icon

Ako uvariť mäso na šťave ako z reštaurácie?

19. sep 2026

Nejde mi to. Nikdy nie je ako jedlo v restike, jedalni. Kde robim chybu? Asi by som mala nakrajat na mensie kusky. A inak dochutit. Ale ako? Poradite? Ci uz kuracie/bravcove na stave.🥰😋💓

anonym_6ca6f1
19. sep 2026

no v restikach a v jedalnach varia v konvektore (ci ako to spravne napisat) to nie je ako v hrnci ale vela je o dochuteni. ak ti nepomohli videonavody napr z youtoube tak cez kona ta to ťažko niekto nauci. ak mas mamu, svokru obrat sa na nich hadam vedia variť

anonym_2b5189
19. sep 2026
@anonym_6ca6f1

no v restikach a v jedalnach varia v konvektore (ci ako to spravne napisat) to nie je ako v hrnci ale vela je o dochuteni. ak ti nepomohli videonavody napr z youtoube tak cez kona ta to ťažko niekto nauci. ak mas mamu, svokru obrat sa na nich hadam vedia variť

@anonym_6ca6f1
Ja to robim presne takto len sa mi nechce pisat cakam maju ma zobrat na trh kazdu chvilu
AI to skomolila za 2 sekundy
Bravčové na šťave ako z jedálne
Na 4 porcie:
600 g bravčového pliecka alebo stehna
2 väčšie cibule
2 PL oleja alebo masti
1 ČL sladkej papriky
1 ČL rasce
1 strúčik cesnaku
1 PL hladkej múky
400–500 ml vody alebo vývaru
soľ, čierne korenie
prípadne 1 ČL majoránky
Postup:
Mäso nakrájajte na menšie kocky približne 2–3 cm. Nie úplne malé.
Osoľte a okoreňte až tesne pred opekaním.
V hrnci dobre rozohrejte masť/olej a mäso opečte po menších dávkach, aby sa skutočne zatiahlo a nezačalo sa variť vo vlastnej šťave.
Mäso vyberte. Do toho istého hrnca dajte nadrobno nakrájanú cibuľu a nechajte ju pomaly poriadne zozlatnúť. Toto je veľmi dôležité pre chuť omáčky.
Pridajte cesnak, rascu a papriku. Papriku už len krátko premiešajte, aby nezhorkla.
Vráťte mäso, poprášte múkou a premiešajte.
Zalejte horúcou vodou alebo vývarom tak, aby bolo mäso takmer ponorené.
Prikryte a nechajte pomaly dusiť približne 45–60 minút, kým je mäso mäkké.
Na konci ochutnajte a podľa potreby pridajte soľ, korenie a trošku majoránky.
A jeden trik: ak chcete práve tú „jedálenskú“ chuť, na konci nešetrite šťavou. Omáčka má byť hnedá, hustejšia a výrazná, nie len voda s kúskami mäsa.

osky
19. sep 2026

Vies co,napis ako to pripravujes,a my skusime pochopit,co je nespravne,co by si mala robit inak.

Napr.za mna je dolezite nechat mäsko poriadne zatiahnut,poopekat a az potom podlievat-aj to velmi opatrne.nie vela vody,musi sa to dusit skoro vo vlastnej stave.
Koreniny,sol hned na zaciatku,aby sa chute prepojili.
Samozrejme zaklad je usmazena cibulka....
Ale nie vzdy musi v jedle byt....

Na zaver mozes zahustit troskou muky rozmiesanej vo vode,prevarit...

Ja napr.rozmixujem konzervu ciceru a zahustim to tym...chuti to potom skoro ako so smotanou/inak aj smotana vela urobi..../
musis poskusat,co vam chuti

anonym_ec3da6
19. sep 2026

@anonym_autor ja varím v tlakovom hrnci, a mäsko za 20min. mäkké, šťavnaté...

zuzana76
19. sep 2026
@anonym_6ca6f1

@anonym_6ca6f1 ano v kovektomate, tak ako sa daju pripravit jedla v nom, tak tak ich doma na sporaku ci v rure nepripravime

anonym_2b5189
19. sep 2026
@zuzana76

@anonym_6ca6f1 ano v kovektomate, tak ako sa daju pripravit jedla v nom, tak tak ich doma na sporaku ci v rure nepripravime

@zuzana76
Pripravis len je to trochu pracnejsie ale vysledok je este lepsi.
Najlepší výsledok: mäso najprv prudko opiecť na panvici, potom dať do pomalého hrnca s cibuľou, korením a malým množstvom vývaru. Po dovarení šťavu prípadne ešte zredukovať v hrnci.

anonym_dce549
19. sep 2026

Môj základný recept je veľmi jednoduchy.Robievam ho z bravčového i hovädzieho mäsa Potrebujeme: mäso cca 1 kg, cibuľu 1 väčšiu,cesnak 2 strúčiky, červenú mletú papriku 2 čaj.lyz., drevenú rascu 1 čaj.lyz., soľ, mleté čierne korenie.Na kocky nakrájanú cibuľu orestujem na tuku do sklovita, pridám umyté na kocky nakrájané mäso, ktoré restujem kým nezbelie.Pridam soľ, korenie, rascu,papriku, nadrobno nakrájaný cesnak a podlejem trochou vody.Dusim, občas kontrolujem, či netreba doliat trochu vody.Ked máte radi trochu štipľavé, pridaj aj Piros arany štipľavé/paprikova pasta v tube, štipľavá/.Tento základný recept môžeš vylepšiť paprikou nakrájanou na kocky+ čerstvé olúpané nakrájané paradajky.Ak zo základného receptu vynechas mletú červenú papriku a do šťavy pridas horčicu, tiež to bude mäso na šťave, ale bude chutiť celkom inak.Mozes ku základnému receptu pridať šampiňóny alebo koreňovú zeleninu.Stale budu chute iné, ale príprava jednoduchá

anonym_59c4aa
19. sep 2026
@anonym_2b5189

@anonym_6ca6f1
Ja to robim presne takto len sa mi nechce pisat cakam maju ma zobrat na trh kazdu chvilu
AI to skomolila za 2 sekundy
Bravčové na šťave ako z jedálne
Na 4 porcie:
600 g bravčového pliecka alebo stehna
2 väčšie cibule
2 PL oleja alebo masti
1 ČL sladkej papriky
1 ČL rasce
1 strúčik cesnaku
1 PL hladkej múky
400–500 ml vody alebo vývaru
soľ, čierne korenie
prípadne 1 ČL majoránky
Postup:
Mäso nakrájajte na menšie kocky približne 2–3 cm. Nie úplne malé.
Osoľte a okoreňte až tesne pred opekaním.
V hrnci dobre rozohrejte masť/olej a mäso opečte po menších dávkach, aby sa skutočne zatiahlo a nezačalo sa variť vo vlastnej šťave.
Mäso vyberte. Do toho istého hrnca dajte nadrobno nakrájanú cibuľu a nechajte ju pomaly poriadne zozlatnúť. Toto je veľmi dôležité pre chuť omáčky.
Pridajte cesnak, rascu a papriku. Papriku už len krátko premiešajte, aby nezhorkla.
Vráťte mäso, poprášte múkou a premiešajte.
Zalejte horúcou vodou alebo vývarom tak, aby bolo mäso takmer ponorené.
Prikryte a nechajte pomaly dusiť približne 45–60 minút, kým je mäso mäkké.
Na konci ochutnajte a podľa potreby pridajte soľ, korenie a trošku majoránky.
A jeden trik: ak chcete práve tú „jedálenskú“ chuť, na konci nešetrite šťavou. Omáčka má byť hnedá, hustejšia a výrazná, nie len voda s kúskami mäsa.

@anonym_2b5189 pises jej, ze stava ma byt husta, hneda, nie iba maso a voda a nenapisala si jej, ako ju ma zahustit

anonym_716fd6
19. sep 2026
@anonym_59c4aa

@anonym_2b5189 pises jej, ze stava ma byt husta, hneda, nie iba maso a voda a nenapisala si jej, ako ju ma zahustit

@anonym_59c4aa redukciou

anonym_dce549
19. sep 2026

Hustá hnedá šťava, ktorá sa tu spomína je tzv UHO, ktorého základom je na tuku do hneda orestovana cibuľa, ku ktorej sa pridá múka, jemne orestuje a zaleje studeným vývarom/vodou.Vlozi sa do neho vopred orestované mäso a dusi sa domäkka.Dochuti sa dla vlastnej chuti a je hotovo .Väčšinou však v súčasnosti preferujú ľudia šťavy, ktoré sa zahustia vďaka použitiu cibule a zeleniny pri príprave mäsa a zredukovaniu množstva šťavy

autor
19. sep 2026

Aha. Maso neopekam a ani vyvar nepouzivam. Dakujem. Uz len to hned asi bude zmena. Zienky, pomohli ste mi. Poskusam.😍🥰🙏💖

bosorkabb
19. sep 2026

Pozri si recepty tehotny kuchár.
Tam má krásne video recepty ako restovať cibuľu, mäso,ako zahustiť omáčky.

thirstymonk
19. sep 2026

Všetko je to o koreninách a spracovaní 🙂 Tiež mi trvalo, kým som na to prišiel. Neboj sa používať bujón, horčicu a také veci... 🙂