Výlet pre piatakov: Navštívime Viedeň, Budapešť a Prahu?
Ahojte, hovorím o 5.rocniku ZŠ, výlet vo veľkých mestách ako Viedeň, Budapešť, Praha... Cesta od nás autobusom cca 8 hodín, neviem ako s prestávkami. Na jednu noc. Aký máte názor na to?
@lonely66 tak ja to vidim tak taketo novoty sa vacsinou tak spajaju s tak skor orientovanymi nazormi -moj nazor proste co som odpozorovala z okolia. vsetci ostatni sme pre nich zastaral atd...nemoderni..iba oni vedia co je dobre a ako zit v tomto svete, ale vela z toho co bolo dobre a ako sa deti vychovavali plati aj teraz a lepsie sa neda nič vymysliet.
V poslednej dobe mám dojem, že moje deti nechodia do školy, ale do cestovnej kancelárie. 🙂
Školy sa predháňajú v aktivitách, aby mali dostatok žiakov. Nemyslím si, že je to dobrovoľná činnosť učiteľov. Tí sú k tomu tlačení. Robia to v rámci svojho osobného voľna a nedostanú to zaplatené. Áno, výlet majú "zadarmo", ale tá zodpovednosť za deti je viac než obrovská. 😉
Neviem, dcera bola ako 4.roc v skole v prirode na tyzden. Prezili vsetci, mali zazitky
@fido69 PRESNE, a keby len cestovanie, ale taka beseda, onaka aktivita... same kraviny, teraz mali workshop nejaky, ohladom internetu vo vedeckej kniznici, predtym par dni takmer cele vyucko financna gramotnost z nbsky ... :D
@simca06022011 presne najnovsie je nejaka FINQ, o ktorom nam nevedela ani učiteľka ovedať, že čo to vlastne je...
Môj syn ide do Viedne. Idú siedmaci, ôsmaci a deviataci. Ráno vyrážajú o 6 h, príchod o 22 h. My sme mali rodičovské združenie, kde nám učiteľka dala všetky informácie.
@annm81 a teda skupina sa zvykne poistit cela ;) tieto problemy "nemoze mama dobehnut na zapiskanie" my pridu zvlastne... no tak nedobehne, tak pohotovost je hocikde, odrete koleno osetri aj ucitelka, na grcanice autobusove maju kinedril. V pripade vaznejsich veci sa vsetko dohodne raz dva = a vobec ot nie je caste.
@angelinja nie nie je to rozdiel. Ak teda nepomyslim na kvalitu. Dieta sa mi strepalo z bicykla v HU, ten servis a rychlost urgentu, som mala dost... a to mini pidi nemocnica v zapadakove. Obycajny preukaz poistenca, ziadne ine poistenie jej nebolo treba, urobili vsetko od rtgcka, usgcka, zalepili, pohladkali a isla domov.
@angelinja inak 80. Roky normálne škôlka v prírode,malé deti,chodilo sa.
Úprimne,keď to tu tak čítam,prestávam rozumieť. Na jednej strane sa vkuse na sk sťažujú matky,koľko učiva a ned a sa to zvládnuť a tu človek číta,že hovno sa vlastne robí? Tak potom ako?
8 hodín v autobuse určite nebudú..my sme išli z PO smem Budapešť za 4 hodinky...
@maciatkolulu no to su dva poly rodicov ako vo vsetkom :D podla mna sa malo ucia, hovno robia a iba vyletuju. Vidim to na dcere, ktora doma knihu chyti do ruky, len ked zacnem vrieskat... a nosi mi 1-2ky akutalne ale ked sa jej opytam na nieco tak je duta ako poleno. Ja som sa nielenze ucila viac, ale hlavne som viac vedela vo veku 7makov napriklad. Ja som stastna ako blcha ked maju ulohy. A to tize sme so skolou chodila a kopu kruzkov a zaujmov som malal (ano viem, stara generacia :DDD) ale to len na vysvetlenie, ze je viac druhov rodicov :DDD
nevidím v tom problém, pre niektorých je to super ponuka, lebo inak nemajú možnosť zobrať deti na taký výlet. Dcéra od 5 rokov chodila na tábory, na športové sústredenia, ako tretiaci išli do školy v prírode - tvoja dcéra nebola nikde? Dokonca boli aj na týždeň v londýne letecky, ja som bola ako decko 2x v londýne busom so školou (raz ako 10r a potom v 14) . Takže ja v tom problém nevidím, ale ak sa dcére nechce alebo máš nejaké pochybnosti, tak proste nepôjde, veď povinné to nie je.
@sima234 budu.. cesta trva v dobrom pripade 6,5hodiny bez prestavok a tie budu ako skolaci mat. Po-Budapest je uplne kratsia vzdialenost, cesta 4h
@sissy27 inak k londynu, neviem kolko mas rokov, ja som bola tiez o 14r, ale teda teraz by som sa dceru bala tam pustit. Mam respekt len tak do tychto metropol dieta poslat. Londyn, pariz, dokonca aj o severskych krajinach uz si myslim svoje :DD b a duplom take ako USa na dva mesiace. rok, by ma slahlo... Dcera ma teraz kolko rokov? resp ked bola v londyne? 🙂) ci len ja mam paniku zbytocnu... alebo co :D
@lonely66 @simca06022011 zle pocitas, 6.5 hodiny cisteho casu je to autom. Autobusom urcite nie, ten musi dodrziavat ine rychlosti a pravidla a aj ked sa to nezda tak len tych 30kmh na dialnici Ti cosi urobi, keby to bolo len po dialnici je to skoro 1.5h na 600km... a teraz pridaj este povinne prestavky, podla toho ci 1-2 soferi...
pozri moje dieta, ako prvak, bol na tyzdennom skolskom vylete v zooparku, isli 3 triedy, 4 ucitelia + nejaki dospeli, prespavali v zooparku a mali tam pedagogicko vychovne vzdelavanie, nieco ako skola v prirode. Cca 1.5-2h ... nebola som nadsena, ale reku nieco mu to prinesie a keby nahodou, vzdy pre neho mozem ist.
ale piataka by som za takychto podmienok a do zahranicia nepustila. A to pravidelne cestujeme a nemam s tym problem ako takym...
Podľa mňa je celá táto debata nepodstatná... podstatná pre mňa ako matku by bol výrok dcéry, že ísť nechce ..nechce ísť, nejde...veď tých príležitostí ešte bude dosť ...či nie?
Pohodlnejšie je vlak, napríklad nočný vlak do Prahy, nebudú toľko dolámaný z cesty, vedia celý deň fungovať a naspäť znovu nočný vlak, ušetria aj ubytovanie.
Ja som bola v tábore v Kladne ako 12r a tu som😁
@simca06022011 v poslednej dobe vidím,čítam,počujem viac o tej vzdychajucej,ako sú deti preťažené....
@cookie29 ja som napisala v dobrom pripade... :D tak klud... urcite to nebudeu 4+ ako predtym sima234 pisala.

@annm81 tak je to velky rozdiel napr. co sa tyka urazu alebo zdravotne...samozrejme clovek nato nesce mysliet ale ...v tomto vidim velky rozdiel a hlavne v tom ze rodic nneoze hned dobehnut za dietatom