Znížená známka zo správania kvôli tetovaniu
Ahojte.Dcéra má 17 rokov chodí na hotelovú akadémiu a nedávno si dala tetovanie na ruku.Možno ma niektoré mamičky odsúdia ale ja som jej to dovolila.No problém je v tom že sa na ňu vykričal riaditeľ školy a povedal že bude mať 3 zo správania.Má nato právo?Veď je to jej vec čo robí so svojim telom.Inak je výbornou žiackou.Minulý rok skončila s vyznamenaním mala samé 1.A mňa si dal predvolať do školy a ja neviem ako mám reagovať.
@lenka3008 ahoj, je mi velmi luto ze mate takyto problem. Verim, ze to tetovanie nie je vulgarne a skor nieco zenske a elegantne, ked si to dcere dovolila, aby to mala. Ja, tetovanie nemam, ale maju ho mnohy okolo mna a ja si myslim, ze to uz nie je take ako pred 20-30rokmi, je to uz uplne bezne a rovnako si ju davaju pravnici, lekari ako ini ludia. Vid doktora v DS Tomaš Farkas.
Ak tetovanie nie je zakazane v skolskom poriadku tak, sa mas postavit za dceru, a povedat riaditelovi, ze ma 17 rokov, ty si dala suhlas. Kedze dcera je vyborna ziacka ani so spravanim nie je problem, predebatovali ste to doma a spolocne ste sa rozhodli, ze moze mat tetovanie kedze po tom tuzila.
Ked to v skolskom poriadku je tak, takto isto by som sa vyjadrila s tym, ze sa ospravedlnujete, ale nemali ste o tom vedomost a umyslom nebolo porusit skolsky poriadok (pouzi vety: toto by sme si nedovolili a je to teraz pre nas neprijemne..., ze kvoli takejto malickosti 3.zo spravania ako keby predavala drogy na skole), ale nech beru dcerin prospech a spravanie...
Drzim palce, inac este ked si bude hladat pracu tak ajtak si pytaju len vyucny list pripadne maturitu nebude sa nikto pytat, ake mala vysvedcenie.
Nemyslim, si ze by neskor v hladani prace mala problem kvoli tetovaniu, ak to nebude nieco satanisticke alebo fasisticke, nove moderne podniky, ktore chcu prilakat mladych beru s tetovanim aj bez, aj s ruzovymi vlasmi kazdy chce predsa ukazat, ze byt iny je in a prijmut roznych ludi je taktiez in.
@veronikastrickova basisti to mali ako prejav. V podstate je tetovanie umelecke dielo. Niekto na telo, niekto na platno
@veronikastrickova kedy to bolo?
@kvetinka75 co porusila, ked ostatnym ziakom sa to toleruje. Pan riaditel nezvladol situaciu a mal by to priznat
@oneinamillion áno do robila som si zdravotnú školu keďže co som sa vylúčila som už robiť nechcela a potom som si spravila aj opatrovateľský kurz
@matussara mne to príde celé divné. Zaujímavé že len na 1 žiačke mu to vadí. A tiež som pozerala, ktorá hotelovka má 75 r. riaditeľa a žiadnu som nenašla. Tak ktožvie kde je pravda
@lenka3008 tak na základe toho, že to už mali pred nástupom, tak ich na takú školu nemali prijať, keď nesmú mať tetovania, tak potom žiaden žiak navštevujúci danú školu.... stále je to nespravodlivé, veď keď sú nejaké pravidlá, tak nech to platí pre všetkých rovnako...pokiaľ by sa nedalo s nimi pohnúť a trvala by si napríklad na disciplinárnej komisii zriadenej nie len z pedagogických pracovníkov ale aj nezavislych z mesta napríklad, aby boli nezávislí, tak asi tam by si obstála s tým, že aj iní majú a tazko by sa dokazovalo kto s tým bol prijatý .... Ale asi by som to tak asi nechcela hrotiť, ale ísť na to asertivnym spôsobom, ako žienky písali, začať s ospravedlnením, akože priznať chybu, prípadne pridať nejakú pochvalu na jeho adresu a nakoniec poukázať napr. aj na konkrétnych deťoch, kt. už majú, či tento rok tiež za to budú mať tak brutálny postih
@zuzinka888 na jedle to neubera.
@pattyinka mňa len prekvapuje že koľko 15 ročných má podľa toho už tetovania. Ani sa mi veriť nechce.
@kvetinka75 rana. Tak to by bol problem aj obycajne porezanie pri krajani masa
Čašníčka by nemala mať tetovanie? A vám to tu drbe na tie gebule??? A čo taký policajt? V sobotu som mala skúšky, prišiel policajt, typek a ľavú ruku mal celú potetovanu, pravú z polovice a vyškereny ešte išiel v krátkom tričku ;) to nevadí ? 😂😂😂 Robíte tu podaktore haló, že sa vám nepáči byť obslužene ženou s tetovaním 😂😂😂no tak toto je strop, tak zdvihni riť a choď inde na kávu 😂
@kvetinka75 tak aj mňa, ale vieš po základnej prvé brigády a hneď je tam aj už tetovanie, minule som počula rozhovor matiek kde jedna opisovala odmenu za dobré vysvedčenie a prijatie na SŠ, a bolo tam tetovanie
@matussara lenže krájanie mäsa máš v rámci výučby - nevyhnutné pre povolanie , tetovanie nie je pre život nevyhnutné
A tiež koľko učiteľov má....v materskej škole, základnej...a tam to už nikto nerieši ,tiež by sa dalo rozprávať o tom aký príklad dávajú tým deťom a podobne....ale je to výsostne osobná vec....
@kvetinka75 poukazovali ste na moznost infekcie pri tetovani. Ci? Nie na to co je potrebne a co nie...
@kvetinka75
Kolko riaditelov je v dochodkovom veku.
Z toho co pisala autorka v komentoch, je ze pan riaditel mal zly den a odniesla si to ziacka, dovod na problem tetovanie
@majah212 ano.toto aj mna zaujalo
.taketo spravanie riaditela je uplne mimo..ziadat sukromne bez svedkov v riaditelni aby mu ziacka ukazovala co kde ma na tele..to je nonsens..nema co hladat v skole takyto neprofesional..nastastie to ma iba na ruke😂..ale odhluadnuc od toho ak to maju v ŠP tak moze byt za to postih..ale v ramci vychovnych opatreni, nie ziapanie..
@matussara niekto sa tu už pýtal ktorá je to škola, pretože nenašla na nete hotelovku kde je riaditeľ v dôchodkovom veku. Ja som tiež nenašla.
@lacibo bola tam aj učiteľka nielen riaditeľ a žiačka. Takže bez svedkov to nebolo
@melanta fuha tak to nechoď radšej do Rakúska keď ťa obťažuje tetovanie na čašníkovi. Môjho syna ošetroval nedávno tetovaný lekár a nebolo to nič decentné 😂 navyše často vidím úradníkov na rôznych úradoch ako mestský úrad, úrad práce, dokonca finanzamt a podobne veľa veľa tetovaných 😂 a vieš čo? Ten lekár bol na syna úžasný napriek tomu že mal komplet potetované ruky 🥰 takéto názory panovali pred 100 rokmi, že ten a tam nesmie mať tetovanie a vyzerá akoby z basy vyliezol,,, hmm ale bohužiaľ naše Slovensko sa asi práve v tej dobe pred 100 rokmi aktuálne nachádza 🤷♀️

@lenka3008 ved v tomto nezohrava ulohu ale co dana skola poklada za vhodne a nevhodne. Podotykam-nerovne. Ziak-ucitel. Len preto ze je ucitel, starsi uz moze? Smiesne