Zarábanie v 16. rokoch
Ahoj, furt rozmýšľam nad tým že by som si chcel niečo zarobiť, len neviem vôbec ako, lebo moc veľa možností nemám, aspoň si teda myslím, či by nebola nejaká rada.
@sammoo no treba popozerať inzeráty buď na pracovných portáloch (napr. profesia), osloviť nejaké agentúry - plusim, nosluš, na fb bývajú rôzne skupiny zamerané na pracovné ponuky, brigády, popýtať sa kamošov, ktorí brigádujú, či tam nepotrebujú ďalšieho, obehnúť v okolí nejaké obchody a prevádzky - často býva na dverách vylepené, že niekoho hľadajú...Na dedine môžeš narúbať drevo, v zime odpratať sneh - treba sa popýtať na obecnom úrade či by bol záujem, potom podľa toho, na akú školu chodíš - ak sa učíš napr. za automechanika, tak 2x ročne hľadajú v každom pneu servise výpomoc na prezúvanie áut...
najjednoduchšie začať dokladať tovar v potravinách, popýtaj sa v obchodoch
alebo na www.profesia.sk si vyfiltruj brigády v tvojom okolí a uvidíš či ťa niečo zaujme
Najjednoduchšie budú potraviny alebo nejaký iný obchod, rozvoz letákov, komparz, pomocný animátor v tábore
inak tie tábory sú dobrý nápad, www.wachumba.sk sú z Martina a stále hľadajú animátorov
Ja som v tvojom veku brigadovala v obchodoch, v knihkupectve som pomahala, cez leto v taboroch a potom take tie blbosti, ze stojis v obchode a ponukas novy druh cokolady, apod...
@sammoo Nemáš v rodine niekoho, kto podniká, alebo pracuje vo firme kde zháňajú brigádnikov?

@sammoo herectvo,účinkovanie niekde, komparz...