What´s app, zaľúbené 14 ročné dievča a nahé foto
Ahojte, mám 14 ročnú dcéru, ktorá je zaľúbená do spolužiaka, po škole (doma/bus/ nákupné centrum a všade kde je wifi) prichádza nekonečné písanie správ, posielanie fotiek, občas sa idú prejsť po meste .... V zásade som s tým nemala problém, povinnosti si plní, láska je krásna vec, aj platonická, ale - chlapec na ňu tlačí, aby mu poslala fotku, kde je nahá. On jej takú poslal, predok mal zakrytý rukami. Heslo do jej mobilu viem, po narazení na túto správu som jej dala prednášku, ako sa má človek správať na internete, aby to niekedy neľutoval, a že len také veci sa majú písať/posielať, za čo by sa človek nehanbil verejne, keby to bolo na nástenke, a že niekedy ľudia chcú od nás veci, ktoré sa nám nepáčia a ktoré nechceme urobiť, tak nech sa necíti zle, ak sa tak niekedy stane. Ponaučenie si z toho nevzala, v každej komunikácii od nej chlapec fotku pýta, že je jeho jediné želanie, a že nikdy nikoho tak nemiloval a musí mu to splniť, ona sa vykrúca ale vždy dodá, že mu takú fotku pošle. Dcéra nevie, že ja o tom viem. Opäť som jej vyjadrila moju vieru v to, že vie, ako sa má správať na soc. sieťach, a povedala som jej, že viem si zistiť, kedy bola doma na internete a čo posiela.(obmedzila som jej internet doma) Túto informáciu posunula chlapcovi, a on šikovný napísal, že teda nech sa odfotí len do foťáku a nech mu fotku pošle keď bude pripojená na inú wifi , nie domácu. A otázka na vás, prosím tie ktoré takéto niečo zažili alebo riešia, ako mám ďalej postupovať. Ona je povaha uzavretá, nezdôveruje sa mi, chcem mať s ňou pekný vzťah do budúcna, keby som nevedela o čom si píšu, tak pri rozhovoroch s ňou jej uverím, že nerobí nič, čo prekračuje medze. Chcem sa s ňou vážne porozprávať s tým, že si stanovíme hranice, dohodneme sa na tom, že mi bude ukazovať niekedy jej komunikáciu, keď pravidlá poruší, kupujem jej obyčajný tlačítkový mobil. Ak máte aj iné riešenie, bude vďačná.
@simsalabim a týmto by si ju dostala ešte viac od tela, dcéru by úplne zahanbila a ta by sa pred svojou matkou úplne uzavrela 🙂
Napisem aj ja sem nakolko mam 9r.dceru nech viem co robit do buducna
Fuha, bacha na to. Ja si pamatam ako takto jeden chcel fotky od spoluziacky. Ona to urobila a na druhy denden bola vycapena na nastenke v skole. Boli sme len v 9.rocniku.
Neskor som šla na ekonomicku. Ona tiez. Bola v tej sutazi miss strednych skol a zase jej fotky po celej skole. Tym ze to pošle chlapovi, tam sa to nekonci. Pohadaju sa, a dcera bude za cundru
@sabinami a cim konkretne?
@sabinami Ak je dcera trosku rozumna, tak to pochopi. Ak nie, tak je nepomoze nic a skonci tehotna v 15 pripadne s inym pruserom, aby pochopila. Ono je to to o povahe....su baby, co napriek veku toto razne zrusia, potom su typy, co sa zial daju vtiahnit do hocicoho a nahovorit na vsetko. Take su magnetom pre chalanov tohto typu a urobi pre neho vsetko. Chalan skusa, ktora posle....Nic ine nepomoze, ako otvorit dcere oci. Naivna byt moze, ale lepsie sa poucit na chybach inych, ako na vlastnych.
minule sme sa o tom bavili s kamoskou - ma dceru, ta spoluziacku - a ta naposielala hole fotky kamosovi - a uz ich ma cela skola. kamoska riesila, ci neist do skoly a neziadat nap nejake tematicke hodiny, jej dieta je poucene, ale tym, ze sa to priblizi aj v skole nic nestrati.
preto - prve je, aby rodic dieta dostatocne poucil a druhe je, ze treba aj aktivne komunikovat so skolou. decka potrebuju prijimat informacie im blizkym sposobom, skola sa moze dohodnut s nejakym znamym youtuberom, nech jeden den pride a obehne triedy v rocniku na besede - nech im povedia realne pribehy, ...
@lana741 tak skúste nejaký kompromis, nech mu pošle fotku v plavkách a bez tváre, alebo s tvárou, veď tak ju môže vidieť aj na kúpalisku. A čo by chcel ešte viac. A najskôr jej môžeš povedať nejaký príbeh o dievčati, ktoré poslalo svoju nahú fotku frajerovi a ona sa zverejnila. A spýtať sa na jej názor na túto tému. A možno sa sama prizná, že rieši niečo podobné, a tak sa ty nebudeš musieť "priznávať", že už o tom vieš.
https://www.sat1.de/film/film-made-by-sat-1/nac...
Nemecky film presne na tuto temu
A ze vraj su deti dnes predcasne vyspele, mne pride ze su totalne mimo decka dnes, asi fakt oblbene z tych internetov, tak ja som mala prvy styk v 14, pri plnej ochrane a ostrazitosti, ale fotku holu by som neposlala ani vtedy ani nikdy. A zeby rodicia riesili mojho frajera s jeho rodicmi, a co robime...ah boze ... by som sa hanbila jak svina. 😁 toto mi fakt neide vstrebat.
WhatsApp ako aj Facebook a aj instagram maju sujromne oaoby,tie udaje sa ikdy nevynazu hocikedy aj o 30rokov ich mozu pouzit lroti nej,ziadnu forku nech mu neposiela je to bohaouste vydieranie laaka nelaska takto sa chalan nechova
@lana741 a keby si vyuzila sucasnu situaciu, co sa prepiera v mediach, Maznak Glvac a podobne, ako priklad toho, ako mozu byt fotky, ale v podstate hocico, co hodi do “placu” zneuzite. Inak neviem, v zasade neustrazis ju vecne, ona sa mu naha moze ukazat aj v reale. Alebo moze poprosit kamaratku, nech ju cvakne a posle to obklukou. Ale z toho, co pises, mam pocit, ze keby chcela, posle. Ci myslis, ze len zabralo, ze si to zistila vcas a povedala jej o tych rizikach? Ja by som asi dalej pokracovala v tom, co robis, nepovedala by som jej, ze mas pristup do mobilu, to by bola pre nu podpasovka. A keby si videla, ze sa to vymyka kontrole, radsej vzdy nahod temu, pripadne uz keby to bolo moc zle, zavolaj na prednasku aj jeho 😁
@mircalla nezarobila som si sama na kondomy este, to je pravda, ale dlho to netrvalo, od 15 som brigadovala. ale myslim si, ze lepsie minute vreckove na kondomy, ako tehotna v 15 😁
A nie bola som na osemrocnom gymku. Odvtedy sme sexovali pravidelne a boli spoli roky, mozno by sme sa aj vzali, keby sme ustali okolnosti.
Takze toto robenie malych deti z 14 rocnych pubertiakov fakt robia len rodicia, a ak naozaj su pozadu, tak za to tiez mozu rodicia. Lebo neotvoria hubu na temu sex, hanbia sa ci co, a potom hole fotky po nete a 13 rocne rodia na zachodoch.
Držím palce, je to naozaj ťažké, ale idete na to dobre 🙂 Skúsila by som si s ňou pozrieť film o tejto problematike, myslím, že by pochopila. Pripadne by som už v krajnej nudzi skúsila maly test. Nech dcéra pošle nahú fotku, ale nie seba. Nejakú stiahnutú z internetu. A uvidí, čo mladý pán s ňou urobí. Tipujem, že sa veľmi rýchlo “pochváli” kamarátom. Priama skúsenosť je lepšia ako milión príkladov iných. A k tým teenage láskam... Ja som mala 16. Zamilovaná až po uši, každý to bral ako chvíľkovú lásku. Teraz sme oslávili 11.vyrocie, sme manželia už 5,5 roka a mame dve deti 🙂 Takže netreba mat vždy predsudky, stačí zdravý rozum. Zamilovanej sa ťažko niečo vysvetľuje
@ebi88 nezdieľam tvoj názor. Nie som puritánska matka, ale fakt mi nepríde normálne, aby 14 deti mali sex...sú to stále deti, či sa Ti to páči alebo nie. A použitie kondómu, aj keď radšej s ním ako bez, nepovažujem za veľku výhru. Nevravím, že si majú ťahať kačerov, ale prečo hneď takto. Cítila si sa dospelejšie? Alebo o čo ide?

@lana741 na whatsapp sa dajú fotky odstrániť do cca 15-20min po odoslaní takze tým že jej tam vojdete nezistite nič ... ja by som len jej asi každý deň prízvukovala čo do odnáša .... fotky na internete .....