icon

Zľahčovanie šikanovania mojej dcéry

18. feb 2022

Dcéra má 12 rokov. S kamarátkou mali konflikt, prestali sa baviť a odvtedy mojej dcére robí problémy. Sedia spolu aj keď som triednu prosila aby ich rozsadila. Jej ex kamarátka každý deň fixou nakresli čiaru akože lavicu rozdelí na polovicu. Keď dcéra nechtiac posunie lakeť na jej stranu, hneď ju strká nech vypadne, nehovoriac že dcéra si vždy znečisti oblečenie od fixy.
Minule natočila na tik tok video, kde ju ohovarala a ešte ju tam označila, čiže každý videl jej meno a priezvisko. Doslovne tam napísala toto je to dievča a šípky na jej meno.
V triede proti nej štve spolužiakov. Smejú sa jej, nechcú sa s ňou baviť.
Triedna to zľahčuje, veď to je podľa nej len nevinne skadlenie.
Čo by ste robili?

sulavikova
20. feb 2022

Držím palce!

autor
20. feb 2022

@sulavikova ďakujem

sulavikova
20. feb 2022

Chápem, my sme z dediny, všetci sa žiaľ poznáme. Lepšie riešenie mi tu u nás pripadá face to face.

autor
20. feb 2022

@sulavikova my žijeme v meste, vôbec neviem kde jej rodičia bývajú.

sulavikova
20. feb 2022

Snáď sa to vyrieši v prospech vašej dcéry, máte moju podporu, nie je to ľahké v tejto náročnej online dobe

adkalu
20. feb 2022

Držím vám palce, rozhodne by som to ako rodič nenechala tak, ale žiaľ stretla som sa s rôznymi situaciami a ich riešeniami, ktore mi zobrali optimizmus. Verím, že to nebude vád prípad a situácia sa nebude opakovat🍀

autor
20. feb 2022

@sulavikova
@adkalu ďakujem, napíšem ako sme dopadli

midori123
20. feb 2022

A dcera ide rano normalne do skoly?

obcanka123
20. feb 2022

Vlastná skúsenosť - nezlahcovat nič
.... Nie je to nevinné skadlenie.....a ak to tak triedna berie,chod za riaditeľom... To 'nevinne' skadlenie môže vyústiť do ťažkej psychickej ujmy a môže to zanechať ťažké rany nielen na dcére ale aj na celej rodine.. pozor na to

autor
20. feb 2022

@midori123 áno

autor
20. feb 2022

@obcanka123 veď ani to nezlahcujem aj keď som pre učiteľku hysterka

mircalla
20. feb 2022

Toto nevinne rozhodne nie je. Ked nechce riesit triedna, tak riaditelka. Riaditelka ta odmietnut nemoze. Momentalne si davaju pozor kvoli Miloslavovu. Ja som raz toto riesila, triedna bola napomocna, ale nepomohlo. Tak som som si pockala na rodicku na matku toho chalana. Viem byt dost ostra, a po nasom rozhovore si uz na neho nikdy netrufol. Nenavidim sikanu.

midori123
20. feb 2022

Ako som pisala uz vyssie, moja odmietala chodit do skoly…
Drzim palce

mircalla
20. feb 2022

Si pre ucitelku hysterka? Podla mna skor ucitelka velmi amatersky podcenuje situaciu. Ja som inak ucitelke napisala, ze budem riesit preklad (nechcela som to urobit, ale trochu som ju chcela dostat pod tlak), zacala riesit....Musim povedat, ze som si to musela vyriesit s matkou sama...Ani to nemusi zabrat....A dnes je to zial tak, ze skoly nemaju peniaze....Akonahle maju sponzorsky dar od rodicov problemovych deti, privieraju oci....to ale asi nebude Vas pripad....

autor
20. feb 2022

@mircalla nás prípad to nie je, myslím že rodičia toho dievčata nie sú sponzori školy. Rodičovské sme mali tento rok iba online. Nemám kde stretnúť jej mamku. Uvidím čo bude zajtra.

adkalu
20. feb 2022

@mircalla stávajú sa rôzne prípady, dovolím si tvrdiť, že niekedy môže navonok vyzerať, že učiteľ nerieši a vôbec to tak nemusí byť, len ma zviazané ruky.

autor
20. feb 2022

@mircalla aspoň že vo vašom prípade sa mamka zľakla a dohovorila dieťaťu. U nás vôbec neviem ako zareaguje. Niektorí ľudia bránia zubami nechtami svoje podarené deti.

autor
20. feb 2022

@midori123 Ďakujem. Dcéry som sa pýtala, či chce ísť do školy. Vraj áno. Tak uvidíme či sa zajtra ozve riaditeľ. Ak nie, pôjdem osobne do riaditelne.

mircalla
20. feb 2022

To je veru pravda...Skor bola pomerne v pohode....kazdopadne ucitelka disponuje kontaktami na rodicov....Treba byt v tomto tvrdy a razny. Co sa opisala je pomerne dost neprijemne a rozhodne nie banalne

mircalla
20. feb 2022

@adkalu Dovod zviazanych ruk? Okrem toho, ze rodicia maju so skolou nadstandardny vztah z roznych dovodov....co nebude pripad rodiny dievcata....Neviem co ine by mohol byt dovod....

adkalu
20. feb 2022

@mircalla môže byť aj vami spomínaný dôvod, ale niekedy rodičia druhej strany vôbec nereagujú na výzvy učiteľky, predvolania, telefonáty, potom po stretnuti dieťa pokračuje ďalej a zase odznova vyvolávať, vypisovať, ak chcete dať výchovné opatrenie, obvinia vás, že na dieťati sedíte, vylúčiť dieťa nemôžete, lebo povinná školská dochádzka... Tak píšete na úrad, dopisujete, archivujete a žiadny výrazný posun a nakoniec pre rodičov autora sikany ste premotivovaná hystericka učiteľka a pre rodičov sikanovaneho dieťaťa zase nerobíte nič a neriesite. A vy informovať o všetkom nemôžete. Tak aj to sa okrem iného niekedy stáva...

iveska
20. feb 2022

Tak ako si pisala,odchytit za rohom a taku by dostala ze sa nespamäta. Ked sa jedna o taku vec ,uz by som sa nebavila s ucitelkou ale isla rovno za sopĺaňou. Toto co si dovoluju dnesne deti je nonsens. Raz som riesila ked dcera prišla 3x s roztrhanym zošitom. Chlapec z vedľajšej triedy. Prišla som za nim, s kľudným hlasom povedala par ,,teplych ,,slov. Od vtedy je pokoj. Učiteľ nema žiadnu právomoc, len dohovor. Ktory stojí vieš začo. S takými sa nebavím v rukavičkách.

mircalla
20. feb 2022

@adkalu Ja chapem vyraz "mat zviazane ruky" ako neurobit nieco z dovodov, ktore mi v tom zabranuju a nemusia to byt len dobre dovody..Co si opisala, je daco ine....Ucitelka v tomto pripade zatial neurobila nic...Ci mam to chapat, ze osoba XY nerobi nic, pretoze predtym sa snazila a nikam to neviedlo? Tak sa asi potom snazila neefektivne, ked nebolo schopna dosiahnut vobec nic a je to chyba ucitelky...

adkalu
20. feb 2022

@mircalla nie, ja to netvrdím, len som opísala, že niekedy sa stávajú aj situácie, ktore možno navonok vyzerajú ináč. Ale v tomto príspevku pravdepodobne naozaj nebola výrazná snaha o riešenie problému.

zuzanka.zuzu
21. feb 2022

@iveska vyborny napad, zbit dieta 👍 kde pracujes? pridem ti strelit aj ja jednu 🙈

obcanka123
21. feb 2022

Pre ňu môžeš byť hysterka,ale dôležité je hádam to dieťa ... Preboha ja sa ešte stále len divím že tie učiteľky si zatvárajú oči predtým... A dcérka chodí normálne ráno? Neplače? Nevraví že tam nechce ísť? Lebo ono to môže prerásť až do takej situácie že bude mať problém ísť do školy..

obcanka123
21. feb 2022

@iveska to nie je vždy riešenie.. a to vravím z vlastnej skúsenosti.. niektoré deti sú veľmi odolné voči takýmto veciam - divila by si sa 😉

derdia
21. feb 2022

Ahoj ja som mala tiez tento problem. Napisala som dievcatu, nenastala zmena, tak som napisala jej mamicke. Ta mi odpisala:Povazujte za vybavene.
A este jedno ti poradim, ak to nebudu chciet riesit, spytaj sa ci mam zavolat do skoly Reflex😉a neboj sa ako to budu riesit. Proste slusnost nie vzdy zabera...ale vsetko si to fotte na screenshoty nechmat dokaz a ked sa nic nenapravi tak na policiu.. Ja sikanu odsudzujem a nikdy neodpustam!!!!

iveska
21. feb 2022

@zuzanka.zuzu je mi u prdele co si myslíš

mircalla
21. feb 2022

A inak treba to riesit hned....v zarodku....razne. Nie to nechat dlhsie, este ti potom dotknute strany vytknu, ze vsak si to neriesila...