Ako dosiahnuť chrumkavé hranolky z teplovzdušnej fritézy?
Kupujem mrazené hranolky McCain a v teplovzdušnej fritéze mi stále vyjdú skôr mäkké než chrumkavé. Skúšala som ich piecť dlhšie aj na vyššej teplote, ale potom sa skôr vysušia.
Robím niečo zle, alebo tento typ hranoliek nie je vhodný?
Nikdy tie hranolky z teplovzdušky nebudú chutiť tak ako v oleji na panvici.
@anonym_autor
Daju sa spravit vyborne takto ich robime len je tazko radit zalezi fritezy midelu plus typ hranolkov tie hrubsie sa daju lepsie ja som pridala ako robime doma plus AI pridala detaily 😁
Robíš 2 najčastejšie chyby pri teplovzdušnej fritéze a McCain na to je extra citlivý.
Nie je to typom hranoliek - McCain sú na airfryer ideálne, ale musia mať vzduch okolo seba. Ak sú mäkké a potom suché, je to presne príznak preplneného koša.
Skús to takto, bude to úplne iný výsledok:
1. Predhrej a nerozmrazuj*
Fritézu predhrej na 200°C na 3 minúty. Hranolky hádž dnu priamo zamrznuté - keď ich rozmrazíš, nasiaknu vodou a nikdy nebudú chrumkavé.
*2. Polovičný kôš = kľúč k chrumkavosti*
Toto je 90% problému. Daj len toľko, aby bola jedna vrstva
Takata kombinácia funguje u nas
> 200°C predhriať aby isli do teplej rury, daj zmrazene hranolky v jednej vrstve + trochu osprejovat olejom v spreji -> 190°C 8 min -> zatriasť -> 190°C 8 min -> zatriasť -> posledné 2-3 min zvysit teplotu na 200°C pre farbu.
@anonym_autor
Daju sa spravit vyborne takto ich robime len je tazko radit zalezi fritezy midelu plus typ hranolkov tie hrubsie sa daju lepsie ja som pridala ako robime doma plus AI pridala detaily 😁
Robíš 2 najčastejšie chyby pri teplovzdušnej fritéze a McCain na to je extra citlivý.
Nie je to typom hranoliek - McCain sú na airfryer ideálne, ale musia mať vzduch okolo seba. Ak sú mäkké a potom suché, je to presne príznak preplneného koša.
Skús to takto, bude to úplne iný výsledok:
1. Predhrej a nerozmrazuj*
Fritézu predhrej na 200°C na 3 minúty. Hranolky hádž dnu priamo zamrznuté - keď ich rozmrazíš, nasiaknu vodou a nikdy nebudú chrumkavé.
*2. Polovičný kôš = kľúč k chrumkavosti*
Toto je 90% problému. Daj len toľko, aby bola jedna vrstva
Takata kombinácia funguje u nas
> 200°C predhriať aby isli do teplej rury, daj zmrazene hranolky v jednej vrstve + trochu osprejovat olejom v spreji -> 190°C 8 min -> zatriasť -> 190°C 8 min -> zatriasť -> posledné 2-3 min zvysit teplotu na 200°C pre farbu.
@anonym_a55c31
Este som zabudla dodat ze budes musiet robit na 2× krat ked chces mat take ako z olejovej fritezy musis davat menej a trocha osprejovat a solit posledne
@anonym_autor My doma hranolky nejeme, len fakt výnimočne niekde na kúpalisku a pod., ale dcéra má rada jedlá z teplovzdušnej fritezy a chcela odtiaľ vyskúšať aj hranolky. Robila som zo surových zemiakov, čiže nakrájané na hranolky sa polhodinu máčali vo vode kvôli eliminácii škrobu (aby nezmäkli), potom som ich osušila papierovými utierkami, dala max. do pol nádoby fritezy, postriekala trochu olejom v spreji, osolila, premiešala a "každú chvilu' počas pečenia triasla s nádobou, aby sa premiešali. Dcére chutili vraj veľmi, ale na toto ma prehovorila "až dvakrát" a už sa mi s tým fakt nechcelo babrať...
Neviem ako z polotovaru ale z cerstvych zemiakov osupes, pokrajas, umyjes utries poriadne do sucha papierovou utierkou a tak das upiect. To vysusenie zemiakov po umyti na nich urobi ten chrumkavy povrch.
Normálne postriekaj trochu olejom a budú chrumkave. Inak to nedosiahnes
Kupujeme mccain longs fialový obal 8-10 min podľa toho koľko ich dáme a sú chrumkavé,žiaden olej .
Kupujeme mccain longs fialový obal 8-10 min podľa toho koľko ich dáme a sú chrumkavé,žiaden olej .
@parvinka0001
Suhlasim ale pre tych co musia mat chut vyprazanych sa dosiahne ta chut mne nechyba
Hlavne treba len v jednej vrstve alebo viackrát pretriast počas doby pečenia. Ja kupujem hranolky do trúby a v airfry pečiem na a20st sú chrumkavé olej nepridavam

...ale su zdravsie 🙂