icon

Zlé známky z matematiky v 7. ročníku

miska1145
3. dec 2025

Ahojte

Moja dcéra je siedmačka a od 6 triedu sa jej zhoršili známky z matiky 3-5. Nerozumie tomu snažíme sa jej to celá rodina vysvetliť aj staršie sestry a brat ale nechápe tomu ona sa učí tu matiku lenže jej to nejde a dostáva 3-5 z písomky. Povedala mi že učiteľka si myslí že je hlúpa a že nič nevie a považuje ju medzi najhlúpejšimi z triedy čo podľa není moc pekné a je to aj ich triedna. Zvažujeme že s ňou pôjdmee aj na nejaký test aby zistili či nemá dyskalkúliu. Z ostatných predmetov má dobré známky 1-2 občas dostane aj 3 a 4 ale to nie často. No len sa bojíme že či ju zoberú na nejakú strednú keď sa tie známky z matiky do 9.ročníka nezlepšia keďže matika je dôležitý predmet. Dcéra mala aj doučovanie ale to nepomohlo. Sme už fakt zúfalí. Prosím viete napísať na aké stredné berú 4 z matiky? Ďakujeme

Strana
z2
magdalienka11
Včera o 08:21
@janulienka78

@miska1145 ak ju aspoň trochu bavia zvieratá, tak napr. stredná veterinárna - príjimačky sa robia zo sjl a z biologie

@janulienka78 vieš ako je ťažká veterinárna? Vy ste niektoré úplne mimo, prepáč... na tu školu treba 1ky. Lebo neprežije ani prvý ročník..s takými známkami sa tam ani nedostane. Hovoríme o Nitre. Ak myslíš tu v BA, tak to za školu ani nepovažujem.

janulienka78
Včera o 09:23
@magdalienka11

@janulienka78 vieš ako je ťažká veterinárna? Vy ste niektoré úplne mimo, prepáč... na tu školu treba 1ky. Lebo neprežije ani prvý ročník..s takými známkami sa tam ani nedostane. Hovoríme o Nitre. Ak myslíš tu v BA, tak to za školu ani nepovažujem.

@magdalienka11 presne viem aká je tá škola v Nitre. Chodí mi tam mladšia dcéra a staršia ju už úspešne ukončila. Je tam viacero odborov a nie všetky sú náročné

anonym_5d302c
Včera o 10:27

@miska1145 Môjho syna nebavil dejepis.Vynimkou boli dejiny 20.storocia, najmä 1.a 2.sv.vojna, medzivojnové obdobie, studená vojna.Kedze zvyšok mu nič nehovoril, tak mu p.uc.povedala,ze je hlupák.Moj syn jej slušne vysvetlil, že ak máme čerpať z dejín ponaučenie, tak tie novodobé su na to vhodnejšie a tie ovláda.Dokazal to, keď sa učili novodobé dejiny a p.ucitelka vyhlásila pred celou triedou,ze mení názor na syna

anonym_5d302c
Včera o 10:34

@miska1145 Samozrejme, ako Vám tu radia,bude dobré zistiť, že prečo má dcérka problém s matematikou a zároveň nájsť pre ňu doučovanie... ale ešte stále sú školy,kde sa môže nájsť.Kucharka, cukrárka, kaderníčka, atď Sú to krásne profesie ..

tiika
Včera o 17:05

@miska1145 ako jej to išlo tie prvé štyri roky? Chápala rýchlo, či ste nad nou sedeli a mala tie známky vydreté? Myslis, že sa zhoršila príchodom učiteľky alebo cim to je? Ako sú na tom ostatne deti v triede? Ako jej idu ostatne predmety - fyzika, chémia?
Prečo chceš, aby išla na strednú školu? Je niečo, čo ju vyslovene baví a chcela by to studovat? Alebo skôr iba chceš, aby mala maturitu?

meritka
Včera o 18:35
@hablko2

Odporúčam pozrieť trebárs Matykára na facebooku (áno, je tam y).

@hablko2 ano Matykar aj nam uz pomohol a co dcera nepochopila v skole potom pochopila cez Matykara na youtube

libusak
Včera o 19:16

Uplne ju vidim ako moju sestru kedysi. Jednotky, dvojky a z lutosti 4 z matiky. A to sa fakt snazila.
Vystudovala veterinu a je spokojna. Moje spoluziacky isli zasa na zdravotnu skolu. Nie kazdy musi byt IT manager ☺️

ednova
Včera o 19:26

@miska1145 matematika je dôležitá pre koho ? Pre Vašu dcéru asi nie, pre Vás asi áno 🤷🏻‍♀️ nie každý má nadanie na čísla, sú školy, kde sa matematika vôbec nerieši. Kde je rok, dva zo 4.. záleží na akú školu chce ísť, ale asi nie na takú, kde bude mať matematiku, ktorá jej nejde. Buďme úprimní. Väčšina ľudí v živote vôbec matematiku nepotrebuje, základné veci určite ovládať bude..a na tie ďalšie má každý mobil kalkulačku. Ja by som to neprežívala a netrápila dieťa. Uhrať to na trojky a dobre 🙂

Strana
z2