icon

Ako správne vypočítať cenu vlastnoručne vyrobených šperkov?

ami6
22. mar 2025

Ahojte chcela by som sa spytat ci by mi niekto vedel poradit.zacala com vyrabat sperky no nejako neviem vypocitat tu spravnu cenu.
Priklad naramok
Tovar ma vysiel na 13.50€ + poplatky za dodanie materialu 5€ +co to za vytvorenie jedinecneho kusku.
Poradte ako mam vypocitat celkovu sumu bo mne to vychadza asi vela.dakujem za radu a popripade vzorovy vypocet

viestta
22. mar 2025

Cenu vypocitas jednoducho. Vstupne naklady + cena prace (alebo predpokladany zisk) = predajna cena. Mozes druhu polozku rozmenit aj na drobne. Cena prace (hodinova mzda x pocet hodin) + dan + marza (tvoj zisk).

3petka
22. mar 2025

@ami6 no a ten tovar čo pises je na jeden kus výrobku?

svetlonos
22. mar 2025

@ami6
ty mas 18,60 len náklady za materiál a to je teda priveľa. K tomu ešte trebars hodinovú mzdu, daň, zisk - a sorry, cena náramku bude tak vysoká, ze so to každý lacnejšie objedna z netu.
Kamoska keď vyrábala šperky, mala to ako hoby a tovar objednávala z eshopov ci Amazon. Za 5e poštovné mala tovaru na xy šperkov, noe na jeden.
S akými materiálom pracuješ?

mischy00
22. mar 2025

Koľko za materiál, toľko za robotu.....otázne je, ci ten náramok za tu cenu predáš. Musí to byť niečo skutočne originálne, niečo, čo sa nevyrába na kilá niekde.

luccija
22. mar 2025

@ami6 materiál je na viac kusov?

ami6
autor
22. mar 2025

@mischy00 ano robim len originaly viac taky nespravim ani keby niekto moooc chcel.skratka to odmietam 😁

ami6
autor
22. mar 2025

@luccija ano mineraly striebro swarovski

ami6
autor
22. mar 2025

@svetlonos striebro mineralne kamene swarovski ako si zakaznik zaziada inak jasne ze robim ine dostupne pre vsetkych

ami6
autor
22. mar 2025

@3petka po vypocte uz cely ako je spraveny cize matros vysiel na 13.50

abbey1
22. mar 2025

@ami6 Tak keď vyrábaš na zákazku, cenu musíš mať predsa danú vopred, aby s ňou zákazník súhlasil.

ami6
autor
22. mar 2025

@abbey1 no nemam to je v tom jasne ze sa spytam na sumu do ktorej sa mozem pohybovat ale niektory zas limit nedaju a pri tych som zufala s vypoctom

ami6
autor
22. mar 2025

@viestta dakujem 😘

abbey1
22. mar 2025

@ami6 Tak to máš nešťastne vymyslené

zuzanka.zuzu
22. mar 2025

závisí akú máš klientelu a podľa toho čo píšeš (klient bez limitu, drahšie materiály, jedinečné kúsky) tak cieľovú skupinu na modrom koníku nenájdeš 😉 a teda ani rady ktoré ti tu dajú sa nebudú dať uplatniť v tvojom prípade .. niekto si kúpi sedačku za 500, iný za 5000 a iný nemá ani na tú sedačku 🤷 takže hodnotu niečoho handmade si musíš určiť sama

margotka17
23. mar 2025

@ami6 moja známa tak robila náhrdelníky, náramky na bežne nosenie, sviatočné aj svadobné. Ver mi, že kto chcel jej výrobok, neriešil cenu, ale vzhľad a kvalitu. Ja som si tiež kúpila od nej náušnice aj náhrdelník s perličkami a dodnes ho nosím. Ceny mala tiež dosť vysoké, ale vždy sa jej všetko predalo. Zrátaj materiál, ohodnot svoju prácu časovo + náročnosť výrobku, poštovné, balné.

alexanderkovacs
24. mar 2025

@ami6 cenu materialu mas + postovne. Neposala si ze ci robis to mas ako hlavnu zarobkovu cinnost, ci privira as. Podla toho treba nastavit hodinovu mzdu s ktorou bu si bola spokojna. Ja by som pod 10E v cistom nesiel.

sashabb
24. mar 2025

@ami6 treba pozrieť konkurenciu a dať približné ceny, kľudne aj o niekoľko € viac. Záleží čo konkrétne vyrábaš, jedno môžeš dať drahšie, druhé lacnejšie. Netreba sa striktne držať ceny materiálu. A hodinovou mzdou sa tiež nedá moc riadiť pri ručnej práci.