Zmena vzhľadu dcéry - reakcia rodičov
Ako by ste ako rodičia reagovali na to, kebyže vaša dcéra, ktorá má dlhé vlasy po zadok, oblieka sa pekne žensky... príde jedného dňa s krátkym Tomboy účesom a v mužskom oblečení? Tento šok si budú musieť zažiť moji rodičia...
Ja som v tomto tolerantná . Ak sa ti to páči, vieš sa ľahko vyrovnať s prípadnou kritikou, chod do toho - nikomu tým predsa neubližujes. Ako mama by som neriešila nový vyzor, ak si s tým sama vysporiadaná.
@viestta nie ja nie som TA. moje meno je tu uvedene aj s fotkou, neskryvam sa pod anonymom... ja mam absolutne svoj den... skus ma viac vystalkovat aj s anonymom, mozno prides na to, ze ja PMS mat nemozem...
@krasneleto ja mam fotku tiez, nepovazujem to za ziadnu zasluhu.
A naozaj mi nestojis za to aby som patrala po vsetkom co si kedy popisala. Ja si len pamatam, ze tema o omocenej rure bola. Ae ukludnim ta, necitala som co tam kto prispel. Ta tema ma zaujala len nazvom, nie obsahom diskusie
@krasneleto ja mam fotku tiez, nepovazujem to za ziadnu zasluhu.
A naozaj mi nestojis za to aby som patrala po vsetkom co si kedy popisala. Ja si len pamatam, ze tema o omocenej rure bola. Ae ukludnim ta, necitala som co tam kto prispel. Ta tema ma zaujala len nazvom, nie obsahom diskusie
@viestta kludne si polustruj, ja sa za svoj nazor nehanbim... a k fotke som pisala anonymovi , ako som uz viac krat povedala, necitas s porozumenim . a ked chces posobit ako ta, co tu rozda rozum, uvaz predtym ako vypustis nejaky blud, ci nahodou netriafas do niecoho, co moze niekomu ublizit.... modry konik bol vzdy specialom toho, kto je viac chory, lepsia matka a podobne aktivity... a ubezpecujem ta, ja PMS nemam. nemam totiz maternicu ! tvoje prihluple poznamky sa ma nemozu dotknut, ale mohla by si to nabuduce mozno napisat zene, ktorej by to nemuselo byt prijemne, ze PMS nebude mat nikdy a ani deti ... taketo pasivno agresivne poznamky mozu najst uplatnenie naozaj iba tu na konovi
@viestta kludne si polustruj, ja sa za svoj nazor nehanbim... a k fotke som pisala anonymovi , ako som uz viac krat povedala, necitas s porozumenim . a ked chces posobit ako ta, co tu rozda rozum, uvaz predtym ako vypustis nejaky blud, ci nahodou netriafas do niecoho, co moze niekomu ublizit.... modry konik bol vzdy specialom toho, kto je viac chory, lepsia matka a podobne aktivity... a ubezpecujem ta, ja PMS nemam. nemam totiz maternicu ! tvoje prihluple poznamky sa ma nemozu dotknut, ale mohla by si to nabuduce mozno napisat zene, ktorej by to nemuselo byt prijemne, ze PMS nebude mat nikdy a ani deti ... taketo pasivno agresivne poznamky mozu najst uplatnenie naozaj iba tu na konovi
@krasneleto odpisala si mne
@krasneleto odpisala si mne
@viestta boha! neskyvam sa pod anonymom , bolo o anonymovi , kedze je ich v tejto diskusii viac ako dost, tak som neoznacila ani jedneho, lebo je to jedno, anonymne vypisovat je ozaj velmi dospelacke. nebolo to tebe, aj slepy vidi , ze mas fotku
@viestta boha! neskyvam sa pod anonymom , bolo o anonymovi , kedze je ich v tejto diskusii viac ako dost, tak som neoznacila ani jedneho, lebo je to jedno, anonymne vypisovat je ozaj velmi dospelacke. nebolo to tebe, aj slepy vidi , ze mas fotku
@krasneleto tak sa ukludni, prestan tu vypisovat, lebo uz sa zamotavas a chod robit nieco uzitocne. ...alebo aj neuzitocne, hlavne nieco co ti nebude dvihat tlak
@anonym_autor neries, aj ja som mala.dlhe vlasy, a potom som sa ostrihala na postupku, ako j.aniston z priatelov.
Mama plakala 2 tyzdne sa so mnou nerozpravala.
Otec ma nespoznal, ani nepozdravil na ulici az ked som mu povedala, hallooo otec to som jaaa.
Vtedy som mala 15, teraz mam 38 a to rozhodnutie vtedy nelutujem.
Teraz mam opat dlhe vlasy.
Nespravila si nic zle, nepredala si telo, len si zmenila uces a oblecenie.
Clovek potrebuje zmenu.
@krasneleto tak sa ukludni, prestan tu vypisovat, lebo uz sa zamotavas a chod robit nieco uzitocne. ...alebo aj neuzitocne, hlavne nieco co ti nebude dvihat tlak
@viestta citas cele pani dokonala , co dava nevyziadane rady a dokonca robi aj personalnu analyzu po veceroch? sa uvedom co ti ide z ust , ty PMS.... tiez sa ti da napisat na decko a nemuselo by sa ti to pacit, ale ja nie som MK positive natolko, aby som tu isla v trende nudiacich sa mamiciek :D nemusis sa ospravedlnovat , za to ze si prizemna... pekny vecer
@viestta ja som absolutne kludna.... . a nemam PMS ako si mi vyvestila v ramci vecernej analyzy... poprosim ta , uz som ozaj dost velka na to, aby si mi ty z pozicie no name osoby hovorila co , kedy a ako mam robit... to uz hadam nechas na mna...
@anonym_f07d3e opat moj nazor. a omocena rura nebol moj problem a facku by som dala svojmu.. vnimas rozdiel? alebo vystalkujes este nejaky ine moje prispevky , zosumarizujes, hodis do tabulky a vyhodnotis?
@anonym_f07d3e stalkuj dalej, pripadne si zaloz dalsi anonymny profil :D
@januska12323 moze,iba ak je psych.chora podla nej 🤦🤦
@petulda333 to, ze kto je psychologicky pripad, je asi uz kazdemu jasne, kto je v tejto teme.
Mame tu harpiu, ktora by vyfackala dieta kvoli vlasom, taketo maju najhorsie deti, doma stoja v pozore a mimo domova, su jak odtrhnute z retaze.
Mysli si o sebe, ze je naj, vsetko vie naj a ona ma aj naj vychovu, potom jej zivot da par faciek a preberie sa. Je jedno co jej napises, ona ma vlastny svet. Nechape, co jej kazdy tu pise a vysvetluje.
@petulda333 to, ze kto je psychologicky pripad, je asi uz kazdemu jasne, kto je v tejto teme.
Mame tu harpiu, ktora by vyfackala dieta kvoli vlasom, taketo maju najhorsie deti, doma stoja v pozore a mimo domova, su jak odtrhnute z retaze.
Mysli si o sebe, ze je naj, vsetko vie naj a ona ma aj naj vychovu, potom jej zivot da par faciek a preberie sa. Je jedno co jej napises, ona ma vlastny svet. Nechape, co jej kazdy tu pise a vysvetluje.
@mira0611 preto uz ju ignorujem. Zbytocne drat klavesnicu
@petulda333 bezne bez diagnozy sa navlecies do muzskych veci? nehovorim o volnom style velkych gati a mikin... ale pisala do muzskych veci... to je normalne? a kratke vlasy mi nevadia absolutne... ja som bola najvacsi rebel,ale odtial potial
@krasneleto umyselne muzske veci sice nie-ak neratam par oblecenia co som nosila po starsich bratov. Dlho ale som nosila iba nohavice. Sukne/saty a proste zensky som sa zacala az po svadbe. A teda to som mala cca 25 rokov.
Vlasy? Mala som aj cast vlasov vyholenu. Rozne strihy. Aj farby. Teraz som uz 8 rokov nefarbila a sem-tam podstrihnem. Ano s tymto ja absolutne problem nemam. Ja by som nemala problem aj hlavu totalne ostrihat ak by to malo mat nejaky vyznam.
@anonym_autor zakazovať účes alebo štýl obliekania 19 ročnej dcére? Musia byt dosť mimo tvoji rodičia, urobila si dobre. Moje deti by takéto niečo so mnou určite dopredu prebrali. Lebo ja im nezakazujem, ja im poviem ako to vidím ja a rozhodnutie necham na nich. Všeličím si prešli, rôznymi módnymi trénermi, podľa mňa to patrí k mladosti.
@anonym_autor bola by som zarazena,ale pre mna su dolezitejsie veci ako vzhlad,napr to aby sa moje dieta citilo dobre v svojej kozi. Napr ja neznasam ruzovu na sebe a princes styl, presne taka je nasa mala,ale nebojujem proti tomu,je sama sebou a ja ju v tom podporujem.
Zrelý človek nemá potrebu šokovať rodičov, ale dokáže normálne komunikovať.
@anonym_1cb86c ibaže na tú komunikácoi treba dve strany, Ťažko niečo vykomunikuješ s matkou, podobnou tej, ktorá tu skáče, že by dcéru vyfackala.
@krasneleto prepáč, ale ja som stále neprišla na to, čo je vyslovene mužským oblečením.
@krasneleto ja ta nejdem kritizovať mas svoj nazor a pre nieco ho mas, mne osobne pripomínaš, ale moju mamu. Ja som cely zivot nosila dlhé vlasy, fakt vlasy po zadok ale nejako som ich nemala rada, ale ako dieta som sa chodila strihat s mamou a brala som, ze tie vlasy take musia byt. V puberte som sa bola prvý raz strihat sama a neodhadla som uplne dĺžku a skrátili mi moje dlhé vlasy po ramena. Prisla som domov, mamina uplne sklamaná a ze ako to mam hrozne a ja som plakala cely vecer. Pritom mne osobne sa ten strih pacil, ale moja mama mala v hlave svoje vlastne predstavy ake to ma byt. Dnes tie vlasy nosím po plecia. Ide o to, ze moja mamina mala svoju predstavu a nedokázala vnimat, ze ja mam inú predstavu. Ak pride tvoje dieta s niečím co nespĺňa uplne tvoju predstavu, nerob rovnaké chyby ako moja mama, fakt to za to nestojí, su to predsa len vlasy.
@petulda333 bezne bez diagnozy sa navlecies do muzskych veci? nehovorim o volnom style velkych gati a mikin... ale pisala do muzskych veci... to je normalne? a kratke vlasy mi nevadia absolutne... ja som bola najvacsi rebel,ale odtial potial
@krasneleto nie je dovod, preco by to malo vadit. Je kopec zien, ktore preferuju muzsky styl oblecenia. Pocas zivota sa clovek meni, aj jeho styl. Tak ako si da ostrihat/narast vlasy, rovnakocasoˇ moze menit styl oblecenia. Su to len handry preboha… nejde o zivot.
Uvidí ako sa jej bude dariť s takým štýlom, či to nebude skôr mužov odrádzať, ale teraz mladí nosia väčšinou nohavice,rifle a mikinu, ja som tiež keď synovi doniesli úlohy spolužiaci (keď bol chorý) tak som mu povedala, že je niekto pri bráne a má mikinu a kapucňu na hlave, tak neviem, či je to spolužiak alebo spolužiačka.
mame v rodine podobny pripad (ma 21r) a ja jej fandim. ked sa citi dobre kratkovlasa, nech je. ked sa citi dobe v uznisex obleceni, je to jej vec. jej rodicia to myslim tiez beru v pohode, babka frfle, ale smola. som rada, ze vasi to vzali v pohode. a ten chalan tiez asi nestal za vela, ked mu islo len o tvoje dlhe vlasy.
@krasneleto ja ta nejdem kritizovať mas svoj nazor a pre nieco ho mas, mne osobne pripomínaš, ale moju mamu. Ja som cely zivot nosila dlhé vlasy, fakt vlasy po zadok ale nejako som ich nemala rada, ale ako dieta som sa chodila strihat s mamou a brala som, ze tie vlasy take musia byt. V puberte som sa bola prvý raz strihat sama a neodhadla som uplne dĺžku a skrátili mi moje dlhé vlasy po ramena. Prisla som domov, mamina uplne sklamaná a ze ako to mam hrozne a ja som plakala cely vecer. Pritom mne osobne sa ten strih pacil, ale moja mama mala v hlave svoje vlastne predstavy ake to ma byt. Dnes tie vlasy nosím po plecia. Ide o to, ze moja mamina mala svoju predstavu a nedokázala vnimat, ze ja mam inú predstavu. Ak pride tvoje dieta s niečím co nespĺňa uplne tvoju predstavu, nerob rovnaké chyby ako moja mama, fakt to za to nestojí, su to predsa len vlasy.
@anonym_39924f dakujem za nazor... moja dcera moze prist aj do hola, nevidim v tom problem. ako problem by som vnimala, ze to robi preto, aby bola zaujimava, alebo preto, ze ma nejake psychiatricke ochorenie... to je cele... ja som mala vsetky farby, strihy, dva krat do hola na strednej skole, rebelovala som.... kazdy kto tu chcel, pochopil si to po svojom... reakcia bola na uvodny prispevok... naopak, ja som free skoro vo vsetkom, pokial tomu predchadza diskusia...
@krasneleto prepáč, ale ja som stále neprišla na to, čo je vyslovene mužským oblečením.
@anonym_bd86bf ja som muzske oblecenie nedefinovala. spytaj sa autorky ako vlastne myslela uvodny prispevok . pretoze mne z neho teda jasne vyplynulo, ze je strasne zvedava na to, co povedia rodicia ze z rapunzel im pride domov tomboy v muzskom obleceni...
@anonym_1cb86c ibaže na tú komunikácoi treba dve strany, Ťažko niečo vykomunikuješ s matkou, podobnou tej, ktorá tu skáče, že by dcéru vyfackala.
@anonym_bd86bf predstav si... ze by to tak bolo... a? ved je to moja vec, nie? a dovolim si tvrdit, ze moja dcera by to takymto sposobom nemala potrebu spravit... = facku by nedostala... a uz ozaj ma nebavi tu jak na tlacovke vysvetlovat, co som kedy a ako myslela... aj keby som si svoje decko priviazala za takyto vykon k radiatoru, vam to moze byt jedno a je to iba moja vec... tento modrokonikovsky syndrom je neuveritelny...
@mira0611 povedala mirka o mne bez fotky.. lebo mirka vie... a mirka vie urcite aj to, ze som harpia , psychicky chora.. a mirka, teda mozno aj nie mirka, pozna aj moje dieta, aj to dokonca aka je... aj ako je vychovana... bud ako mirka... lebo mirka vesti bez kariet :D gratulujem, ja sa velmi smejem . lebo mirka urcuje aj diagnozy na pockanie... dakujem, ze mirka je taka skvela, ze ked o mne pise, oznaci radsej inu mudru... a ja skutocne nie som naj, zivot mna fackat nemusi a nie je dokonca ani nevyhnutne rozoberat moj zivot... tema nebola o mne... ale dakujem vam obom , skoro som za tie roky aj zabudla, ake je to na MK.... kedysi sa tu ludia aspon mali odvahu prezentovat s fotkou a neanonymne...
Dufam si tie vlssy aspon darovala na dobru vec.
@mira0611 povedala mirka o mne bez fotky.. lebo mirka vie... a mirka vie urcite aj to, ze som harpia , psychicky chora.. a mirka, teda mozno aj nie mirka, pozna aj moje dieta, aj to dokonca aka je... aj ako je vychovana... bud ako mirka... lebo mirka vesti bez kariet :D gratulujem, ja sa velmi smejem . lebo mirka urcuje aj diagnozy na pockanie... dakujem, ze mirka je taka skvela, ze ked o mne pise, oznaci radsej inu mudru... a ja skutocne nie som naj, zivot mna fackat nemusi a nie je dokonca ani nevyhnutne rozoberat moj zivot... tema nebola o mne... ale dakujem vam obom , skoro som za tie roky aj zabudla, ake je to na MK.... kedysi sa tu ludia aspon mali odvahu prezentovat s fotkou a neanonymne...
@krasneleto nasla si sa v mojom prispevku? V ktorej časti?
@krasneleto nasla si sa v mojom prispevku? V ktorej časti?
@mira0611 mrzi ma to, asi si zlu gulu pouzila pri vesteni... v ziadnej.. ja si validaciu toho kym som aka som , ako zijem atd nepytam na modrom konovi :D toboz nie od anonymu, alebo niekoho kto nema odvahu dat si ani fotku... tolko k tebe...

@anonym_f07d3e to je ta, kde sa ozraty chlap vycural do rury? Tu som len zahliadla, necitala. V kazdom pripade, dnes asi Krasnetelo nema svoj den. Zvalime to na PMS a unavu z celeho tyzdna
@viestta nie ja nie som TA. moje meno je tu uvedene aj s fotkou, neskryvam sa pod anonymom... ja mam absolutne svoj den... skus ma viac vystalkovat aj s anonymom, mozno prides na to, ze ja PMS mat nemozem...