Zmenili ste si meno po 18. narodeninách?
Zmenili ste si meno po 18? Neublížilo to vašim rodičom? Rozmýšľam nad tým, ale predsa len oni mi ho dávali s láskou a ja by som si ho teraz len tak zmenila. 😓 Nie je to posmešné meno, je také obyčajné, už otrepané, ale už dlhší čas (možno pár rokov) rozmýšľam nad nejakými iným menom. Samozrejme by okoliu trvalo kým by ma začali volať tým menom, možno by si niektorí nikdy ani nezvykli, ale možno aspoň nejakí noví ľudia na nejakých nových miestach...
Toto meno, čo mám... Nie je škaredé, dokonca nejaké moje obľúbené speváčky sa tak volajú, ale ja stále si len vymýšľam nejaké nové vymyslené prezývky z neho, aby sa čo najviac nepodobalo na originál. "Čerešničkou na torte" bolo aj to, že známy si pre dcérku vybrali presne toto meno a ešte na + bratrancá frajerka má tiež toto meno. Teraz sa často stáva, že keď sme všetci po jednej kope, tak ani nevieme veľakrát o kom je reč, alebo ktorú z nás volajú...
Ja len, že som to asi trochu zle opísala 😃 Nechcem si ho meniť kvôli tomu, že ony sa tiež tak volajú.. Proste ja už dlhé roky rozmýšľam, že sa volám nejak inak, ale práve som si uvedomila, že je naozaj hlúposť meniť si ho úplne. Moja rodina atď ma budú aj tak volať rovnako, tak si možno len pridám ďalšie a s tým sa budem predstavovať novým ľuďom.
Ahoj,
si mlada chod to toho. Ja lutujem, ze som si ho nezmenila. Mam klasicky, po mame lebo oco chcel. Niesom s nim stotoznena a mam zopar inych, ktore sa mo pacia ovela viac. Jednoducho, ak citis, ze to meno k tebe nepatri, zmen ho alebo si dopln este druhe 🙂 Drzim palce.
Ja som si chcela veeeľmi dlho ako dieťa a pubertiačka zmeniť meno. Volám sa Lucia a narodila som sa na Luciu. Brala som to ako veľkú nespravodlivosť a podraz od rodičov.🤦♀️ Väčšina ľudí zabudla na jeden či druhý sviatok. Teraz na staré kolená to vnímam ako výhodu. Jednou oslavou mám všetko z krku.🤷♀️Chcela som sa premenovať na Lauru. ❤ A k tým menám v rodine. S bežnými menami sa to stáva. Ja mám v blízkej rodine samé Márie, tak si to pekne ženy podelili a máme Máriu, Mariku, Marienku, Mimu, Marušku Maňu a Majku...Hmm...Ak ťa to tak štve, choď do toho.
Nám rodičia dali mená, ktoré nie sú bežne používané, so svojou menovkyňou som sa v realite ešte nestretla a nemyslím, že sa stretnem. Dali nám aj druhé meno ak by sme sa v dospelosti chceli zriecť viery, z ktorej naše mená pramenia nech môžme používať to. Zatiaľ všetci súrodenci okrem jednej sestry používame toto meno, tá jedna si síce svoje nechala, ale to druhé si zmenila a používa radšej to. Tiež sa jej nepáčilo lebo je otrepané.
@fairyprincess a aké mala staré a nové?
Napíš, aké máš meno 😊
@janulik2008 moja sestra sa volá Janka a tak má aj na matrike uvedené 😊
@liloastitch aké máte?
@mell27 asi záleží od roku kedy sa zapisovali do matriky.. kedysi sa nedalo len tak zapísať nejaké meno.. moja mama bola vždy Margaréta.. ale celú základnú mala na vysvedčeniach Margita.. až keď šla na strednú sa starkej podarilo jej dať zapísať do rodného listu Margaréta aj to za ťažký peniaz..
@mell27 no našim bolo povedané že sa to nedá kvôli kalendáru lebo tam je Jana. Ja som dumala že si to zmením ale všetko okolo toho ma odrádza 😀
@janulik2008 Čo všetko treba spraviť?
Treba zmeniť meno na všetkých dokladoch napríklad a n to som ja lenivá 🤣
@h2 áno ja 😚
Autorka, ak je tvoja túžba tak veľká že naozaj potrebuješ nové meno tak chod do toho. Ja som si ho zmenila tiez. A ľutujem ze som šla do toho len po 30tke, Neviem ci máš aj nejaký veľký dôvod, ktorý v žiadosti aj uvedies . Aby ti to schválili. K rodičom, áno meno nám vyberali s láskou ako vsetke tu vyberáme meno a niektoré si tu nedajú povedať ze niektoré fakt nie sú vhodné 😃😃
Mame to bolo isto ľúto, ale som vraj dospelá a je to moja vec . Druha vec, mojim menom ma doma nikto nevolal, doma som mala prezývku. V 18cke som spoznala môjho muža a kedze vedel ze moje meno z duše neznášam tak sme spolu pozerali kalendár a pozerali aké meno by sa mi páčilo 🤣🤣🤣
A pri mene Laura sme sa zastavili. Povedal ze je to krásne meno a ja som ho hned zamilovala 🤣🤣🤣
Rodičom/ rodine ma predstavil ako Laura o mojom pravom mene nemali ani šajnu. Takže mne to bolo jednoduchšie sa premenovať na Lauru, vsetci ma tak poznali.
A jasne, ak sa ti to podarí tak z novým rodným listom vybavíš vsetke nové dokumenty.
@sunyrose no neviem mne sa nepáčili nikdy tie skratky Doma alebo Domina … vždy som sa na to hnevala ale odkedy som v školských časoch naučila všetkých oslovovať ma Dominika tak som s tým v pohode a proste som dorástla už do toho mena asi 🤪
@domca1408 áno áno ja som 91 a fakt nás je veľa vtedy vraj to meno bolo strašne v kurze .
@angelous1991 Ja občas volám kamarátku Dominiku prezývkou Domča 😃
Domca Domi je super a veľa ľudí dokonca Dominička 😂😅😅 tak Ma začali volať až na strednej škole … doma mamina s babkou mi hovorili Doma .., a na základnej Domina .. neznášala som to zo srdca kým som potom mamke nepovedala že načo mi dali také hnusne meno keď ma tak mrzko volajú a odvtedy som stále Dominika 😄😄😄
@angelous1991 Ďakujem. Pýtala som sa preto, lebo moja dcérka sa tak volá /ročník 1993/. Ale, nikdy sme ju nevolali Doma a už vôbec nie Domina. Tiež sa jej to nepáčilo, keď ju v škole tak volali. My sme ju vždy oslovovali Dominka, Dominika, Domi, Nika, Nikuška. Dlho sme dcérke vyberali meno. Ale, až pri tomto mene mi manžel povedal: Áno, to je to správne meno, tak sa bude dcérka volať! Dnes je so svojím menom už spokojná...ale, dlhé roky nebola. Zrejme doňho dorástla aj ona...Nepopieram, mrzelo by nás to, keby si ho chcela zmeniť, ale rešpektovali by sme ju. Nič iné by nám totižto neostávalo....
Dominika je náhodou veľmi pekne meno. Ja sa volám Oľga 🤦 Už mám 36 a strašne nerada sa predstavujem cudzím ľuďom. Je to otrasné meno. Doma ma volali Olusa 🤣 Otras 🤦
@janulik2008 zaujimave, moja sesternica sa totiz vola "janka", tak neviem, preco to u niekoho islo a u niekoho nie

Ja som Jana, mama chcela aby som bola JaNka keďže dedo si to prial. Bohužiaľ, nedalo sa to lebo v kalendári je to Jana, neraz som rozmýšľala že ho zmením na Janka lenže vybavovanie by ma asi zabilo 😀 v robote sme viaceré Janky a keď niekto zakričí a otočíme sa tak hovoríme že a KTORÁ? 🤣 život ide ďalej 😉 inak bratranec si dal zmeniť meni kvôli priateľke 🤦😀 a sama krstná povedala že ona ho bude volať starým menom 😀