icon

Akú panvicu na zdravé varenie odporúčate?

28. jún 2026

Prosím vás o radu. Zhaňam kvalitnú panvicu. Nič škodlivé, viete mi poradiť?

tenerifka
28. jún 2026

@anonym_autor kupila som z Amazonu dve liatinove, malu a velku. Treba sa ale o ne starat, po pouziti rychlo umyt, osusit a vypalit, potom len vytriet ten zvysok tuku. Ja ju palim kokosovym olejom (je najviac doporucovany), robim to normalne na indukcii so zapnutim odparovacom a pootvaranym domom. Na panvici sa pri dalsom vareni nic neprichyti....

veroni2
28. jún 2026

@anonym_autor my mame liatinove, objednane z nemecka a jednu ocelovu zn De Buyer. Nic sa mi na nej neprichyti. Okrem prvotnej udrzby teraz ziadnu extra nepotrebuju. Som s nimi spokojna. Pouzivan na vsetkp: palacinky, rezne ci lokse bez masti🙂

kkovacovak
28. jún 2026

Určite nerezovú alebo liatinovu panvicu. Pri správnom používaní potrebujete max kvapku oleja

urshullita6541
22. júl 2026

Za mňa je pri zdravom varení najdôležitejšie, aby sa jedlo nepripaľovalo a nemusela som tam liať litre oleja. Ak môžem dať tip trocha mimo klasických panvíc na sporák – u nás doma na zdravé varenie a pečenie bez tuku vyhráva ETA Pečenka (Family). Nádoba má nepriľnavý povrch, vôbec neprihára, takmer nepoužívam olej a spravíš v nej od dusenej zeleniny, cez kura až po koláč všetko v jednom. A hlavne nemusíš stále striehnuť nad sporákom.

autor
25. júl 2026
@urshullita6541

Za mňa je pri zdravom varení najdôležitejšie, aby sa jedlo nepripaľovalo a nemusela som tam liať litre oleja. Ak môžem dať tip trocha mimo klasických panvíc na sporák – u nás doma na zdravé varenie a pečenie bez tuku vyhráva ETA Pečenka (Family). Nádoba má nepriľnavý povrch, vôbec neprihára, takmer nepoužívam olej a spravíš v nej od dusenej zeleniny, cez kura až po koláč všetko v jednom. A hlavne nemusíš stále striehnuť nad sporákom.

@urshullita6541 Ahoj,poprosim foto ,alebo link.dakujem