icon

Ako správne mraziť chlieb: Po krajcoch alebo celý?

5. júl 2026

Prosím vás, ako mrazíte chlieb?
My nezjeme celý bochník dosť rýchlo, tak ho dávam do mrazničky. Len neviem, či je lepšie nakrájať ho dopredu na krajce, alebo zamraziť celý. Po krajcoch je to praktickejšie, ale bojím sa, že rýchlejšie vyschne alebo chytí mrazničkovú chuť.
Máte na to nejaký osvedčený systém?

bloger
5. júl 2026

@anonym_autor Najlepšie celý dať vydrží ti dlhšie čerstvý.

anonym_035e0e
5. júl 2026

väčšinou celý.

muchotrafka298
5. júl 2026

Ja si chodim kupovat do kvaskovej pekarne. Nezjem to cele nikdy, takze hned po prichode si do sackov mikrotenovych dam do mraznicky cca 3/4 toho chleba nakrajaneho po 2-3 krajce, co naraz rozmrazujem potom. Nema to ziadnu pachut, ani mraznickovu, ani nie je oschnuty. Vzdy si vytiahnem tolko, kolko potrebujem. Kedze to mam pomrazene po 2-3 krajce, tak zbytocne neplytvam.

doriiis
5. júl 2026

Chlieb si dávam krájať v obchode a do mrazničky si ho dávam po 3-4 krajcoch v zvlášť sackoch. Vyberiem vždy iba toľko, koľko potrebujem.

anonym_f0df22
5. júl 2026

Nakrájany. Odoberiem koľko potrebujem

anonym_579863
5. júl 2026

Nakrájaný

sissy27
5. júl 2026

@anonym_autor ja zvyknem bud rozkrojit na stvrtiny, alebo krajany tak aby som si vedela vybrat napr 4 krajce. Davam do zip-lock sackov, nic nenapachne, nic neobschne. Krajce sa aj lepsie rozmrazuju.

liz_lemon
5. júl 2026

nakrajany sa lepsie da dat do mraznicky, ja mrazim napr.po 4 krajcoch, vyberiem, kolko treba

patka06
5. júl 2026

Nakrájam v obchode, mrazím po 3-4 krajcoch, Rozmrazené hneď zjeme

anonym_287481
5. júl 2026

Cele bloky, resp stvrtku na poly a zamrazit. Cely kus (stvrtka, polka) obschne iba na strane, kde bol odrezany, krajce obschnu z oboch stran. Zase zalezi, ci to das do mrazaka este uplne cerstve, dobre zabalis a nenechas dlhsie ako tyzden atd.
Ved vyskusaj oba sposoby a sama zistis, co je najlepsie.

crazy_lazy
5. júl 2026

Dávam do mrazničky nakrájaný. A vždy si vyberiem iba toľko krajcov, koľko sa ide aktuálne jesť. Nič nemám obschnute ale používam hrubé sáčky určené do mrazničky.

anonym_4f085c
5. júl 2026

@anonym_autor skladujem ho nakrájaný a z mrazničky ide rovno do toastera.

niekto2hy
5. júl 2026

Na 1/4 rozkrajany,na ranajky staci.

rozculena
5. júl 2026

nakrájaný,vyberám len tolko,kolko potrebujem.Nepoznám mrazničkovú chuť.

bielasovicka
5. júl 2026

Ja mrazím nakrájaný