icon

Zúfalstvo z dcéry

sslniecko1
20. feb 2019

Ahojte mamičky...
mám 12-ročnú dcéru. Na vysvedčení máva 1 a 2, teraz jej na polroku hrozila trojka, ale záverečnými písomkami si to opravila na dvojku. Je pravda, že dosť sa jej s učením venujem. Nie je hlúpa, len je veľmi lenivá až niekedy si myslím, že ľahostajná k učeniu. Nechcem sa vyhovárať, ale pripomína mi jej otca až veľmi s týmto. S ním som sa rozviedla, teraz mám manžela, ktorý sa jej tiež niekedy venuje, keď si nevie poradiť s učivom. K veci ale...
Včera som jej išla vybrať žiacku kvôli ospravedlnenke, hneď šla do skrine, že tam ju má. Ostala som zarazená, pretože schválne si ju chcela nechať doma. Tak som jej vysvetlila, že menšie zlo bude, keď donesie domov zlú známku hneď ako po čase, keď bude triedny kontrolovať žiacku knižku a dopíše všetky známky.
Teraz mi volala s plačom, že učiteľ jej dopísal dve päťky z dejepisu (v živote takú známku z neho nemala, max. trojka, keď sa jej lízla z písomky) a štvorku zo slovenčiny. Plakala, že si to opraví,,,,nechápem ako môže byť taká nesvedomitá. Každý deň sa jej pýtam, čo v škole nové, aká bola známka, čo sa máte učiť.... Som z nej úplne sklamaná, zúfalá. Z rodiny mi povedali, aby som vyskúšala psychologičku...ale to mi príde už moc...
Prosím Vás, stretli ste sa s takouto situáciou, prípadne poraďte,,, Domáce väzenie, mobil, tablet bude mať určite zakázaný, ale som v koncoch...

Strana
z4
lucilaines
22. sep 2024

Necitala som celu diskusiu, ale pridam moju skusenost z pohladu dietata. Bola som presne taka ista. Z jednotkarky bez ucenia, co sa dostala na osemrocne gymnazium s prstom v nose som zrazu nosila domov trojky. A presne, bola to len lenivost. Podla mna trocha aj to, ze som nebola zvyknuta sa tak naozaj ucit, kedze v nizsich rocnikoch mi vsetko islo samo, ucit som sa ani nemusela. Ked uz som sa musela, nechcelo sa mi. Tiez som zatajovala znamky a pred rodicovskym mala stres. Moji rodicia to nakoniec ale nechali tak. Samozrejme dohliadali, aby som neprepadla a podobne, ked som dostala patku, trvali na oprave, ale trojky casom uz ani neriesili. A ja som zas vedela, kedy uz naozaj musim zabrat. Nakoniec som zmaturovala na same jednotky a jednu dvojku, dostala som sa na niekolko vysokych a mohla som si vyberat. Na vyske som mala uplne rovnaky pristup, pocas semestra som to flakala, na skusku som sa naucila a zvladla s prehladom. Chcem tym povedat, ze to je proste povaha a ak je inak inteligentna, skus to nechat na nu a jej zodpovednost.

Strana
z4