Zmena vzhľadu dcéry - reakcia rodičov
Ako by ste ako rodičia reagovali na to, kebyže vaša dcéra, ktorá má dlhé vlasy po zadok, oblieka sa pekne žensky... príde jedného dňa s krátkym Tomboy účesom a v mužskom oblečení? Tento šok si budú musieť zažiť moji rodičia...
Koľko máš rokov? Nehovorila si im, že sa chystáš na zmenu imidžu?
@anonym_autor a ako by mali reagovať na tvojom mieste? Z akého dôvodu si to spravila?
@anonym_b19515 Bol to môj sen, ale kebyže im to poviem, tak mi to zakážu.
No je to šok… zažila som a neviem to predýchať už piaty rok… ale je to moje dieťa a budem ho milovať kým budem žiť, a hlavne snažiť sa ho pochopiť.
Koľko máš rokov?
@anonym_autor nevieme kolko mas rokov, ked uz mas peniaze na oblecko. Tazko to predychaju, ale ked im povies, ze to bol Tvoj sen, tak budiš.
@anonym_autor zalezi od toho kolko mas rokov.. ak do 18, je mozne ze by ti jedna aj letela a ako chlapec by si sa rozhodne u mna doma obliekat ako modny vystrelok a byt zaujimava nemohla... ak by vsak moje dieta malo psychiatrom potvrdenu diagnozu, samozrejme by som k nej pristupovala s ovela vacsou laskou a porozumemin
@anonym_autor moja dcera presla takou premenou. V 17. Nasa reakcia bola ok, hlavne nech je ona spokojna. Trochu ma ale skrie, ze ma skvelu postavu a nosi vrece… nie nenosi muzske oblecenie, zenske, ale obrovske. No snad ju to prejde (uz ma 20). Uces mi vobec nevadi.
@anonym_autor tvojim snom je byt chlapec, alebo len sa obliekať takto? Lebo ináč by si mala zájsť aj k psychológovi minimálne.
Si, však, dospelá, môžeš si so životom nakladať sama.
Prežijú to. Okrem toho si dospelá . Nemôžu ti nič.
A čo tá zmena má vyjadriť o tebe?
v 18 som sa dala ostrihat nakratko a vlasy nafarbila nacerveno. Rodicia to prezili, vlasy casom narastli, ziadna veda.
@doriiis ozaj nie?
@krasneleto ... A čo také? Maximalne tak vyhodiť z domu.
Vsak to nieje nic strasne . Povedala by som svoj nazor a tym to hasne. Stale su to len vlasy a oblecko..
A ty si dospela
@anonym_autor zalezi od toho kolko mas rokov.. ak do 18, je mozne ze by ti jedna aj letela a ako chlapec by si sa rozhodne u mna doma obliekat ako modny vystrelok a byt zaujimava nemohla... ak by vsak moje dieta malo psychiatrom potvrdenu diagnozu, samozrejme by som k nej pristupovala s ovela vacsou laskou a porozumemin
@krasneleto blbé sfackať si decko za to, že príde ostrihaná a chlapčensky oblečená. Jedna radosť mať ťa za matku 😀 a tú odpoveď čo si dala doriiis som nepochopila. Čo by si akože chcela zbiť aj dospelú dcéru a zakázať jej vychádzať z domu? Sa preber..
@anonym_autor Treba trošku upresniť , či sa ti len páči chlapčenský štýl, potrebovala si len zmenu, alebo sa nestotožňuješ s tvojim pohlavím..?
@januska12323 19
@anonym_autor tak neviem prečo by im malo strihanie vlasov a zmena oblečenia vadiť.
@krasneleto 😳 facka za krátke vlasy a nohavice?? Dúfam, že deti nemáš.
Terajsia moda je taka, ze chlapci a dievcata nosia vsetci volne gate a velke tricka, vyzeraju rovnaka 🙂 a facka za to, ze sa dieta ostriha a zmeni styl obliekania? 😳
Nechapem. Vlasy su vlasy-dorastu. A oblecenie? Kazdy by mal nosit to co sa mu paci a hlavne sa v tom citi pohodlne.
Co ja neznesiem je derave a spinave oblecenie. Nejake prilis vyzyvave a mega extravagantne. Inac som so vsetkym viac menej ok.
@januska12323 19
@anonym_autor Moja dcera mala vlasy pod zadok a dala sa ostrihat uplne na kratucko, ale sok sa nekonal, lebo som to vedela dopredu, my totiz bez problemov doma komunikujeme. Sice som nebola nadsena, lebo tie jej dlhe vlasy boli krasne, ale vlasy zvycajne dorastu, takze nevidim dovod pre nejake tajnosti.
@krasneleto boze moj 🤦
@januska12323 19
@anonym_autor mas 19, si svojpravna, zodpovedna za svoje telo aj skutky. Mali by to pochopit aj rodicia.
@anonym_autor Treba trošku upresniť , či sa ti len páči chlapčenský štýl, potrebovala si len zmenu, alebo sa nestotožňuješ s tvojim pohlavím..?
@anonym_12bbb2 stotožňujem sa so svojím pohlavím, iba sa mi ten štýl páči.
@krasneleto 😳 facka za krátke vlasy a nohavice?? Dúfam, že deti nemáš.
@januska12323 nedufaj, mam. a citaj co som napisala. pokial mozno cele. a skus napriklad aj s porozmenim- nie nohavice, ale muzske oblecenie. cize dievcina sa z trucu ostrihala a hra sa na chlapca. pokial nie je psychiatrom diagnostikovana, za mna no-go pokial byva u mna...
@januska12323 nedufaj, mam. a citaj co som napisala. pokial mozno cele. a skus napriklad aj s porozmenim- nie nohavice, ale muzske oblecenie. cize dievcina sa z trucu ostrihala a hra sa na chlapca. pokial nie je psychiatrom diagnostikovana, za mna no-go pokial byva u mna...
@krasneleto ako vies,ze s trucu? Mam kamosku co sa tiez takto zmenila a drzi ju to uz dobrych 20r....
@anonym_autor tie vlasy aspoň daruj na parochne pre onko pacientky, nech sú užitočné inde 🙂 ja som to urobila a naozaj nikto nehejtoval, prečo som sa ostrihala (aj keď pár ľudí bolo mierne v šoku 🙂). Inak k tvojej otázke, mne by nevadilo, keby moja dcéra takto zmenila imidž, ak jej to urobí radosť.
Ak by si este vlasy darovala na dobry ucel, tak ta aj pochvalim. A zvysok, vlasy ti znova narastu a oblecenie, pokial je ciste a primerane pocasiu, tvoja vec. Este 10x zmenis styl, kym sa najdes.

@anonym_autor a ako by mali reagovať na tvojom mieste? Z akého dôvodu si to spravila?