icon

Ako upiecť dokonalú pizzovú klasiku doma?

23. jún 2026

Ahojte, ako robite pizza cesto doma? Mam na mysli okruhlu klasiku podobnu cestu z pizzerky, nie pizzu ako kolac.. mne bud cesto nevykysne alebo castejsie sa mi stane ze kraje su tvrde ako kamen.. poradi niekto v dobrom navode ako na to? Aby cesto akoby az bublalo a pri peceni sa na krajoch robili bubliny.. mne sa skor podari vzdy hutne cesto alebo kraje stvrdnu.. dakujem

anonym_263e1f
23. jún 2026

@anonym_autor ale pizza pečená doma nebude nikdy ako pizza z pizzerie. Ty totiž doma nemáš pec. Takze ju nikdy takú doma neupecies

anonym_fd92f5
23. jún 2026

Peč na čo najvyššej teplote

zalka
23. jún 2026

Mne sa urobia bublinky občas aj v strede pizze, cesto zamiesim a kysne v chladničke kus dlhšie aj par hodín.
A samozrejme pečiem na max teplote co mi rúra dá.

guudy
23. jún 2026

@anonym_autor tajomstvo uspechu tkvie v ceste+co najkratsie pecenie (cize vysoka teplota).
Zase ma tu ukamenuju, ale cesto musi dozriet min 1-2 noci v chladnicke. Robim roky podla tejto kalkulacky. https://www.stadlermade.com/pizza-calculator/ Staci len zamiesit cesto, spravit bochniky, zabalit a nechat v chladnicke. V den pecenia zohriat na izbovu teplotu, cesto rovno natiahnut do pozadovaneho tvaru a velkosti. Kym sa budes ucit ako a kolko ingrediencii na pizzu nalozit, odporucam zacat margaritou. Nezabudaj, ze ak das vela mokrych ingrediencii, cesto ostane mokre. Ja napr natrhanu mozzarellu poriadne osusim papierovymi utierkami. Kamen na pizzu podmienka nie je.
Ano, chapem, ze je to zdlhavy proces, ale to mas ako s dobrym chlebom, nie su tu skratky.
Drzim palce

anonym_5cce40
23. jún 2026

Robím z langosoveho cesta a mám pec na pizzu. Pizza ako z pizzerie. Cesto narobím, nakrabičkujem a vytahujem z chladničky aj týždeň

mirage
23. jún 2026
@anonym_5cce40

Robím z langosoveho cesta a mám pec na pizzu. Pizza ako z pizzerie. Cesto narobím, nakrabičkujem a vytahujem z chladničky aj týždeň

@anonym_5cce40 mozno ako z pizzerie z Lubiny, langose su langose a pizza je pizza.

anonym_5cce40
23. jún 2026
@mirage

@anonym_5cce40 mozno ako z pizzerie z Lubiny, langose su langose a pizza je pizza.

@mirage no nie.

anonym_6ed261
23. jún 2026

Ked mas okraje suche piekla si dlho na nizku teplotu.

kp7333
23. jún 2026

Pizza potrebuje dobre nakysnute cesto a pecenie na vysokej teplote cca 4-5 min. Pod vysokou teplotou myslim 350-400 stupnov, ktore v beznej rure nedosiahnes, ale v pizza peci ano. Staci aj mala okruhla piecka a tvoja pizza bude chutit ako z pizzerie.