icon

Cibuľový sirup na kašeľ: Ako dlho nechať odstáť?

Dnes o 07:28

Ahojte mamičky, chystám sa robiť cibuľový sirup na kašeľ, ako dlho to ma odstáť ? Niekde píšu 3h, niekde 6, niekde 8-12. Aký máte overený recept ? Mám to nechať v pohári zatiahnuté vieckom alebo len prikryté. ?

anonym_0e537c
Dnes o 07:42

@anonym_autor ja vecer prichystam a rano davam. Nechavam v miske otvorene alebo len polovične prekryte

autor
Dnes o 08:32
@anonym_0e537c

@anonym_autor ja vecer prichystam a rano davam. Nechavam v miske otvorene alebo len polovične prekryte

@anonym_0e537c a aj to potom cez niečo precedíš. ?

jazula
Dnes o 08:52

Ja nasypem nakrájanú cibulu do pohára od horčice alebo podobne, zasypem cukrom, normálne zavriem viečko a nechám na linke. Keď pustí šťavu, väčšinou hneď štopnem malej aspoň jednu lyžičku. Hotový je, keď sa cukor rozpustí a je taký číry ten sirup. Trvá to rôzne dlho, podľa teploty v byte. V akútnom prípade dávam pohárik na radiátor. Keď je cukor plne rozpustený, dám sirup do chladničky. Niekedy precedím, niekedy nie…

minesasubu
Dnes o 09:14

ja dávam do skla a za 15 minut uz davam prvú davku
med +cibula
nechavam na linke kym sa neminie

biba_18
Dnes o 09:29

robila som ako @minesasubu - med a cibuľa - keď sa urobil sirup, podávala som… nič som necedila, lyžičkou sa to dá odobrať z misky alebo z pohára…

margotka17
Dnes o 09:57

@anonym_autor priznám sa, že som dlho nečakala, hneď ako som mala troška rozpustené už som použila.