icon

Zmena vzhľadu dcéry - reakcia rodičov

7. nov 2025

Ako by ste ako rodičia reagovali na to, kebyže vaša dcéra, ktorá má dlhé vlasy po zadok, oblieka sa pekne žensky... príde jedného dňa s krátkym Tomboy účesom a v mužskom oblečení? Tento šok si budú musieť zažiť moji rodičia...

krasneleto
7. nov 2025
@anonym_autor

@krasneleto Som rada, že nie ste moja mamina, a ľutujem vaše deti, ak sa rozhodnú zmeniť štýl. Ešte im maminka dá facku, aj napriek tomu, že sú dospelí a majú vlastnú hlavu... Moji rodičia to zobrali v pohode, ale pravda... bála som sa ich reakcie kvôli niektorým týmto komentárom...

@anonym_autor skusim tvojou retorikou. aj ja som rada, ze ty nie si moja dcera. zjavne nemas otvoreny vztah, ked si musela urobit ten krok bez ich upovedomenia a este si sa aj bala reakcie

vroni
7. nov 2025

Nechápem, aký šok. Tak máš iný účes a oblečenie. A ďalej? Keby mi dcéra (rovnako stará) prišla tehotná alebo s nejakým divnym typkom, to by bol šok. Ale ostrihana a v nových handrach? Ani uchom by som nekyvla.

januska12323
7. nov 2025

Tak super 😊

krasneleto
7. nov 2025
@petulda333

@krasneleto vidno kde ho mas....mat iny nazor je ok,ale ty mas chory nazor. Tvrdit,ze len chory clovek zmeni takto vzhlad....no tu chorobu ma zjavne niekto iny....viac ma neoznacuj,tvoje vyplody ma nezaujimaju,tocis to iste a zabudas co si pisala. Este raz ,pekny vecer

@petulda333 moj nazor nech je akykolvek, je moj... a dakujem, ale ty hodnoty v mojom zivote netvoris... a ked sa chces hrat na nechoru a tolerantnu... tak skus vsetkymi smermi... packo

krasneleto
7. nov 2025
@januska12323

Vidno ako hlboko ho máš. Pekný večer

@januska12323 zial, trebalo ti dovysvetlovat...

petronelag
7. nov 2025

No ale môže sa stať, že niektorým mužom sa nebude páčiť taká žena, v mužskom oblečení, tebe by sa páčil muž príliš zženstilý?
@anonym_autor
Rodičia veria, že raz to to dieťa prejde a bude sa správať dospelo, keď už má nato roky.

januska12323
7. nov 2025
@krasneleto

@januska12323 zial, trebalo ti dovysvetlovat...

@krasneleto ako povieš

elzu
7. nov 2025

Ja bych s tím byla úplně vpohode- kdo stanovil, co je norma? Kdo určuje, jak se jaci lide mají oblékat, cítit a prezentovat? Projdi si fazemi, jakymi chces, a jakymi potrebujes, uvidis sama, co ti to prinese a co ti to da, ci neda.

anonym_8d232d
7. nov 2025

Tipujem, podľa tej arogantnosti, že slečna "Krajňaková" si zas vybrala hubu na špacír😆😆

autor
7. nov 2025
@petronelag

No ale môže sa stať, že niektorým mužom sa nebude páčiť taká žena, v mužskom oblečení, tebe by sa páčil muž príliš zženstilý?
@anonym_autor
Rodičia veria, že raz to to dieťa prejde a bude sa správať dospelo, keď už má nato roky.

@petronelag To som si všimla, že chalan, s ktorým som sa chcela stretnúť mi napísal, že som sa "zničila". Podľa mňa si predsa len nájdem niekoho, kto ma bude chcieť takú, aká som.

anonym_d584b4
7. nov 2025

budú musieť prežiť. aj my sme museli, manžela skoro treslo. Dcéra si zmenila farbu vlasov. vek 17r

petronelag
7. nov 2025
@anonym_autor

@petronelag To som si všimla, že chalan, s ktorým som sa chcela stretnúť mi napísal, že som sa "zničila". Podľa mňa si predsa len nájdem niekoho, kto ma bude chcieť takú, aká som.

@anonym_autor Bol normálny, obdivovať také niečo bude len trochu vyšinutý.

petulda333
7. nov 2025
@anonym_autor

@petronelag netrep
@anonym_autor urcite si najdes. Moja kamoska si nasla. A obaja su normalni. A zas,ako to teraz prislo,moze aj odist. Ja som tiez pomenila styly

dota6
7. nov 2025

Ak by toto bolo to, čo moju dcéru urobí šťastnejšou, prečo nie. Môj bratranec má takú manželku. Celý život má krátke vlasy, je vysoká, krásna a nosí neutrálne oblečenie, niektoré kúsky sú určite pánske a vyzerá stále tip top. Majú dvoch už dospelých synov a doteraz nezmenila štýl. Stále má krátke vlasy, neutrálne oblečenie a myslím, že na šarme jej to vôbec neubralo.
@anonym_autor buď sama sebou, určite je to lepšie ako sa ukrývať pod maskou.

mamutka
7. nov 2025

Počas strednej som sa postupne začala obliekat do mužských veci. Normálne som nosila otcove košele a bežne chalanske rifle. Tie košele som milovala. Našťastie moji rodičia to brali úplne v pohode. Navyše dnešná móda je dosť uni, nemá často zmysel riešiť rozdiel. Baby bežne nosia voľne košele a nohavice. Šokujúce skôr je akú psychiatriu z toho niektoré matky robia. Akú obrovskú váhu pripisujú handram 👀 ale niektorí to majú v hlavách tak, osobnosť je kdesi na vedľajšej koľaji, handry sú viac

anonym_1cb86c
7. nov 2025

Zrelý človek nemá potrebu šokovať rodičov, ale dokáže normálne komunikovať.

valmar
7. nov 2025

moja dcera mala vzdy krasne dlhe vlasy. Ked mala 10 r. sa dala na kratko ostrihat. Lenze vobec jej to neslo. Vlasy znovu narastli a do dnes ma ich vzdy krasne dlhe. 19 rocna mlada zena uz vie co chce od zivota. Vlasy narastu. A ked sa jej paci chlapcenske oblecenie? Co uz. Nech je zdrava stastna. Ludia ju budu mat radi aj v kratkom chlapcenskom strihu a v obleceni.

michaela329
7. nov 2025

Moji rodičia si tiež všeličo museli so mnou zažiť v tomto smere, takže by som to neriešila - lebo ono to prejde a dcéra sa raz ustáli v tom, v čom sa bude cítiť komfortne. Pre mňa je dôležité aby moje dieťa bolo zdravé, zodpovedné a hlavne spokojné. Ale aj vaši prvýkrát zareagujú zdesene, skús ich aj Ty chápať.

jana_eyre_2
7. nov 2025

šok by to najskôr bol len kvôli takej náhlej zmene, ale ja by som neriešila.. moje deti vedia že toto sú ich záležitosti a jediné čo musia dodržiavať je aby neporusovali školský poriadok.. v tomto som úplne benevolentna, ak by neboli obmedzeni školskými pravidlami, bolo by mi úplne jedno keby na hlave nosili aj hniezdo.. ja sama som strašne rada experimentovala v oblečení a s účesmi (dnes som už nudná 41r žena 🤣) takže by som im nemohla nič vyčítať.. moja dcéra sa teší že keď už nebude na základnej vyholi si spodok vlasov a nafarbi na zeleno.. je pomne.. ja som v 14tich mala prepichnute obočie, vlasy modro čierne a kratucke ..

klaridka
7. nov 2025

Ja som svojej dcére pri podobnej zmene pomáhala… k čomu by bolo dobré, aby to spravila za mojím chrbtom?

terezka1947
7. nov 2025

Čo by som urobila,no nič.
Asi by som z toho nadšená nebola,ale prešlo by ma to....keby som videla a vedela,že ty si s tým stotožnená a šťastná.
Ale ako mama by som spozornela.
Ja také veľké "úlety" neuznávam.....za tým bude niečo,to nebude iba "môj sen".
Tiež som bola mladá😀a mala občas úlet,chcela som byť iná,...chvalabohu má to prešlo. Možno aj preto,že mi rodičia vždy vysvetľovali,že je ok hľadať sa,aj túžiť niečo....neviem čo....ale tu inakosť mi stačí riešiť radšej niečím ako vzdelanie,nejakým výtvorom,nejakú prácou na sebe.

viestta
7. nov 2025

@krasneleto mat iny nazor je v poriadku. V poriadku uz nie je ako ty reagujes na to, ze niekto tvoje vyjadrenia a nazor skritizuje

krasneleto
7. nov 2025
@viestta

@krasneleto mat iny nazor je v poriadku. V poriadku uz nie je ako ty reagujes na to, ze niekto tvoje vyjadrenia a nazor skritizuje

@viestta pointa je ale v tom, ze ja som nepisala ani jednej z vas, ale autorke a vy mate potrebu cudziu osobu zvedomovat o tom, co si moze a ma mysliet... ty mas byt respektovana so svojim nazorom, ja nemusim?

lienka9
7. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor asi by som zabedakala a oplakala tvoje vlasy a dievcensky styl,ale urcite by som ta z domu nevyhadzovala..ved mozno si to rozmyslis casom a vlasy dorastu..klud a najma.ked si to uz spravila uz s tym aj tak nic nespravia..co ta nasilu prezlecu :D

viestta
7. nov 2025
@krasneleto

@viestta pointa je ale v tom, ze ja som nepisala ani jednej z vas, ale autorke a vy mate potrebu cudziu osobu zvedomovat o tom, co si moze a ma mysliet... ty mas byt respektovana so svojim nazorom, ja nemusim?

@krasneleto napisala si na verejne forum. Isla si z kozou na trh, mala si ratat s roznymi reakciami. Kazdy ma pravo vyjadrit sa k comukolvek, aj k tvojmu komentu. To je riziko "podnikania" vo verejnom priestore. V tom je ta "pointa".

anonym_f07d3e
7. nov 2025
@viestta

@krasneleto napisala si na verejne forum. Isla si z kozou na trh, mala si ratat s roznymi reakciami. Kazdy ma pravo vyjadrit sa k comukolvek, aj k tvojmu komentu. To je riziko "podnikania" vo verejnom priestore. V tom je ta "pointa".

@viestta zaujímavé je niekedy si tie reakcie konkrétnych užívateliek spájať. v diskusii o omocenej rúre boli pre krásneleto ženy precitlivene keď im to neprišlo vtipné, ale decko by za mužské nohavice fackala 😏

krasneleto
7. nov 2025
@viestta

@viestta ja? toto je moja diskusia? ja som pisala vylucne autorke... ale nemam problem s tym, ze na moj koment niekto reagoval.. a strasne ocenujem uz druhy krat tvoju potrebu poucit ma

krasneleto
7. nov 2025
@anonym_f07d3e

@viestta zaujímavé je niekedy si tie reakcie konkrétnych užívateliek spájať. v diskusii o omocenej rúre boli pre krásneleto ženy precitlivene keď im to neprišlo vtipné, ale decko by za mužské nohavice fackala 😏

@anonym_f07d3e opat moj nazor. a omocena rura nebol moj problem a facku by som dala svojmu.. vnimas rozdiel? alebo vystalkujes este nejaky ine moje prispevky , zosumarizujes, hodis do tabulky a vyhodnotis?

krasneleto
7. nov 2025
@anonym_f07d3e

@anonym_f07d3e dalsi anonym, ktory si vyberie , len to co sa hodi? bolo to skutocne iba za muzske nohavice?

viestta
7. nov 2025
@anonym_f07d3e

@anonym_f07d3e to je ta, kde sa ozraty chlap vycural do rury? Tu som len zahliadla, necitala. V kazdom pripade, dnes asi Krasnetelo nema svoj den. Zvalime to na PMS a unavu z celeho tyzdna