela_79
24. feb 2024

@neelllkkkaaa129 OA alebo zdravotnú ( podla toho k čomu viac inklinujes) a odtiaľ urcite na VS. Z OA ti bude na VS chybat len gymnazialna matematika - pri troche snahy sa ju doučiš a na VS budeš rozširovať vedomosti z ostatných ekonomických predmetov získaných na ss. Gymnazista sa dostane na VS vďaka matike, ale vsetko ostatne ekonomické sa musi učiť na VS od základu, a trápenie nad chémiu fyzikou, dejepisom a ostatnými predmetmi a gymnaziu hádže za seba. Jednoducho mozes ten cas na ss využiť aj lepšie - venovať sa predmetom, ktoré ta budu zivit, uz na ss. Podobne zdravotná - ak chces robiť sestru tak ss zdravotnú a potom na VS.

simca06022011
Autor odpoveď zmazal
danusa63
24. feb 2024

@kp7333 strojopis je veľkým prínosom podľa mňa. Či už si učiteľ, logistik, lekár, dokonca policajt. Vyzerá to inak keď píšeš všetkými desiatimi ako keď ďobeš ako ďateľ.

donika23
24. feb 2024

@sickynickyobsadene na hlavu že. Mala som spolužiačky, ktoré mali iné stredné školy, takže im stačilo na sestru len 3 roky denného štúdia na výške. A keď sa im nebude páčiť robota sestričky , tak si nájdu odbor zo strednej školy. Majú vyriešené 😄

simca06022011
24. feb 2024

@danusa63 málokto dnes dobe ako datel

Strana
z2