Ako ľahko vyklopiť bábovku zo sklenenej formy?
Ahojte 🙂 peciete niekto bábovku v sklenej forme? Ako ju potom vyklopite? Nieje s tým problém? Teoreticky by nemal byt kedze formu treba vymazať a vysypať a nechať vychladnúť ale aj tak chcem vediet vašu osobnú skúsenosť. Dakujem 🙂
Vymazat zmaknutym maslom, nesetrit, nie roztopenym ani olejom a precizne vysypat mukou, aspon polohrubou, hruba je lepsia. Nazabudnut vymazat stred az po vrch. A uspesne vyklopenie je podmienene aj tym, ze ja babovka prepecena, takze radsej piect na nizsiu teplotu ale dlhsie. Ak sa rychlo sfarbuje vrch a este nie je dopecena formu zakryt alobalom
@anonym_fe6ac8 ja som bezlepkova takze používam len jeden druh múky. Ale vďaka 🙂
po preklobeni vzdy davame mokru utierky na formu a pockame - vyklopi sa sama
@anonym_fe6ac8 ja som bezlepkova takze používam len jeden druh múky. Ale vďaka 🙂
@anonym_autor bezlepkova varianta krupice nie je?
osobnu skusenost mam taku, ze som sa vratila ku kovovej forme. Sklo dlho drzi teplo, dopeka sa to tam a vysusuje, kovova okrem toho ze nbeojim sa ze sa jej nieco stane, neam problem s nicim, dam olej, na to muku s ktorou peciem, riadne vysypem a z rury vyberiem, preklopim, hodim na to mokru handru, za chvilu je vyklopena. Hruba muka zvykne robit krustu na vrchu, mne sa to nepacilo. Ale tak to moja skusenost 🙂)
@anonym_autor bezlepkova varianta krupice nie je?
@anonym_13dc1b
@simca06022011 dakujem baby skúsim to s tou utierkou, uz som ju objednala skôr než som si prečítala komentare😅 takze verim, ze to bude fajn..ono aj to bezlepkove cesto je take iné než klasické tak sa mozno ani nevude vysušať..uvidíme.
@anonym_fe6ac8 je ale to je kukuricne a dost to cítiť..zvyknem ružovou múkou vysypať, ona je taka sypka napriek tomu ze nieje hrubá..
Dakujem všetkým ❤️

Vymazat zmaknutym maslom, nesetrit, nie roztopenym ani olejom a precizne vysypat mukou, aspon polohrubou, hruba je lepsia. Nazabudnut vymazat stred az po vrch. A uspesne vyklopenie je podmienene aj tym, ze ja babovka prepecena, takze radsej piect na nizsiu teplotu ale dlhsie. Ak sa rychlo sfarbuje vrch a este nie je dopecena formu zakryt alobalom