Čo očakávať pri odmietnutí očkovania u MUDr. Bašovej?
Dobrý deň.
Mam bábätko a blíži sa 1. očkovanie (základné). Chodíme k MUDr. Bašovej do Púchova. My, rodičia, chceme odmietnuť očkovanie. Prosím, je tu niekto taký, kto tiež patrí pod menovanú Dr. a odmietol očkovanie? Ak áno, ako to riešila Dr. a zmenila prístup? Ďakujem za odpoveď. Pekný deň.
@jajka2211 chodíme tiež k tejto doktorke, no my sme očkovanie neodmietli, ale myslím si, že nebude nadšená (môj subjektívny pocit) 😀
@jajka2211 podľa mňa, ak ste rozhodnutí, neockovat, len si stojte za tým. To nie je dr dieťa, ale vaše. Ak máš fb, tam je myslím skupina neockovane detičky. Napis tam, popýtaj sa, čo ťa zaujíma. Tu sa to neoplatí 🤣 možno tam aj vašu Dr bude niekto poznať.
@jajka2211
je to vaša vec, dr to papier nepodpíše o zaručene sa ze vedlajsie ucinky sa nedostavil. Inak kamoska posunula očkovanie na neskor, Prve až v 1,5 roku.
Nas mladší ma MMR až v 1,5 roku prvú namiesto iz v 9 mesiaci. Znášal to fajn, starší nie tak super. Teda aj to by mohlo byt riešenie. Ale riaďte sa podľa seba. Naša detská mimo SK povedala, ze ona je za očkovanie ale pokial rodic nechce, tak neriesi. Dalsi dvaja boli zas Bohovia v bielom a bez očkovania ani za svet!
Ale dieta je vaše, nie lekarove.
Preco sa pytas? Ak to nema nikde vypisane, tak asi s tym nema problem. Napr. K nasej doktorke mozu chodit len deti, ktore budu ockovane. Inak neprijme. Musia s tym rodicia suhlasit.
@jajka2211 V prvom rade Ti chcem napísať, že tu si na veľmi zlej adrese. Modrý koník je doslova proočkovacia banda a tu sa také, že rešpektovanie slobodnej voľby jedinca nenosí. Ale k veci .... my máme tiež detskú Dr. silnú provax osobu ALE rešpektuje slobodnú voľbu nás rodičov a citujem ju: "Vy ste rodičia a najlepšie viete, čo je pre Vaše dieťa najlepšie". Do karty nám vždy len napíše, že očkovanie sa odkladá zo zdravotných dôvodov dieťaťa a ak sa nikto do toho "šprtať" nebude, prejde 2-ročná premlčacia doba a môže si každý pískať. Ak ak by Vás predsa, len nahlásila, neviem, zaplatila by som. Mať zdravé dieťa by mi stálo za akékoľvek peniaze. Postupne si však hľadaj určite novú Dr.
Pošli mi internú správu, pridám Ťa do do súkromnej skupiny na fcb, kde sme rodičia neočko detí. Dostaneš sa tam, len na niekoho odporúčanie. Je to ošetrené tým, lebo však vieme aký hon na čarodejnice sa tu v dobe c@vidovej dial. Ty nemusíš absolútne nikde a nikomu rozprávať o svojich dôvodoch, pre ktoré si sa rozhodla. Ja už mám násťročné slečny, držím Ti moc palce.
@mery333 No len aby si ho mala zdravé...
@thirstymonk O moje deti sa báť nemusíš. 😉
@mery333 To sa ani nebojím.
Neviem čoho sa obavas. Ty povieš nie ďakujem, a uvidíš čo bude ďalej. Buď mykne plecom, dostaneš prednášku, udá ťa na ruvz. Ak nie je spadova, môže vás vylúčiť. Každopádne dobrý lekár by nemal porušiť svoju prísahu. Vždy máš možnosť nájsť si iného pediatra
Fyzicky ťa prinútiť nemôže. Môže iba vyjadriť svoj názor a pokiaľ by to spôsobovalo problémy, tak môžeš zmeniť pediatra. Aj prístup pediatra sa vyvíja a nie každý deň má rovnakú náladu. Ideálny by bol vzájomný rešpekt, ale na to často nie je chuť alebo energia.
Neviem na základe čoho ste sa rozhodli. Niekedy je dobré povedať dôvody, niekedy si treba len stáť za svojim rozhodnutím a nerozmazávať to zbytočne.
Dobrý deň prajem.
V prvom rade - ďakujem všetkým za reakcie.
Odpoviem tak súhrnne.
Nemáme záujem o očkovanie, pretože sa obávame vedľajších účinkov a doživotných následkov. To je náš osobný názor.
Touto debatou som nechcela rozprúdiť nejakú polemiku, len som chcela vedieť konkrétne skúsenosť so spomínanou Dr.
Ešte raz vám ďakujem za odpovede a budem rada, ak sa nájde niekto, kto má reálnu skúsenosť.
Pekný deň.
@jajka2211 tak z pohľadu zdravotníka to napíšem takto, zdravotníci žiadajú aspoň základné očkovania ( tie povinné) , pretože môže to byť potom problém aj v škôlke, že ho nezoberú do školky keď nemá základné očkovania alebo aj na školu už (napr.zdravotnicku). Z pohľadu človeka (matky) je to vaše dieťa, vy si o ňom rozhodujete. Pokiaľ odmietnete, nevidím dôvod (len podpíšete papier, že ste odmietla). Potom dieťa v dospelosti sa môže hocikedy rozhodnúť sa dať zaočkovať. Nebude s tým problém.
@simsica Neprijatie do škôlky nesmie byť odôvodnené očkovacím statusom. Je to síce povinný údaj pri prihlasovaní, ale tento údaj nemôže byť použitý pri rozhodovaní o prijatí, resp. neprijatí ako argument. Žiadna legislatíva nedáva riaditeľovi škôlky povinnosť ani právo v tejto súvislosti.
Pri zdravotníckej škole je to už iné, lebo tam je to v podmienkach prijatia.
@jajka2211
Ahoj, ja chodím s deťmi k tejto pani doktorke. Prvú dcérku som po zlej reakcii treťou dávkou hexavakcinou už viac očkovať nedávala. Lekárka,ale nechcela pripustiť, že reakcia po očko. Dala nám obom rodičom podpisat papier, že na našu žiadosť viac neočkujeme. Vraj máme čakať možno pokutu z úradu verejného zdravotníctva. Prišiel nám len papier,info o tom, že prečo máme očkovať a prečo je očkovanie dôležité. Nič viac nás nikdy nikto nekontaktoval ani pokutu nedal. Na prihlášku do materskej školy pani doktorka veľmi zreteľne a veľkými písmenami napísala,že dieťa na žiadosť rodičov neočkované. Nikdy ani v škôlke sme nemali problém. Druhá dcérka má len prvú dávku hexa nič viac. Nemyslím si,že by kôli tomu pani doktorka zmenila ku nám,alebo našim deťom správanie.
@autorka moja prvorodena dcéra má už 10 rokov. Nikdy sme nemali s ničím problém. Ani v škôlke, ani v škole. Býva chorá raz ročne. Jedno z najzdravšich deti z triedy. Stále mám väčší strach z neziaducich, než zo samotných chorôb.
Ďakujem vám všetkým za reakcie 🙏
Potom sem napíšem, ako sme dopadli. Pekný deň prajem.
@jajka2211 ja sa už 2 roky vykrucam, nie som s tým očkovaním stotoznena. Dcéra mala po poslednom dosť vážne následky a bolesti.
@jajka2211 ako si dopadla?
@misslilac13 ideme k nej až 27.1. Potom napíšem.
Dobrý deň prajem,
tak... dnes sme boli u Dr.
Nabudúce stretnutie sa malo naše dieťa očkovať. Povedali sme, že ho očkovať nedáme. Dr. nám povedala riziká a dodala, že nabudúce jej podpíšeme informovaný nesúhlas a pošle papier na RUVZ. To je všetko.

Môžem sa spýtať, prečo odmietate očkovať svoje dieťa?