Zmenili ste si meno po 18. narodeninách?
Zmenili ste si meno po 18? Neublížilo to vašim rodičom? Rozmýšľam nad tým, ale predsa len oni mi ho dávali s láskou a ja by som si ho teraz len tak zmenila. 😓 Nie je to posmešné meno, je také obyčajné, už otrepané, ale už dlhší čas (možno pár rokov) rozmýšľam nad nejakými iným menom. Samozrejme by okoliu trvalo kým by ma začali volať tým menom, možno by si niektorí nikdy ani nezvykli, ale možno aspoň nejakí noví ľudia na nejakých nových miestach...
Toto meno, čo mám... Nie je škaredé, dokonca nejaké moje obľúbené speváčky sa tak volajú, ale ja stále si len vymýšľam nejaké nové vymyslené prezývky z neho, aby sa čo najviac nepodobalo na originál. "Čerešničkou na torte" bolo aj to, že známy si pre dcérku vybrali presne toto meno a ešte na + bratrancá frajerka má tiež toto meno. Teraz sa často stáva, že keď sme všetci po jednej kope, tak ani nevieme veľakrát o kom je reč, alebo ktorú z nás volajú...
Ak su dovody len taketo, tak mi prijde absurdne sa identifikovat cez meno a zrazu menit vsetko od rodneho listu az po vysvedcenia v skole... Ano - rodicov to zrani Ano - niektori kamarati si nikdy nezvyknu a Nie - ani s novym menom s teba nebude iny clovek... Meno take zle nebude predpokladam, ked ho ma viacero ludi v tvojom okoli, treba riesit ine veci, cez ktore sa budes identifikovat, ako toto... Mam kamaratku, co si v 18ke meno skutocne zmenila (Albina - na Bibiana - prezyvka "Bibi" ako ju volali rodicia tym padom ostala), tam to chapem...ked ta to velmi zerie, dopln si druhe krstne meno - to je podstatne jednoduchsie, ako menit komplet meno.
Ak je to nejake solidne normalne meno, tak je to len taky tvoj rozmar. Keby sa volas ja neviem, Serafina, ok nepoviem. Mna by sa to ako rodica dotklo.
To ze sa tak vola bratrancova frajerka a znameho dcera? Prosiiiiim ta.
Moja znama si v 18 tich zmenila meno z Veroniky na Viktoriu. Obklopila sa novymi ludmi, kontakty s nami zo skoly a partie uplne prerusila.
Ja sa volám Dominika . Je veľa dievčat v mojom veku čo to meno nosí . A veľakrát sa mi stalo že som sa ozvala keď niekoho oslovili a zasmiali sme sa a ideme ďalej . Tiež sa mi nepáčilo ale teraz už som s tým ok .
Mna by to ako rodica neurazilo,ani neranilo😁 bez srandy. Cely zivot som sa hnevala na nasich za vyber mojho mena, babka dokonca mame povedala, ze ako pre kona🤣🤣🤣🤣 kedze sa dietata nevies spytat, ake meni by sa mu pacilo, tak mu ho vyberies🤷♀️ pokial su vztahy s rodicmi v poriadku a jediny problem je meno, ako mama by som s tym nemala ziadny problem.
Ale to, že je otrepané nie je môj jediný dôvod... Ale tak možno si len pridám nejaké ďalšie. Neviete náhodou koľko to približne stojí?
Prosím ťa a koľko máš rokov? Lebo ak pod 18, tak ešte by som to pochopila, ale dôvody ktoré si popísala nenapadnú dospelú normálne uvažujúcu ženu.
@a_alexandra_a toto je este nic. Ked som robila na okresnom urade, za kolegynou matrikarkou prisla pani, ze chce zmenit meno na take, ktore jej poradila vestica, ze len to jej v zivote prinesie stastie.
Aj ja poznám jednu čo si zmenila... Ale potom prešlo pár rokov a má nazad to pôvodné meno, tak to neviem ako je možné 🤔
Tí ľudia čo sú zvyknutí ťa určite ináč volať nebudú ešte si neprezradila aké máš vlastne meno
@andrejka1974 aj mna by inak zaujimalo. Tipujem to na Hanu. Ako sa este volaju spevacky? 🤔
Mas detinky napad 🙉
@alchemilkazltozelena bud si nakoniec nezvykla na to nove, alebo zistila, ze sa s tym novym vlastne neciti sama sebou, tak si zmenila este raz na povodne.
Podobne ako sa to niekedy stane po plastickych operaciach, ze clovek utrpi na koniec traumu, lebo napriek tomu, ze vyzera napr. lepsie a podla svojho zelania, prestane mat pocit, ze je to on.
@moonlight1210 a to potom odznova musela meniť všetky doklady?
Ahoj, poznám jednu známu, ktorá si k menu pridala ďalšie 2, teraz má 3 krstné a jedno priezvisko...nie, nerozumiem prečo 🙄
ked sa ti tak nepáči daj si dve...ak si povedzme Katka...tak si daj Lucia Katarína...vaši ťa stále môžu volať "Katka" a predstavovať novým ľudom sa budeš už pod novým menom...
poplatok je 100€
https://www.minv.sk/?zmena-mena-alebo-priezvisk...
@alchemilkazltozelena ak ich menila uz ten prvy raz (a nebolo to iba o tom: od dnes mi hovorte Liliana), tak ich najskor musela zmenit i ten druhy raz.
@angelous1991 Zdravím, môžem sa opýtať, čo je nepekné /alebo bolo nepekné/ na mene Dominika? Ďakujem
@angelous1991 ja som tiež Domča 😀 ináč je nás fakt veľa aspoň v rokoch 1990-1999 to bol strašný boom s týmto menom...ale dalo sa to aj dobre využiť..v triede sme boli tri a jedna z nás čistý biflos..takže ked sa povedalo : "Dominika pod k tabuli" dve sme sedeli a nechali ísť ju 😀 veľa krát odpovedala na nejakú otázku za nás 😀
a_alexandra_a Čo je prosím ťa detinské na tom, že sa mi nepáči? 🤔 Nie preto si ho chcem zmeniť, že ho dostala známych dcéra a že sa tak volá bratrancová fr 🤦🏽♀️ Keby sa mi páčilo, tak by mi bolo jedno koľko nás je...
domca1408
@dominika1988 Meno Dominika je krásne. ❤️ Moja kamarátka sa tak volá.