icon

Zlá výchova?

30. aug 2021

Ahojte maminy, som nútená sa poradiť takto... cez diskusiu. Už som totiž zrelá na psychiatriu z mojej 10r dcéry, tak sa ospravedlňujem za dlhý príspevok. Neviem ci mne uz sibe, alebo jej, alebo mam nejaku diagnozu uz hladat u mna, otca, jej... Neviem vlastne, ani charakterizovať celý problem, do cca 1. ročníka to bolo úplne klasické, kľudné dieťa( po nástupe do školy ale záujmy o všetko upadali výrazne). 2.ročník postupne začali flákačky, 3.-4.ročník, aj vďaka kovidu, a musim povedať aj flákačskej učiteľke nula bodov. Zjednodušene: jednotky v žiackej a v hlave vykradnuté. Rovnako tak úplne upadol záujem o čokoľvek mimoškolské okrem kvakania s kamoskami (no uz len jednou sem-tam) cez telefon, a v poslednej dobe aj hry cez telefon (ale to je vec poslednych pár mesiacov, čiže zase tomu to nedávam tak za vinu). Poviete jej nech si odprace pradlo, nič, dnes mala napr. "až" vyložiť umývačku a nestalo sa. Akurát zabudla pustiť psa do domu, a ušiel, čiže veselo ešte dnes u nás bude...
Problem je učiť sa, vypočítať 10príkladov (matika ju vždy bavila, klokanov a neviem ake súťaže, v každej bola), predvčerom sme začali že 10 príkladov a letelo pero cez celu izbu aky amok chytila, keď som sa jej opýtala či naozaj je ten vysledok spravne (nebol) a ten rev ako keby som ju rezala... Pisanie jej je tiez zvlastne, ako keby zastala po kazdom pismene, co si nepamatam ze by robievala, proste zamysli sa zastane, zdvihne pero a ani slovo nespoji riadne... Novodobo rev a krik je odpoveď na všetko. Problem je hygiena, umyvanie zubov ak vobec, tak 2sekundy (aj to prehanam asi), ked jej to pripomeniem "tak ju strapnujem", takze som ju zobrala k dentalnej hygienicke a ta ju "strapnila", ze si zuby cisti teraz 3 dni, a ked prestane zase ju tam vezmem. Cesanie nula bodov, umyvanie nula bodov.
S kamaratkami sa pohadala ešte cez školu, nehraju sa spolu. Je citliva, keďže sa mi rozplakala, ako ju mohla kamoška "zradiť" po rokoch, čo boli najlepšie kamošky atd. ale fakt je, že ja vidim, ako povýšenecky sa k deťom správa a vôbec nemienim ju ľutovať, len sa jej opýtam, čí by sa napr. ona hrala s ňou keby na ňu nakričala.... Asi jej tiež nerobí dobre, keď mi prasknú nervy a zvyšim na ňu hlas aj ja, keď začne robiť cirkus, alebo jej 555.krat poviem, že ma niečo spraviť... "Bitku" nedostala roky, myslim, že ako 2.cka raz ked na chodbe v skole zacala do mna hucat, preco som po nu prisla do skoly a nereagovala na nic ine... (ja som ju cakala pred skolou 40min, a princezna veselo este sedela v triede ked som nakoniec vybehla po nu, ako fakt mi pri tom vystupe jej praskli nervy), predtym ani odvtedy nicove nic dlho.

Moze byt problem dvojita vychova doma, otecko je tiez trosku "postihnuty", z rodiny, kde kazde dieta je "genius" povysený na poloboha (zle je aj to, ze ostatne deti, su ako keby ponizovane slovn, napr. nehraj/nemusis sa hrat s katkou ona/jej rodina atd su taki a hentaki a ty si taka užasna a pod.), a je jedno ci prave daco vyvadza alebo nie, ci ma 5 v skole, alebo nie... urcite ostatni su na vine, nie to dieťa. Ulohy cez kovid som s nou robila vylucne ja, ked sa jej nepacilo a robila cirkus (rovnako tak pri hygiene a pod) ocinko povie, ze nemam dieta tyrat (samozrejme ak sa nieco zle stane, napr. taky pokazeny zub, tak to je moja vina, ja som zla matka) :D Ako ja mam tiez niekedy chut ujst na koniec sveta :D Ja si uvedomujem, ze za jej vzdelanie, zdravie zodpovedame my, nie ona... moze rozhodovat o tom co si oblecie do skoly, ale nemienim velmi diskutovat o tom, ci sa bude/nebude umyvat/ucit/plnit si nejake povinnosti. Von ju musím ťahať. Doslova to už tento týždeň doslava príkazom, oblečieme sa všetci, beriem psa a ide sa do lesa...inak by prelezala cely den, pred telkou, v posteli...

Ale povedzte, je fakt veľa chciet od 10r dietata aby si upratalo po sebe stôl, špinavé prádlo, raz za čas vyložilo umývačku a umylo sa? Je normálne, že npr. nesplachuje zachod, zabuda si stale veci, ide niečo urobiť a odbehne 10x od toho (napr. začne robiť príklad a 5x odíde od toho, má si isť obliecť ponožky a 10minut ju čakáme lebo sa zabudne pri pozeraní si niečoho...), má isť spať a ona zrazu napr. vysype hračky v izbe že musí si to upratať (to ma už dostáva do vývrtky, nechápem)? Ked ju chcem skontrolovat, tak je normalne agresivna. Mám pocit, že sústredenie nula bodov, rozmýšľanie nula bodov? na kazdu vetu, ktoru ani nedopoviem dostanem odpoved "dobre/dobre mama", aj ked zdaleka nie je to dobre, lebo ani nevie co som chcela povedat :D

Ja neviem, mam ist k nejakemu psychologovi, psychatrovi sama/s nou? V skole maju vychovneho poradcu, na čo tento slúži? Alebo prehanam a mam ju nechat tak? U nas v rodine toto neexistovalo, deti pomahali, ucilo sa, sportovali, ziadne valanie sa v posteli cely den a ignorovanie ked mama daco povedala. A ja som už fakt znechutená, ráno sa mi ani vstávať nechce, nakopnem sa, spravím raňajky s dobrou náladou a tá hneď zároveň odíde s príchodom dcéry...

Strana
z2
autor
31. aug 2021

@janeninka pisala som vyssie, nijak... velka zabava,vraj aspon sa "vyvencil".

janeninka
31. aug 2021

Skor som sa pytala na tvoju reakciu - co bol pre nu dosledok?

konikkon
31. aug 2021

Dieta ide do puberty a je zo strany rodičov, hlavne matky nepochopene, citi sa nelubene. Otca si jej vybrala ty, zvláštne ako sa o ňom vyjadrures. Vyzerá to, že to škrípe aj v manželstve a dieťa to vníma dosť negatívne. Z tvojho príspevku cítiť, že dcéra necíti voči tebe dôveru, ak by sa jej niečo stalo, nezverí sa ti. Podľa mňa sa cíti sama. Treba jrj pomôcť a začni od seba, od svojho vzťahu k nej. Je to vzdor a reakcia na niečo.

rubinka
31. aug 2021

Puberta, znudenosť, ťažká povaha. Tak to vidím ja. Treba popracovať na vzťahu matka a dcéra a potom sa to zlepší. Miernym tónom povedať čo treba urobiť a za tým trebárs pôjdeme na zmrzlinu atď. Proste tráviť spolu nejaké chvíle len tak sa flakat po obchodoch, dať si spolu prechádzku, čokoľvek čo by vás mohlo zblížiť. Dcéra sa začína dostávať do kritického veku. Momentálne ta možno vníma len ako osobu ktorá od nej stále čosi chce a nič iné. Nech porobi čo treba a potom si urobiť pekný program spolu.

melonik7
31. aug 2021

@rubinka suhlas so vsetkym...vztah mama-dcera mi v tom opise asi najviac chyba

autor
31. aug 2021

@rubinka ani jedno z tohto nefunguje, my sme spolu viac nez dost.

autor
31. aug 2021

@konikkon urcite toto nie je pravda.
A k otcovi, ten sa zmenil o 180 stupnov, cize to je skoda reči.

autor
31. aug 2021

@janeninka dosledok nebol ziadny, lebo jej nemam ani ako dat za toto akykolvek trest. Kedze otec to s nou zahral tak, ze vlastne ja robim zbytocny cirkus. Co som spravila, dala ultimatum obom, ze do konca septembra bude mat pes elektrocky ohradnik, inak budem riesit utekanie ja a drastickejsie.

luccija
31. aug 2021

Ja som Ťa spoznala🙂no je taká ako otec veď ty si veľa x písala aký je.Protivna, pyšná, keď nič nerobíte nudí sa, keď vymyslis nepáči sa jej.Mozno to berie ako aktivitu nasilu.Ale 10 r dievča by už nemalo tak reagovať plačom a pod .. nudí sa, nič ju nebaví...nemá cieľ...podľa mňa Tá manipuluje a hra sa s tebou a, keď je zle tak sa rozplace.Ale nepopusti....otec to vidí svojimi očami vždy sa jej bude zastávať a ty budeš za zlú.Ako sa jej on venuje?to sú jedinacikovia, ktorí sa nevedia vypratať do kože.Ides sa rozdrapit, aby z nej niečo bolo a efekt nulový iba si sklamaná.Ja som vo veľa veciach rezignovala prešla má chuť niečo organizovať, ale moja je o kúsok staršia.
Ty robíš z domu, ak teda si ta, ktorú myslím🙂máš veľa času a asi to je na škodu.Je nezodpovedná ako mohla nechať psa vonku?

luccija
31. aug 2021

Podstata je, že vy s mužom si nerozumiete ako by to malo byť...a ona vidí jeho reakcie na teba a kopíruje ho.Mas malú kópiu muža🙂)

evabb35
31. aug 2021

Skúsila by som doplniť nejaké výživové doplnky - B- vit., magnezium, Zinok atď. upraviť životosprávu - dostatok spánku, pitný režim.,,ale gény sú gény

luccija
31. aug 2021

@luccija keď tvoj muž nerešpektuje tvoje názory, alebo odvrkuje či iným spôsobom Ta"neberie vážne" dcéra opakuje.A to, že nie je dôsledná, neumyje sa a pod...neuveríš, ale aj moja puberta je taká horšie ako, keď bola 7 r.Stale pripomínať, urgovat...včera sme mali ísť preč s dedom chystala sa, keď sedel pred domom v aute.Lebo na všetko má čas asi 3x som hovorila o 13 príde dedo mám čas, veď dobre,...nemusíš mi to pripomínať...vo všetkom sa obracia na mňa čo si má obliecť poviem to a to, tak nie niečo iné🙂)tiež povie, že nie je malé decko a nemám ju komandovat a kontrolovať ok tak sa má nepýtaj čo máš jesť tam sú jogurty, ovocie, chlieb...to nechcem...o hodinu si príde zobrať ten jogurt.Ale aj ja som spravila chyby, lebo jedináčik obskakovany a teraz sa búri proti všetkému, keď ma niečo robiť či spraviť si

evabb35
31. aug 2021

Lepšie keď takto vyvádza v domácom prostredí ako niekde v škole sa takto správať ku spolužiakom alebo u niekoho na návšteve...nejakej kamarátke toto robiť a potom ak majú rodičia chodiť do školy riešiť všetky tie sťažnosti...

autor
31. aug 2021

@luccija no tak si nechaj pre seba, toto je uplne ze hanba sveta co riesim poslednou dobou :D Naschval som to hodila ako anonym, aj ma presne napadlo, ze ved aj tak ma odhali niekto, ked to tu budem velmi rozoberat. A ten plac to je uplna novinka. Bude to trochu rozmaznanost, aj jemu to uz urobila parkrat, ako nahle jej da nieco urobit, bud sa rozreve, alebo zduje a odide. PLus on ma este aj povahu, ze chodi a vyrypuje ale po nejakom výstupe nemá potrebu to vyriešiť, vysvetliť. Inak realne sa jej nevenuje nijak. Na bicykel isli toto leto raz, aj to o 10min sa vratili, lebo nevie jej koleso opraviť. Kúpať nezobral nikam, okrem toho co som ho par krat vytiahla, žiadna turistika,vylet nič, dokonca v zime sa ani nelyžovalo. NEchcel ju ani k babke pustit, to som nakoniec ja riesila, ze ide a aj k dalsim starym rodicom, lebo viem, ze program jej narobia a aj deti tam su. A potom stačí, že ju odvezie na zmrzlinu alebo ako včera na nákupy, raz ju zobral so sebou do prace na rozvoz a celá je z toho uveličená :D A este v ramci nejakeho jeho "stavu" povie, ze on je zvedavy, ake super prazdniny dietatu vymyslim, ako keby to jeho dieta nebolo.
Dnes je zduty na mna, lebo slecna nechcela rano vstavat :D a vysypala sa z postele cela rozbita o pol 9tej. Vraj nebude vediet vstavat do skoly a co som to za matku. No fakt bol, ze on chcel ist na nakup a jemu sa nechce vystupovat z auta, cize nosi ju :D Som sa normalne zasmiala, lebo ked ju nahanam vecer do postele, tak ju mam nechat a ked ju rano 10x volam ranajkovat tak tiez ma cas.. 2.9 to bude strasna zabava. Strasna. Normalne uz teraz ma hlava boli. Ona aj pred kovidom bola motak, hodinu jej trvalo chystanie a aj to som ju kolkokrat vracala do kupelne este od dveri, ale toto tiez je len kvoli tomu, ze nmozem jej "prikazat" co ma robit, lebo ocko hned je v pozore, ze nie som ziadny "kazatel" a mam jej dat pokoj :D ved ona sa nachysta.. raz... ked to ale neurobi, vies kto si to odnesie? Pritom on je asi u nas najvacsi kamen urazu, vcera vecer prisiel s teoriou, ze ja mam dcere chystat oblecenie, ze je moja vina, ked on jej nakupi oblecenie a ona to nechce nosiť :D tak sme sa na neho s malou obe pozreli ci mu uz preskakuje, dcera sa ho opýtala, či vie koľko má rokov. Ako ani neviem preco, som sa rovno tam nerozosmiala a nerobila pukance. ON si mysli, ze dievca ma 3roky.

Tiez mam pocit, ze je to tym, ze ja som ta co stale kmyta,ale tu ani nie je ina moznost, lebo one neurobi nic. Lekar, skola, ked nemoze spat, ked sa "boji" (nahodou v noci...), ked nieco chce ja riesim. Vybavovacky, nakupy, ulohy ale aj hranie sa doma... a na ukor prace, seba. Taketo revy nemala ani ako 3rocna... ani ako 5rocna, co predvadza tento rok. Zase nema taketo stavy 24/7, chodim s nou kade tade ked sa da, zahrame sa nieco, karty, ide sa von, zvery mame... no ale vzdy ked ma nieco urobit problem. Tu pisu, ze nema doveru vo mna atd, tak je zaujimave, ze o 99% problemoch, pocitoch viem, praveze vzdy prestane rozpravat ked sa otec objavi, ze povie mi neskor... len proste musi mat naladu. Preto ma napr. klamanie velmi vytaca.

Najhorsie, ze ja uz ani neviem ako na to reagovat. Najradsej by som jej normlane dala jednu vychovnu, ale viem, ze efekt bude nula, to ma hned odradi. Este bude vykrikovat ze mama ju otlka doma :D A to, ze po jej vystupe nejakom, pride ako cukricek o pol hodinu, ale samozrejme nalada sa zmeni rychlostou blesku ked poviem, ze ale este nedokoncila to co mala.

autor
31. aug 2021

@evabb35 no neviem, co sa deje v skole... riesim skor zabudnute pomocky (no vacsinou nie su zabudnute, len slecna je nepozorna a nenajde ich v taske ) a neurobene ulohy.

evabb35
31. aug 2021

Keby mala zlé správanie v škole, tak učitelia by určite upozornili.

evabb35
31. aug 2021

Takže len kontrolovať a pripomínať a kúpiť jej diár, nech sa učí si zapisovať úlohy, pripomienky do mobilu, keď je nepozorná....jednoducho neustúpiť, stáť si za svojim za každých okolností, aj keď bude doma ako na fronte.

luccija
31. aug 2021

Vieš čo netráp sa.Moj muž je fajn chlap, ale ja som tiež ťahúň rodiny.Teraz som mala zdr.problemy cez prázdniny a skapal pes.Jeden na gauči pozeral hokej, futbal ona v izbe.Vsetko ju otravuje vraj stále niečo žiadame🙂človek sa už aj boji na ňu prehovoriť.Sobota ráno pýtam sa čo budeme robiť poďme niekam nie kúpať sa nejde, ok poďme na bicykel na zmrzlinu k babke, do mesta do kina čokoľvek ...dobre tak poďme na bicykel, keď si bicykle pripravené, zabalené ovocie voda ona povie a ideme?som rozmýšľala, že poďme sa kúpať.Normalne do plaču ako mení nálady, názory išli sme na bicykel veď ja nie som Jojo na šnúrke.
Celé prázdniny sme boli spolu doma, muž si zobral 2t voľno teraz, keď sa pokazilo počasie.Ona je dosť introvert nikto jej nevyhovuje k nikomu nechce ísť...pred 2,3r sme chodili po kamoskach druhi majú nového psa hovorím pod pozrieme k nim..načo ju to nezaujíma, že majú psa🙂)ona by len doma sedela.Ale spätne, keď pozriem vždy bola taká individualistka.Ja som zas opak extrovert oni dvaja introverti a mňa uchytiť.V bazéne sme boli max 6x je teplo, studená voda, muž povedal, že budúci rok ho ani nevytiahneme.Do tábora nechce ísť, k babkám nie...v izbe má poháriky, taniere čakám kedy ju napadne to zobrať príde muž z roboty a už ako tajtrlik to ide zobrať, keď kričím, že ako ju to naučím, keď robí veci za ňu povie, že veď išiel okolo....alebo mi povie veď,keď chce palacinky ty hneď berieš panvicu a už ideš na to čo ty mne vycitas?Normálne si niekedy hovorím škoda, že som nemala ešte jedno dieťa take malé je vďačne za všetko a všetko ho baví.Ona nie je zlá aj pomôže chce chodiť ešte s nami von po výletoch, ale všetko ohundre a potom povie ako bolo dobre
Pubertaci len provokujú fakt platí skúsim nájsť jeden článok od psychológa a tam to bolo super napísané potrebujú vyhrať, mať svoj názor hormóny a ich najväčšia radosť, keď Ťa vytočia doženu k slzám.Vraj na rodičoch sa trénujú...a taká bola dobrá,pritulna toto čo máme doma 2r je pre mňa šok a niekedy neviem ako reagovať zas ona sa mi zo všetkým zdôveri, ale každého súdi...vždy opak poviem na niečo názor ona vždy v opozícii
No drz sa!pubertu len prežiť bez ujmy.Muz na všetko povie, že a čo mám s ňou hrať karty ju to nebaví.ona mi povie, že sa jej nevenuje🙂a karty by išla hrať, ale on nechce, lebo nepríde za ňou, aby išli hrať.Tak ja ako bachar doma zadelujem ukohy

autor
31. aug 2021

@evabb35 ona ma vsetko 😭 diar, zapisnik na ulohy, dennik, pripomienky v mobile jej este dam ale ma edupage a tam jej vsetko svieti... Nula bodov, uvidime teda ako zacneme skolu.

janage
31. aug 2021

A čo keby si zmenila prístup z boja na rozhodnutie muža, ale aj s dôsledkami. Dám príklad. Ona nechce počítať príklady, ty chceš a muž ju zachraňuje, že nemusí. Tak nahlas obom povedať, že ty nesúhlasíš s tým, aby nepočítala, ale keď muž aj ona sú spokojní, nech si urobia po svojom. Nech neráta. Upozorňuješ ich ale, že dôsledky, teda prípadnú zlú známku, či potrebu doučiť sa učivo sú plne v réžii a riešení ich dvoch. A s úsmevom si choď čítať knihu alebo sa prejsť.
Ak zodpovednosť za svoje rozhodnutie prijať nechcú, tak bude ako si povedala. A ak za týranie malá považuje tých pár povinností, tak nech, vysporiadaš sa s tým.
Ak sa dieťa nudí tak nech, z nudy sú často zaujímavé nápady. Nesmie ale nudu zabíjať pred TV, či tablete alebo mobile.

autor
31. aug 2021

@janage toto som uz samozrejme robila a pomoze to iba k tomu, ze poziare hasim nakoniec ja uz v "neskorom" stadiu. Uplne presne toto som skusila s umyvanim zubov a zubarom, dopadlo to tak, ze mooj chlap sice zubara vybavil, ale 2x sa vratili z ambulancie bez osetrenia a uz len kvoli dusevnemu zdraviu zubara som tam tretíkrát išla ja. Samozrejme na situaciu s umyvanim zubov to nemalo nijaky dopad, mam ju nechat tak...
A tiez s ulohami do skoly, poznamkami, ani nevie kde ma triedu v skole, ako sa vola jej ucitelka, nie to aby siel nieco riesit,alebo nebodaj isiel na rodicovske. Cely rok si nevie zapamatat o kolkej dieta konci v skole a ktory den ma ten jeden kruzok na ktory chodi :D Ako mne je jasne, ze zodpovednost nevezmu za nic, ani jeden.

janage
31. aug 2021

Tak potom cesta šokovej terapie. Pekne na 3 týždne zdravotné s chrbtom do kúpeľov alebo ideálne na sluzobku cez školský rok. Ja som bola v nemocnici a potom ešte mesiac doma bez vychádzok a zrazu zistil, že koľko treba v ambulancii sedieť v jednej, že treba popísať zdravotný stav, školu riešiť, tréningy... Musel to zvládnuť a o rok už veselo iba sám s mladšou na týždeň k moru. Ona potrebovala a ja som nemohla. A to bola podstatne moja mladšia. Oni to dajú.
Alebo ešte skúsiť mesiac neriesit nič. Fakt vydržať. Povedať, že nesúhlasíš s ich postupom, ale keď myslia...fajn
Ak by Ti vyčítal muž dôsledky, tak pripomenúť, že si sa jasné vyjadrila a urobili po svojom, tak nech riešia.

janage
31. aug 2021

A na to rodicko no tak by nešiel ani jeden. Triednej vysvetlí že nestíhaš kvôli práci ak niečo má či môžeš telefonicky.
Muž presne preto, že vie, že konieckoncov to ty poriešiš na to kašle.

lenka_da
31. aug 2021

autorka, ja som mala tiež rovnaký pohľad na vec, že len dcéra a MM robí chyby, tiež mi dlho trvalo, kým som objavila tie svoje... tým nemyslím, že si máš sypať popol na hlavu, v žiadnom prípade. Možno to chce zmeniť spôsob komunikácie alebo možno asertívne správanie, alebo ja netuším... to musíš zistiť sama. U nás sa veci pohli, až keď som pochopila, že okolie nezmením, môžem zmeniť iba seba. Až potom sa začne meniť aj okolie. Tým ťa nechcem osočovať. Vlastne... takto sa na mňa pred rokmi "osočil" ten môj dobrý známy a dnes som mu vďačná, tak som to asi chcela posunúť ďalej. Už sa nebudem vyjadrovať, aby to nevyzeralo, že na teba účtočím. Naopak, úplne ťa chápem a veľmi ti držím palce ❤

evabb35
3. sep 2021

Joj, ale u detí to používanie diárov a zápisníkov hneď tak nepríde, to chce roky a roky upozorňovať, napíš, zapíš, skontroluj a furt kontrolovať, ale nakoniec výsledky prídu...len to chce čas, trpezlivosť a večne kontrolovať všetko. Jasné, že budeš mať z toho zle, lebo budeš otravná...ale je to účinné. Nornámlne nástenka, na nástenku režim čo kedy a ako a do kedy urobiť a nástenku normálne aktualizuj a fakt to postupne sa do toho dieťa dostane. Ale musíš to všetko rozpísať kadejako farebne a do štvorčekov a stále. Ono to nestačí, že to svieti v edupage, lebo ono sa to všetko časom nakopí. Takže treba to z toho edupage poprepisovať do diára, do kalendára a na nástenku, ale krok za krokom. Normálne dopodrobna. Úplne do detailov. Myslíš, že som nebola môjmu dieťaťu spočiatku na posmech? Však zatvorili sa školy a zrazu tam malo moje dieťa rozvrh dňa a tam také kraviny ako že upratať knižnicu, vyložiť pračku, vysať izbu, poliať kvety, upratať riad po raňajkách, no cítila som sa ako idiot. Ale potom keď nabehli na dištančné vzdelávanie, to bolo uznania. Normálne už teraz ma otravuje, mama poď mi to tak rozpísať zase, lebo nebudem stíhať potom nič. Jednoducho tie posmešky a rečičky nerieš okolo toho všetkého. Maj na mysli, že dieťa pripravuješ na život. Normálny život.

karmen118
3. sep 2021

On nie že nevie, tvoj muž nechce "vedieť", kde má presne tvoja dcéra triedu, kedy končí a ktorý deň má krúžok atď., inak má asi problémy s pamäťou a mal by ísť k lekárovi. Keby chcel tak si to zapíše, prípadne si dá pripomienku do mobilu. Ver tomu že nie jeden muž sa rád zahrá na blbého, ak sa mu niečo nechce riešiť, alebo robiť, len aby sa s niečím nemusel otravovať. Som zvedavá či je taký zábudlivý aj ohľadne dôležitých vecí, čo sa týkajú jeho samého...
A jednu vec nechápem, z toho čo píšeš, tak ti muž ohľadom výchovy robí neskutočné prieky, neviem či aj v iných veciach...ale s takýmto chlapom by som sa dlhodobo nevydržala naťahovať a v záujme svojho psychického zdravia a zdravého vývinu dieťaťa by som sa s ním rozišla, ak by sa s ním vôbec nedalo dohodnúť nejako normálne na výchove a ostatných veciach. Pretože kto najhoršie z takejto dvojitej výchovy nakoniec vyjde je samotné dieťa, ktoré to bude mať v živote veľmi ťažké, alebo ľudia okolo neho. Ona si bohužiaľ ešte neuvedomuje, že tu nebude večne otecko čo všetko povolí a mama čo ju zachráni od jej vlastných chýb.

ivana11155
3. sep 2021

Necitala som príspevky ale podľa mňa katastrofa, keď je naozaj pravda co píšeš. Toto nie je začínajúca puberta u 10rocnej. Naozaj dvojitá výchova. Ale ty to myslíš dobre. Prečo sa stiahneš keď tatino do to vstúpi? Véd stačí povedať... tatino ale ja chcem aby naša dcéra mala zdravé zuby a ísť si svoje ďalej a dotiahnuť to s dcérou dokonca. Psychológ by určite mohol poradiť ako pristupovať k dcére ale ja by som sa hlavne sústredila na to že muž ti skáče do výchovy, lebo mne to hranici s tým akoby ani čas vzťah nebol ok, keď ti takto skáče do výchovy.

Strana
z2