Vzťah 15-ročnej a 19-ročného
baby potrebujem sa poradit. je podla vas cudny vztah 15 rocnej a 19 rocneho? rozumeju si a vsetko.. len ten vekovy rozdiel…
@simona1998 jasne ze vsetci nie su rovnaki, ale vacsine 19-rocnym nebude stacit odprevadzat dievcinu zo zakladky domov a drzat sa za ruky.
Ja by som povedala, že do sexuálneho života ju bude skôr tlačiť rozbúrený 16 ročný, než uvedomelý 19 ročný 🤭 záleží samozrejme od konkrétneho chlapca, takže ako rodič by som v prvom rade chcela dotyčného spoznať aj ja a hlavne sa veľa s dcérou rozprávať, aby som si urobila obraz, čo je to zač. Najdôležitejšie ale je, aby dcéra vedela, že môže povedať "nie" na úplne čokoľvek a nič mu nedlží, nič nie je povinná mu "za odmenu" dovoliť. Toto by mali deti trénovať už v predškolskom veku možnosťou rozhodnúť sa, ako sa chcú zvítať alebo lúčiť s príbuznými, ako sa chcú uzmieriť s kamarátmi, môcť rozhodnúť, kedy chcú dať mame pusu a kedy len objatie, napríklad. Bohužiaľ ešte aj dnes často funguje manipulatívne "no daj babičke pusinku, inak bude smutná", takže hoci sa v puberte dozvedia teóriu, že majú o svojom tele rozhodovať podľa svojho pocitu, prax v tom majú minimálnu a často sa nevedia brániť nátlaku.
Veľmi sa zabávam na tom ako tu píšete, že 15 ročná je ešte decko😂 do určitej miery áno (aj ja sa tak spätne vnímam), ALE zákazmi a príkazmi si v tomto veku vybudujete tak akurát nedôveru a tajomstvá - aspoň tak to bolo u mňa aj ja som mala vždy frajerov minimálne o 3 roky starších a áno prvého takého v 15tke… neviem či ste vy zaspali dobu alebo čo, veď 15 ročné baby chodia namaľované ako veľkonočné kraslice s umelými nechtami sledujú influencerky na instagrame, čo dávajú polonahé fotky myslíte si že o sexe v živote nepočuli? Neznamená to, že sa s tym frajerom hneď vyspia alebo že budete v 40 kočíkovať moja mama bude kočíkovať až o par mesiacov, to bude mať 50 a ja mam 22 a som vydatá😂 úplne to ukazuje ako vlastným dcéram neveríte - poučte ich o rizikách, pohlavných chorobách a že sa majú stretávať na zaľudnených miestach a nechodiť sami autom a podobne a nie stále niečo zakazovať lebo to ich do života nič ale nič nenaučí… nepokazíte si tak vzťah s dcérou v ktorom vám hovorí že s niekym chodí - nabudúce vám to radšej ani nepovie
Ja fandím každej láske,erotickej , materinskej ,súrodeneckej,každej naklonosti ,kt. nás ľudí robí šťastnými.
No dosť bolo romantiky . To,že prepukne takýto hlboký cit človek nikomu nezabráni,to sa stáva. Platonický sa zamilujeme , žiačka do svojho učiteľa , pracovníčka do svojho šéfa, som napr.platonicky milovala Davida Hassellhoffa.
Táto láska však má iný rozmer , okrem toho že by ma celkom slušne zaujímalo,že čo môže poskytnúť 19 ročnému mladému mužovi 15 ročná teenegerka , takto výrazný vyvinovy nepomer , čo dáva toto mladatko dospelému mužovi. Určite by mi blikala kontrolka a zahrala by som sa na interpol. A ďalšia vec,je to trestnoprávna rovina ,pokiaľ viem,že toto dieťa je ešte pod zákonom, čiže hrozí celkom slušná trestná sadzba . Ja dúfam,že hrajú iba spolu Monopoly. Ak sa preukáže sexuálne spoluzitie mladistvej a tohoto mladého svarneho muža tak to bude pre toho muža iná hitparáda zábavy. Chalanisko nech nasmeruje FOCUS na ženy svojho veku a staršie a toto dieťa nech nechá nech si odzije svoju mladosť tak ako sa patrí, prvé lásky,objatia,dotyky a pusinky. Sexuálny život je zodpovednosť v prvom rade, vie to dievča,že deti nenosi bocian?je má sexuálne povedomie, čo je to bezpečné sexuálne žitie ? Vie toto dievčatko,že v jej veku už môže byť gravidna ?
Ak si na ňu počká ,tak ako čakal prezident Macron na svoju učiteľku , fandím tomuto vzťahu . Aktuálne vyhlasujem embargo a výslovne vetujem tento vzťah. Som proti všetkými 30 tími prstami .
Úplne v pohode. Ja som mala 16, môj už teraz muž vtedy 20 a fungujeme už spolu 27 rokov. Nič na tom nie je cudne.
@belllinka "same odklady" prvej triedy znamena co presne? statisticky je to 1 dieta z piatich? ja predsa hovorim k "beznych" detoch, v 15tich mnohi byvaju na internatoch,dochadzaju do skoly sami a daleko..mala som sama takych spoluziakov..plus dnesni 15rocni su podla mna este kus vyspelejsi,ako sme boli my (15r dozadu). a mimochodom, 15rocni su predsa "skorodospeli"..ja nehovorim,ze by som ako mama z toho bola uplne nadsena,ale ako pisem,zakazat 15rocnej frajera je podla mna zla cesta.
Este k tvojmu komentu pre @lauha21 , ja osobne poznam pripad,ked dievca malo extremne prisnu vychovu (krestansku) a bum, v 17tich otehotnela 😀
To sa nedá takto povedať , sú aj slušni muži a aj nelsusni. Švagor mal 20,švagriná 14 a chodili spolu, a sú manželia. Veď dievčatá sú rozumovo vyspelejšie od chlapcov v tomto veku.
A ak vie a je poučenia,váži si samu seba , tak bude vedieť povedať nie. Lebo ak toto nevie, tak nepovie nie tak 16 ročnému,ako 20 ročnému. Len mať dôveru v deti, nezkazovat všetko ako to tu niektoré píšu, lebo dieťa si spôsob nájde a možno aj z trucu urobi zlé rozhodnutie.
Vekovy rozdiel 4roky je uplne v poriadku
@belllinka otehotnieť sa dá aj v škole na záchodoch, vonku akože s "kamoškou", cestou z tanečného krúžku, príp.na vynechanom krúžku, na tajnáša v izbe keď sú rodičia v práci a mnoho ďalších príkladov... nie len na oficiálnom rande, o ktorom rodičia vedia... či akože ako si to predstavujete? Mať 15 ročnú "na reťazi", tj. voziť ju do/zo školy, to isté s krúžkami, kontrolovať ju neustále kde sa nachádza, von s kamoškami to vôbec, len doma pri rodičoch? Lebo ak nie je pod prísnou kontrolou tak babkou v 35-tke sa holt môže stať aj matka, ktorá svojej pubertálnej dcére frajera zakázala 🤷♀️
@hylary
ved mas uplne v pohode nazor, preco by sa kto mal do teba pustat? Z miliona je mozno jedna 15 rocna na urovni 15-20 rocnej ak bola okolnostami nutena prirychlo dospiet. Takze vacsina 15 rocnych este nie je schopnych zhodnotit realne nasledky svojho ci cudzieho konania. A 19 rocny tiez zrejme nie je ochotny a schopny stat sa otcom a zivitelom rodiny, cest vynimkam !!
@eva_krenjugova Akože 4 roky sú veľký vekový rozdiel? Takže keď majú manželia 32 a 36 rokov, tak to je strašný vekový rozdiel? 😀
(Druhá vec je, že keby mala moja dcéra v 15 tich vážny vzťah so VŠETKÝM, tak by sa mi to nepáčilo, či by mal chalan 19, 16 alebo tiež ako ona 15 rokov, ale otázka je iná - rozdiel 4 roky je podľa mňa úúúplne v poriadku)
@lulaby1982 nemyslím si, že prípadný sex 15 ročnej a 19 ročného je protizákonný.. Nebavím sa teraz o tom, či to je/nie je správne. Čisto len tá trestnoprávna rovina.. 15 ročná už nie je "pod zákonom"... Či sa mýlim?
@eva_krenjugova my sme tak začali s mužom podobne, 16 a 20
@cocolino234 podla toho, co vieme o tvojej minulosti, ta tvoja rodina na tento svet nijak nepripravila, tak neviem, o com tu tocis 🙉
@belllinka @hylary 19 ročný už bude od nej chcieť niečo viac? A keby mal ten chalan 15? Myslíte, že on by nechcel? A čo ona? možno chce viac ako on 😅 ... Ja keby vám napíšem o svojom prvom frajerovi tak vás klepne a to mali moji rodičia taký názor ako vy 🤷 verte, že nikdy nebol problém nájsť si čas ani miesto, takže ja by som zvolila radšej inú taktiku.
Vekový rozdiel úplne v pohode. A pravdepodobné počúva primitívne sexuálne narážky skôr od svojich 15 ročných spolužiakov, ktorý chytili prvú pubertu a zistili, na čo im slúži to medzi nohami.. 19 ročný je už aspoň ako tak z tých prvých hormónov upokojeny.
@maribell presne som chcela napisat to iste, lebo niektore si tu asi myslia, ze ak by to bola 15tka s 15/16/17rocnym, tak by bola asi zaruka, ze by maximalne hrali karty 🙂)
a pritom je to tak strasne tazko posudit, ved nepozname konkretne dievca, ani konkretneho chlapca, moze to byt super chlapec, takisto akoby nejaky potencialny 16rocny frajer, ktoreho by tu damy odsuhlasili, bol trebars grazlik a viac sexualne aktivny, ako nejaky 19rocny.. a pritom sama zadavatelka pise, ze si "rozumeju a vsetko"
a ked uz sa cela tema toci len okolo potencialneho sexu, mne prave pride, ze mozno ten 19rocny si viac uvedomuje nasledky nejakeho nechraneneho sexu, ako napr 16rocny chalan..
@ysseba samozrejme aj podla mna su 4 roky v poriadku. napr 18 a 22 a podobne. nehovorim, ze ho dcere zakazem alebo nieco len ma to prekvapilo, ze v 15tich (cerstvo na strednej) ma nieco s 19 rocnym (maturantom) 🙂
@estrella5 ja si myslím to čo som písala, je tam obrovský mentálny nepomer ,on je dospelý mladý muž ona mladá kočka , nie nie nie, úplne iné záujmy,hodnoty,mentálne nastavenie,čo chce taký mladý muž asi že? ona je mladá naivná a ľahko sa da manipulovať , mne ako matke by sa to urcite nepáčilo,ak je silný cit láska,tak si počká na ňu,taká ju za fusakle a baba otehotnie a konec seckemu
@eva_krenjugova no, minimálne by som to netolerovala.. zasiahni kým nie je neskoro....
@andrejka1974 aj ja som mala 16 a môj už teraz mm vtedy21,tiež sme spolu uz20rokov.
@lulaby1982 lenže trestnoprávna rovina nie je o názore... napísala si, že hrozí celkom slušná trestná sadza nakoľko je to dievča pod zákonom.. ja som len opravila, že nie, nehrozí žiadna sadzba..15 ročná nie je pod zákonom... sex 15 ročnej a 19 ročného je z právneho hľadiska v poriadku.. ale ako hovorím, zákon vôbec nie je o mojom alebo tvojom názore 🙃
@evulienka26 my už sa poznáme 32 a v pondelok budeme mať už 30 rokov od svadby

@eva_krenjugova podla mna to cudne nie je.. ale asi je pravda,ze by som sa ako mala trochu obavala,no skor ako zakazat,skusila by som vysvetlovat,rozpravat sa... ved zas, 15rocna uz aaaz take dieta nie je (obzvlast podla mna v tejto dobe!).. ved to uz su stredoskolaci, s OP..