icon

Znížená známka zo správania kvôli tetovaniu

lenka3008
16. jan 2023

Ahojte.Dcéra má 17 rokov chodí na hotelovú akadémiu a nedávno si dala tetovanie na ruku.Možno ma niektoré mamičky odsúdia ale ja som jej to dovolila.No problém je v tom že sa na ňu vykričal riaditeľ školy a povedal že bude mať 3 zo správania.Má nato právo?Veď je to jej vec čo robí so svojim telom.Inak je výbornou žiackou.Minulý rok skončila s vyznamenaním mala samé 1.A mňa si dal predvolať do školy a ja neviem ako mám reagovať.

ikuska27
17. jan 2023

Môj syn má 17 a má dve tetovania...v lete sa chystá dať si tretie...nestretol sa v škole s nepochopením...ale on je na športovom gympli ako boxer...asi by som šla za riaditeľom a porozprávala sa s ním...

kvetinka75
17. jan 2023

@lenjaona je rozdiel žiak a učiteľ. Ak sa niečo nepáči žiakovi na učiteľovi, tak má právo sa ozvať. Tiež učiteľ musí byť pri nástupe informovaný, čo daná škola akceptuje a čo nie. Zase nestavaj na jednu úroveň žiaka a učiteľa. Jasné že správanie a vystupovanie, prezentácia, výzor by mal mať aj učiteľ na úrovni ale snažíme sa deti vychovávať k zodpovednosti, spoľahlivosti a ako, keď už na škole im tolerujeme porušenie šk.poriadku.

lenka3008
autor
17. jan 2023

@lubkavargova1 ja nezávadzam nemám dôvod.Načo by som sa potom pýtala na názor ak by som niečo zamlčala?O nič viac nejde.!

kvetinka75
17. jan 2023

@ikuska27 tak je rozdiel škola a škola. Na hotelovke aj pripravujú jedlá , tak sa treba na to pozrieť aj z hygienického hľadiska.

lenjaona
17. jan 2023

@kvetinka75 ja len že mali sme učiteľku čo nenosila nikdy podprsenku a bolo to dosť nevkusné a maximálne nevhodné a keby to spravi žiačka je problém

budemmamina
17. jan 2023

@sergejj to čo je za blbosť 🤦 áno v školskom poriadku to je ale ja som pred 20 rokmi chodila na obchodnú a teda boli baby čo mali tetovania a nikto z toho haló nerobil také. Dnes majú tetovania lekári, bankári.... Ja tiež som pracovala v banke a mám 2! Pán riaditeľ bude asi kustik zakomplexovaný alebo čo ... Ja by som svojmu decku pred 18 nedovolila ale kto si čo svojmu dieťaťu dovolí alebo nedovolí a či je liberálny alebo nie je jeho vec....

veronikastrickova
17. jan 2023

@lenka3008 si si ista, ze ziapal, ci len tvoja dcerenka prekruca?

kvetinka75
17. jan 2023

@lenjaona a ozval sa niekto? možno si ona myslela že to nikomu nevadí. Veľa žien nenosí podprsenku. Stačilo sa sťažovať. Nikto nič nerieši, každý je ticho a potom keď sa niečo chce od žiaka, začínajú sa vyťahovať takéto prípady.

kvetinka75
17. jan 2023

@veronikastrickova veď to, že niekedy stačí trošku zvýšiť hlas a už je oheň na streche. vieme ako vedieť deti ale aj dospelí prekrúcať podľa seba.

tinulik28
17. jan 2023

Chodila som na Hotelovú akadémiu ale je to už pár rokov dozadu a už vtedy to tam bolo dosť prísne nemohla si si na vyučovanie obliecť modré rifle ,mať nalakované nechty a ani nafarbiť vlasy ak si si ich prefarbila tak na druhý deň si musela prísť prefarbena na svoju pôvodnú farbu bolo to fakt choré takže by som sa ani nečudovala že robia také haló kvôli tetovaniu ale ak to nie je v školskom poriadku tak na to nemajú právo akurát že jej môžu robiť nepríjemnosti pri maturite

veronikastrickova
17. jan 2023

@kvetinka75 ja nemam ziadne tetovanie a vobec mi to nevadi, mne sa to nepaci a keby mi prisli deti ze sa dali v takom veku potetovat, by to skrabali dole. A nedala by som sa obsluhovat niekym kto je dotetovany, dopircingovany, mne osobne sa to hnusi. Ale toto je opat vec, kde sa upusta. Tetovania mali kedysi len basisti, teraz sa kolki snazia dostat na ich uroven.

matussara
17. jan 2023

@lenka3008 v prvom rade by som dcere ze chodi do skoly kde su za opicami. Tiez jej zdoraznite, ze nemal pravo na nu nakricat, to nieje zrely pristup. Stojte si za svojou dcerou-podstatne aby to ona vedela aj citila.
Panivi riaditelovi povedzte svoj nazor a ze si nezelate aby na vasu dceru zvysoval hlas.

budemmamina
17. jan 2023

@lenka3008 nedaj sa zošrotovať veď v dnešnej dobe aj učitelia sú potetovaný a nosia pearcingy a niektoré sa obliekajú ako štetky. Česť normálnym čo sa o tie deti fakt zaujímajú to obdivujem! Ja by som to robiť nemohla. Tvoja dcéra predsa nikomu neublížila. Maximálne by som sa ospravedlnila že si nevedela že je to v Šk. Poriadku a že veríš že nájdete spoločné riešenie. Ale vystupuj sebaisto. Tak isto je v školskom poriadku že riaditeľ nemá čo vrieskať na tvoje dieťa a robiť mu traumu. Práva a povinnosti dietata. Uvidíš ako to pôjde a keď nie po dobrom tak by som povedala že ona má z toho výstupu traumu a budeš ju musieť zobrať k psychológovi a keď tak to budeš musieť riešiť ale ste dospelý ľudia tak sa určite dohodnete. Možno pán riaditeľ mal zlý deň a tvoja dcéra si to zlizla a ukľudní sa.

veronikastrickova
17. jan 2023

@matussara rovno nech ju prehlasi do inej skoly.

lenka3008
autor
17. jan 2023

@1ryba nie nemala 2 nemá žiaden iný problém .Práve preto sa pýtam či je to normálne Ak by prišla stým že bude mať 2 tak to pochopím ale prečo 3?

kvetinka75
17. jan 2023

@veronikastrickova no veď to. A argumentuje sa tým, že žijeme v 21 storočí. Tak sa človek môže zhovadiť akokoľvek a je to prijateľné. Mne osobne na druhých tetovania nevadia. Kto sa chce zhovadiť, nech sa zhovadí, ale raz keď niekto niečo študuje, alebo pracuje tam , kde to povolené nie je, má to dodržiavať.

ikuska27
17. jan 2023

@kvetinka75 jaaaj...takže na hotelovke dieťa s tetovaním je nejaké prasa??🤔to som nevedela....bože toto sú názory...

veronikastrickova
17. jan 2023

@ikuska27 to nikto netvrdi, ale ked to maju v pravidlach ma sa to dodrzovat, ja som si prefarbila 1.x az po skole, nechty som si nelakovala, nechodila som vulgarne oblecena. A neubudlo zo mna.

kamkalu
17. jan 2023

@lenka3008 Ozaj a co si dala vytetovat?

luba28
17. jan 2023

@lenka3008 moja dcera chodi tiez na hotelku a ma tetovania viac,,ale na mieste kde sa da zakryt ,,riaditel skoly to zrejme povedal v navale emocii(3 zo spravania) dat jej ju moze len raz a to na pol roka nic neznamena ,,moja dcera mala dvojku ,lebo sa zabudala cipnut rano ked prisla do skoly ,,,

miaka2
17. jan 2023

@sergejj @lenka3008
hlupy lieberalny nazor? Sergej kolko mate rokov,102? Ako uz bolo pisane kopu casniciek je potetovanych od hlavy po paty,taktiez som sa stretla aj s takymi manazermi dokonca aj riaditelmi.v dnesnej dobe to nie je nic "nenormalne".to ze ma dodrziavat sk. poriadok samozrejme suhlasim, ale napisat to takto? Je to len váš nazor a matke to nijako nepomaha riesit situaciu ci ma na to skola pravo. A chcela by som vidiet ci takto pristupuju ku kazdemu jednemu ziakovi a trestaju ich aj za tunel v uchu.samozrejme na mieste mamicky by som sa dcery zastala (ved ste jej to dovolili) a kolko ludi tolko chuti. Na tej skole nemozu mat ani chalani dlhe vlasy napr?

kvetinka75
17. jan 2023

@budemmamina no chúďa 17 ročné dieťa má traumu z riaditeľa nie? To už fakt nevieme až kam zájsť.? Všetko sa im toleruje a potom sa rozčulujete, že sú nezodpovední, nespoľahliví. Veď prečo by neboli, keď chúďatkám je všetko dovolené. Autoritu už nemá nikto. Mne osobne tetovanie na druhom nevadí ale vadilo by mi ak by ma mal obsluhovať niekto, kto má napr. tie veľké kruhy v uchu (neviem ako sa to ,,odborne,, volá), percing v nose a pod. Odtiaľ - potiaľ.

matussara
17. jan 2023

@lenka3008 velka chyba, uz len to ne nevie normalne komunikovat je omyl storocia ze sedi na riaditelskej stolicke. Ale tak ako je za opicami skolsky poriadok tak aj dusevny vyvoj ludi co tam ucia

luba28
17. jan 2023

@tinulik28 par viac rokov urcite ,,aj na telesnu sa nosili modre gate a biele tricko

matussara
17. jan 2023

@lenka3008 lenze oni este sa neprebrali s pravidiel, kt. Tiez nechceli dodrzovat v mladosti.

kvetinka75
17. jan 2023

@ikuska27 to som kde napísala. Zase mi nevkladaj vety, ktoré som nenapísala. ak to je v šk. poriadku zakázané tak to má dodržať.

spageta85
17. jan 2023

Tak bude mať 3ku no a? Keď to riaditeľovi pomôže nech sa ukoji týmto spôsobom. Veľký strach či vyplýva z 3ky zo správania niečo nejaký problém? Neviem len sa pýtam .. Ja som si dala po kresliť tento rok ruky a to mam zachvilku 38 doteraz som mala jedine tetovanie aj to skryté ešte v 18stke a teraz mi preplo a ruky zvonka som dala pokerovat a vyucena som čašníčka nerobila som to a ani nebudem neznášam tu prácu a viete čo pracujem v dss a dôchodci nemajú najmenší problém 😁😁mam 7tetovani na zapestiach na prstoch na hornej časti rúk nad prstami a tak 🤣

luba28
17. jan 2023

@kvetinka75 to chces povedat,ze kto ma tetovanie je nejaka spindira??,,sa uvedom co trepes za hovadiny ,,si 100 rokov za opicami s takymi nazormi

matussara
17. jan 2023

Dam pohlad z inej skoly-sukromna, umelecky zamerana.
Na prijimacky prisli aj taky ziaci co som nevedela z ktoreho kmena vysli. Sam riaditel vyhlasil-sme umelecky zamerana skola kt.respektuje pravo jednotlivca, pristup bez odsudzovania.
Aj cely pristup ucitelov tak vyzera.

kvetinka75
17. jan 2023

@luba28 čo zase trepeš? Ty vieš čítať s porozumením? -Alebo si ideš stále to svoje.