icon

Oplatí sa v dnešnej dobe začať s handmade výrobkam?

17. nov 2025

Ahojte, oplati sa este v dnesnej dobe tvorit a predavat handmade vyrobky? Konkretne hackovane a pletene ciapky, svetre, vysivane tasky… ci sa do toho vobec pustat, alebo je uz trh tymto presyteny?

mullerova46
17. nov 2025

@anonym_autor podľa toho ako veľmi budete originálna a budú vás chcieť predávať aj v obchodíkoch ktoré sa zameriavajú na takýto tovar. Skúste niečo začať predávať na Sashe a uvidíme či viete zaujať kupujúceho.

martinkatinka
17. nov 2025

Tasky sijem uz roky a par rokov aj vysivam na ne, plus vrecka s menom na Mikulasa a podobne. No tento rok je to mimoriadne slabe. Aj co sa tyka inych vyrobkov, nielen tieto spominane.
Ja uz novy material ani nekupujem.

ukgirls
17. nov 2025

pokila to mas ako konicek a chces len aby sa ti vratilo co do toho das plus na zmrzlinu -ok ... ak si myslis ze to bude full time job to by si musela mat fakt skvele napady a preciznu pracu a hlavne dobry marketing

martinmmartin
17. nov 2025

Mas tam jednu zasadnu chybu - kto to chce tak si to kupi a uz to potom nechce lebo je vybaveny velakrat dozivotne , takze sa ti zakaznici non stop minaju.
Rob handmade nieco co sa da zozrat, vychlastat alebo spalit

anonym_e72dca
17. nov 2025

Keď nastane hospodárska kríza ľudia nebudú kupovať zbytočnosti.
Keď už budú veľmi chcieť, kúpia na Čínskom Temu hotový výrobok za cenu za ktorú ty nekúpiš ani kvalitný materiál.

anonym_b83272
18. nov 2025

@anonym_autor myslím, že nie. Už len na fb je kopec takých predávajúcich takže konkurencia vysoká. Ja sama síce oceňujem domácu prácu ale finančne si ju nedovolím kúpiť lebo nedám za pletený sveter 40€. Za tú cenu mám celý outfit aj keď z Číny. Takže myslím že dnes prevláda kvantita nad kvalitou kvôli zvyšujúcim sa cenám.

heln
18. nov 2025

@anonym_autor neoplati, ak chces vyrabat ako hobby tak ano, inak nie. neviem, ci si oboznamena s legislativou, ale ked nieco vyrabas a predavas, mala by si byt zaregistrovana na danovom urade a odvadzat dane a socialku. doteraz bolo, ze staci odvadzat spatne, ale po novom, ak sledujes telku, musia zivnostnici odvadzat povinne minimum. ty ako vyrobca sice nie si zivnostnik, ale si danovy subjekt. aspon takto som to pochopila ja. jasne, ze vela ludi predava handmade len tak, ale tiez som citala, ze mnohych takto udali a prisla im kontrola z danoveho. nemam predstavu ako ti ale danovaci dokazu, ze si nieco niekomu predala. co sa tyka trhu hackovanyvh veci, je toho dost, musela by si mat ozaj kvalitu a trend, napriklad teraz ked letelo labubu, tak niektore zeny sa toho rychlo chytili a nahackovali labubu.

kuchynka15
18. nov 2025

@anonym_autor nie určite. Pred pár rokmi som to skúsila, predávala som cez Sash a predala som pár výrobkov. A koniec. Konto som zrušila, neoplatí sa. Robím len pre seba a rodinu a dávam darom. Aj moja dobrá známa, pečú vynikajúce štrúdle a pagáče, sťažovala sa, že to tento rok ide mimoriadne slabo.