Žvot v Púchove
Dámy, žijem už viac ako 25 rokov v Púchove s manželom. Už som "stará korčuľa", prisťahovala som sa sem s manželom, ale nikdy som si tu nevytvorila zázemie. Cítim sa v tomto meste hrozne zle, nie je tu žiaden priestor pre môj osobný rast, práca len v službách alebo vo výrobe, ani po meste nič atraktívne nie je. Pochádzam z okolia Banskej Bystrice a mám pocit, že tam majú ľudia iný prístup k životu, lepšie vzťahy, mali by ste odvahu sa odsťahovať aj v 50tke ? Ste niektorá z okolia, že by ste mi povedali či by napríklad pomohla zmena bývania do Žiliny alebo Trenčína ako krajského mesta ? Alebo Považská Bystrica ?
Som tiež z okolia BB a v Púchove som bola raz a za mňa divné mesto. Ale Považská Bystrica tiež nič moc. Žilina mne to mesto príde strašne také chaotické. Trenčín je krásny ale ľudia mi tam sedia úplne najmenej z celého Slovenska, strašne divní. Ja by som volila Martin alebo naspäť tú Banskú Bystricu prípadne Zvolen alebo potom viac na západ Trnavu alebo Nitru.
@anonym_autor jednoznačne späť do Banskej Bystrice. Púchov diera, PB totálna, Trenčín o ničom, Žilina samá sedlač z Kysúc, Terchovej a okolitých dedín, malomeštiaci ktorí nevedia na ktorú nohu stúpiť. Stará mestská pôvodná inteligencia pomaly vymiera.
@anonym_autor celyxten kraj je diera
Do PB nie, som z PB a tu sú tak strašne zlý ľudia že až , neskutočne negativny,zavistlivý a celkovo je to tu také zakliate . Ako česť výnimkám ale .....
@anonym_autor BB je pekné historické mesto ale nebýval by som tam. Viac sa mi páči Zvolen. Žilina je tiež fajn, býval som tu niekoľko rokov ale popravde, som rád, že sme sa odsťahovali mimo Žilinu a bývame na dedine, kde máme kľud a pokoj, tak ako sme vždy chceli. Stačí nám, že sme tam denne kvôli práci alebo nakupovaniu . PB, PU sú pre mňa o ničom, radšej bývať v dedinách na okolí. Slovenské mestá sú celkovo o ničom. Na druhej strane tu nemáme aspoň zahraničných privandrovalcov (myslím tých z tej Afriky a blízkeho východu). Za mňa radšej sa presťahuj na dedinu niekde blízko krajského mesta.
Bývam pár mesiacov v PU, bývala som na iných miestach a podľa mňa záleží aký si okruh ľudí vytvoríš, nech si kdekoľvek. Mimochodom BB kraj s najvyššou nezamestnanosťou, bude tam určite lepšie? Alebo len spomienkový optimizmus ma mladosť?
Bývam pár mesiacov v PU, bývala som na iných miestach a podľa mňa záleží aký si okruh ľudí vytvoríš, nech si kdekoľvek. Mimochodom BB kraj s najvyššou nezamestnanosťou, bude tam určite lepšie? Alebo len spomienkový optimizmus ma mladosť?
@anonym_03f38f áno lebo tam patrí do kraja Rimavská Sobota, Poltár, Revúca, Tisovec, Hnúšťa a podobné kde fakt skoro žiadna robota nie je. Ale samotná BB až tak zle na tom nie je hoci je horšie na tom ako napríklad Bratislava alebo Trnava.
@anonym_03f38f áno lebo tam patrí do kraja Rimavská Sobota, Poltár, Revúca, Tisovec, Hnúšťa a podobné kde fakt skoro žiadna robota nie je. Ale samotná BB až tak zle na tom nie je hoci je horšie na tom ako napríklad Bratislava alebo Trnava.
@marsmykkok stále je v prvej 3ke krajských miest s najvyššou nezamestnanosťou, aj keď to tam nie je taká tragédia ako na úplnom juhu, pokiaľ človek nemá dostatočnú kvalifikáciu, tak má smolu.

A co na tento napad manzel,suhlasi??