Vzťah matky s dcérou a puberta

mackousko04
15. dec 2018

Dobrý deň, chcem sa opýtať ako to máte doma Vy. Príde mi moja situácia smiešna a absurdná, že sa to musím pýtať. Mám 14 za pár mesiacov 15 chodím na ZŠ do deviateho ročníka. S mojou maminou nemame nejaký vzťah. Davno som si to u nej pokazila mojim správaním. Proste puberta obvinonavie a robenie zo seba chúďatko, tak to môžem nazvať. Od vtedy je jediná naša spoločná téma škola, známky a čo má variť na další deň. Problém je ten že nedávno som dostala od mojej nevlastnej Maminy tanga, áno tanga v mojej triede je to bežná vec takze som sa nepozastavovala a dala ich normálne do prania. Samozrejme sa mi späť nevrátili. Som dosť chudá ako palička v dnešnej dobe katastrofa. Nenosím ani podprdu aj keď by sa už patrilo. S mamkou sa o tomto nerozptavame je to take tabu menzes a menensie sa postavy. Ja ju chápem mám staršieho dospelého brata a malú nevlastnú sestru takze nemá na mna až tak čas. Nedávno som za ňou prišla, keď sme boli sami že chcem už nejakú tu podprsenku. Mne by to bolo aj jedno ale krátke trička nenosím z dôvodu že mi presvitá čo nemá. Nejeden raz ma na to upozornila aj učiteľka. V škole sa hanbím prezliekať pretože vypadam ako vypadam. O všetkom tomto sa rozprávam s nevlastnou maminou keďže pri nej sa menej hanbím. Príde mi to že moja mamka je len biologická lebo v skutočnosti ma vychoval a vychováva niekto iný. S mojou od tri roky staršou kamarátkou si z toho robíme srandu ale v skutočnosti ma to trápi, že nemame spolu žiadny vzťah. Mávam z toho už aj komplexy a naozaj neviem čo mám robiť. Ako to máte Vy s vašimi dcérami ?

Mami ak to čítaš tak, tak mi pravdepodobne zoberieš mobil na dobu neurčitú.

petruska19
15. dec 2018

@mackousko04 a keby si sa s ňou narovinu porozprávala? A povedala jej,že nevlastna mama ta vypočuje. Buď si to uvedomi alebo nie

lucinka1988
15. dec 2018

@sissy27 súhlas!!!!

mackousko04
autor
15. dec 2018

@petruska19 ono je to také smiešne, že keď som jej raz cez leto rozprávala o tom ako by mohol vypadať náš dom ( chcela som byť architekta ). Stopla ma pri prvej vete a povedala že ju bolí hlava nech som ticho. Od vtedy som sa s ňou normálne nerozprávala. No ja ani neviem čo sa smie hovoriť mamine a čo nie.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mackousko04
autor
15. dec 2018

Ďakujem všetkým za vaše rady a podobne. Ukončím moje rozmýšľanie možno má tá moja mamka predsa len pravdu. Možno napríklad tú podprdu naozaj nepotrebujem. Som chudá vážim len 45 kilo, maličká, krivky nikde dekol je aký je. Možno si len sama nahováram že ju chcem. Viete ak by mi to čo i len o kúsok zdvihlo sebavedomie. Ak sa Vám najmenej 5 krát denne niekto povie že ste plochá ako lata alebo že máte ísť na plastiku. Niečo v tom je. Aj keď moje rovesníčky toho tam tiež nemajú veľa, však sme deti. No cítim daň ukrivdená zo všetkých strán. Nevlastná mamina mi povedala že sa mám na to vykašľať, keď mi videla slzicku na tváry, že mám viac chodiť von a niečo robiť. Lebo v izbe zavretá prináša len stálé polemizovanie nad samou sebou. A to je egoistické. Dala som na ňu a začala chodiť aj na skauting. Dopadlo to tak že ak idem aj niekam von a nie sú to moji najbližší priatelia dá sa povedať že sa mi aj smejú. Často preto vyplakávam, režem a samopoškodzujěm. Pretože je to všetko moja vina.Neviem čo mám robiť. Doma, vonku, všade je to čistý nonsens. No dúfam že keď to beriem všetko takto vážne je to len tým že som ešte malá. Ďakujem.

reabullow
15. dec 2018

@mackousko04 kašli na názor ostatných,mám 18 rokov a až teraz keď som tehotná zisťujem čo to vlastne sú prsia keďže do dnes som bola tiež len “lata”,príjmi samú seba,vieš koľko žien s veľkými prsiami by chcelo mat tie tvoje alebo moje malé prsia? Majú problémy s krížami a podobne.Si krásna taká aká si aj keby si mala hlavu naopak-všetci máme svoje muchy nemôžme byť všetci dokonalý 😊a čo sa týka tej podprsenky chápem ťa a síce som taktiež nemala v 14 ani len náznak rastúcich pŕs chcela som podprsenku lebo som sa bez nej už necítila prijemne..skús si našetriť peniaze ako ti tu už ženy radili a kúpiť si nejakú 😊hlavne neobviňuj samú seba a radšej si užívaj život mame ho len jeden

majcika
16. dec 2018

@mackousko04 znies ako relativ mudre dievca. Pises, ze sa rezes, vies, ze ti to od dusevne bolesti nepomoze. Ale presne stymto chod za nevlastnou mamou, ukaz je miesta kde sa rezes a ze to nezvladas. Ak si ta kopa dospelych nevsimla doteraz teba, ukaz im muesta rezu, oni to riesit zacnu. Si v citlivom veku ale aj v tomto veku aspon skus na rovinu povedat aspon jrdnej dospelej osobe, ako si ublizujes. Nemusis im vsetko vysvetlovat. Ale uvedom si, ze ak sa rezes, tvoja dusa trpi naozaj aj tvoja mama to mozno nezvlada ako matka. Preto naber odvahu, ak chces byt architekta, vykroc do buducnosti prave tym, ze poziadas o pomoc

mackousko04
autor
16. dec 2018

@majcika viete začalo to v marci tohto roku. Začalo to tým že mi naši zakázali mobil, takže som bola mimo priateľov, zakázali mi stretávať sa s určitými ľudmi. Došlo na hádku a ja som dala svojej mamine facku (áno trieskalo to so mnou), cely týždeň som potom mala monokel a podliatu tvár od nevlastného otca. Išli sme ku psycho. Za ten čas som odišla z domu k nevládnej mame. Býva len so synom keďže otec si našiel tretiu manželku. Svojej bio som tým veľmi ublížila. V tomto bode začalo pitie a fajčenie. Za mesiac som prišla späť domov. Prestali sme chodiť k psychologičke. Nastala moja “náprava” ale popravde sa to zhoršilo. S alkoholom a tabakom som na dobro skončila až 17.9. Jediný kto ma z toho dostal a kto vie čo som zlého urobila je môj kamarát. Cez leto to bude horšie niektoré jazvy sa mi ťahajú pozdĺž celé telo. Hanbím sa za seba, za svoje chovanie. Neraz som skočila z 15 metrového stromu, no jedine čo mu zostalo je hrubá jazva na chrbte. Teraz viete, že je to naozaj všetko moja vina. Prepáčte, že som Vám včera a dnes ubrala čas života, ktorý ste mohli venovať svojej rodine. Mrzí ma to.

juliet86
16. dec 2018

@mackousko04 pozri si skolu v bratislave iprba.sk stredna odborna skola. mala by si zadarmo internat aj celodennu stravu. a aj rehabilitacie psychologicku fitko..... zvaz zmenu zivota. pozri si aj dobralinka.sk tam mas psychologicke poradenstvo chat aj ine zadarmo. drzim ti palce. neboj najdes si miesto v zivote. drz sa

pininka
16. dec 2018

@mackousko04 Zlatko, všetko čo si urobila je len zúfalí pokus aby sa ti niekto venoval a niekto sa ta všímal. Myslim si,že by si mohla sama vyhľadať pomoc, či už cez detskú linku dôvery, alebo napr cez triednu ucitelku? Možno si mamu viackrát sklamala, ale to ešte neznamená,že sa nemá o teba starať. Aj tak si myslím že všetko čo si porobila bolo kvôli tomu že vlastne ani nevieš kde patris.

petruska19
16. dec 2018

@mackousko04 vie tvoja mama o tých ranách na tvojom tele?

mackousko04
autor
16. dec 2018

@petruska19 vie aj nevie, vie že ich mám. Poniektoré sa stali nehodou keď robíme hlúposti a beháme po lese s ostatnými deťmi. Avšak nevie že si ich robím/robila sama.

mackousko04
autor
16. dec 2018

@pininka myslím že máš pravdu mala by som prestať toto robiť

petruska19
16. dec 2018

@mackousko04 moje zlatko. Je mi ľúto čím prechádzas,ale neubližuj si. Skús to mame povedať. Veď nie je hadam z kameňa

junova
16. dec 2018

@sissy27 Ja neviem tomuto kúsku oblečenia prísť na chuť. Pre mňa je chuťovka keď sa žena najmä pri tele oblečie do bedrových riflí a pod to tangá. Ohne sa ku dieťaťu a všetci obdivujeme jej pásik v zadku 😁 Robila som v domove dôchodcov a dôchodkyňu v tangacoch sme tam nemali. Škoda, bola by to rarita 🙂 Ale minule som videla kreslený vtip že existujú aj tangá plienky pre ženy. Tak je reálna sanca, že sa ich nikdy nebudeš musieť vzdať. Inak sú aj bezšvové nohavičky, keď nevidieť obrysy. Ja si kupujem také.

marty_4
16. dec 2018

@junova booozinku, ked citam tie tvoje prve dve vety mam pocit, ak keby som sa vratila roky dozadu, to fakt toto este niekto nosi???

junova
16. dec 2018

@marty_4 V lete som mala tú česť to vidieť a nie raz 🙂

sissy27
16. dec 2018

@junova v tom čo opisuješ nie sú problém tangá, ale nevhodné nohavice. Rovnako tak by vyliezli hocijaké iné nohavičky a nebolo by to o nič lepšie. Bezšvová spodná bielizeň mne nevyhovuje kvôli tomu, že nedrží tam kde má, zroluje sa pod nohavicami a aj kvôli materiálu, z ktorého sú vyrobené (aspoň teda čo som zatiaľ videla).

marty_4
16. dec 2018

@junova esteze ja som toto nevidela uz roky, by mi asi oci vypadli 😀

junova
16. dec 2018

@marty_4 🙂

zuzanaam
16. dec 2018

Nečítala som diskusiu predtým, ale nekomunikovať s dcérou o takých veciach nie je v poriadku, tangá sú nebezpečné zo zdravotného hľadiska, nehygienické, nie sú vhodné pre nikoho, nedovolila by som ich dcére ani ja. Podprsenku tiež netreba nosiť, ak nie je absolútne nevyhnutná ( od veľkosti C vyššie), radšej si kúp lambadu, aby nepresvitalo, čo nemá, a zároveň nebude deformovať prsia a škrtiť krvný obeh a lymfu.
https://www.interez.sk/vedci-vravia-ze-by-mali-...

kllamarka
18. dec 2018

@mackousko04 Podprsenku ti urcite treba ak to tak citis. Aj ked krivky nemas. To je proste pocit, vyplyva to zo socializacie.
Ja mam 10rocnu dceru a uz rok nosi podprsenky. Je vysoka a chuda, ledva 30 kilo ma, kosti jej trcia ale da si ju. Nie taku klasicku zensku, ale taku elasticku bavlnenu, maju ich v pepcu za par centov...aj v Lidli castokrat.
Nieco taketo nenosis - kuk fotku? To ti uplne staci.
Inak co sa tyka tvojho vztahu, pripadas mi rozumna, ze si si aspon uvedomila svoje chyby.
Dufam, ze to tak pride aj u mojej dcery, lebo si teraz presne podobne kazi so mnou vztah..svojimi hereckymi a rozumovymi vykonmi. 🙂 uz sa teda neviem dockat az sa uvedomi trocha a dufam, ze to aj pride...
Mozem ti poradit z pohladu tvojej maminy...ze ano potesilo by ju keby mala menej starosti, a potom clovek aj lahsie otvori srdce. Niekedy staci maly ftip a vsetko sa odlahci 🙂
Drzim palce!

dai
18. dec 2018

@mackousko04 ahoj. Mam dcéru v puberte a tiež nám niekedy komunikácia zlyháva :(proste sa obe učíme - ja mam zrazu doma namiesto mojej princeznej dospievajúci ženu a ona spoznáva že aj jej mama ma chyby, nerozumie všetkému a pod.... Každý si týmto obdobím musí prejsť aby si rodič zvykol že dieťa je samostatne a deti aby sa mohli odstrihnut...
Je pre mňa divne ze tvoja mamina s tebou nerieši tieto ženské veci, že ich sama neotvara-mozno tak bola výchovná, neviem.
Skus ty ju poprosiť o rozhovor, ak to nevieš povedať tak jej napíš list - co k nej cítiš, čo sama cítiš, čo potrebuješ - ona ta určite ľúbi a pochopí.
Hlavne s nou komunikuj! Drz sa

damianadam
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
damianadam
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
galioska
18. dec 2018

Píšeš že si si to u nej pokazila správaním , nevieme o čo išlo ale možno ťa pozná a vie ako reaguje s, možno stačí poprosiť a byť k nej milá,,, aj keď teda nepochopím ja svojej dcére 15 ročnej kupujem automaticky, vidím čo rada nosí čo obdivuje kupim

qetka
18. dec 2018

@mackousko04
Ahoj 🙂
Ak by si chcela, tak si vyber na tejto stranke nejake podprdy
https://www.bonprixshop.eu/kategoria/1745/kosie...
posli mi ktore sa ti pacia, velkost a adresu do spravy a ja ti ich kupim. Prisli by ti postou 🙂 skus pozriet, kludne aj 2 balenia - vacsinou su balene po 3 kusy..

dana2808
18. dec 2018

Ahoj si veľmi rozumné dievča, nakoľko si vieš priznať chybu, ale podľa mňa ako puberťáčka si nemohla urobiť nič také hrozné aby ťa takto odstavila. Ak ti nevie dať lásku a svoj čas teraz, tak to už nikdy nebude dobré. Respektuj ju ako svoju mamu, ale veci čo potrebuješ riešiť vo svojom živote musíš riešiť s niekým iným kto ti je blízky, či to budú veci, vzťahy, alebo škola... Jej prístup sa podľa mňa nezmení, má to v sebe... si myslím.

simulienka2207
18. dec 2018

To uz zacali prazdniny?😂😂😂🙏🙄

tiumen
18. dec 2018

@sissy27
@anve pridávam sa do tangáčového klubu už asi od 11-12rokov 😂✌️ a nemienim to taktiež meniť, klasické tzv mini strih mám len na silnejšie dni ms..
@junova na túry chodíme bežne do Tatier a v živote mi nevadili, skôr by mi vadili tie klasické bombarďáky nalepené na riti, tie sa pri chôdzi pohybujú kadetade 🙄

@asia83 aké zvyšky stolice preboha????? Ty si akože po veľkej potrebe poriadne neutrieš zadok či čo 😱🤢🤮? Alebo nepoužiješ vlhčený toaletný papier? Nesranduj 😶