icon

Cítiť zo silikónovej formy umelú chuť?

9. júl 2026

Ahojte 🙂
Pečiem občas v silikónovej forme z Tescomy a neviem, či si to už len vsugerúvam, ale mám pocit, že to v koláči cítim. Nie je to nejaká lacná forma z Temu ani nič úplne lacné, práve preto ma to prekvapuje. Koláč je normálne upečený, forma nie je poškodená, ale občas mám pri prvom zahryznutí takú zvláštnu „umelú“ pachuť. Stáva sa vám to pri silikónových formách tiež? Neviem, či som len paranoidná :-/

amalka07
9. júl 2026

Bohužiaľ sa to stávalo aj mne, pri rôznych značkách. Takže som prestala experimentovať so silikónom a držím sa klasiky

viktoriaandrascik
9. júl 2026

Mne sa to tiež stalo viackrát pri silikonovej forme na muffiny z tescomy, letela do koša 😠

anonym_88a365
9. júl 2026

Silikón nasáva do seba pachy a potom to pri pečeni prejde do jedla. Nie je to tvoje nahováranie, ale fakt.

kvietok1233
9. júl 2026

Mne to robilo keď som to dávala do umývačky nasalo to do seba akoby tabletu a potom tu chémiu bolo cítiť v kolaci

danica2711
9. júl 2026

tiež som to cítila alebo sa mi to len zdalo a navyše sa mi tá silikónová forma tak nejak protivila na omak, takže šla do koša

akvi
9. júl 2026

@anonym_autor nezda sa ti to, je to tak.. Ja som tiez jednu formu vyhodila, skusila som parkrat v nej piect, dufala som, ze len ten prvykrat to tak bude, ale nie, furt to bolo citit. Pritom mam aj silikonove na mafiny a tam necitit nic, tie dalej pouzivam.. ale ta babovkova sla z domu.. kupovala som ju v Orione..