icon

Hľadám overený recept na falošnú nutelu zo sliviek

4. júl 2026

Ahojte dievčatá, hľadám overený recept na falošnú nutelu zo sliviek. Nemáte náhodou niekto recept? Vďaka

autor
4. júl 2026

@anonym_daecfe a skúšala si už niektoré z týchto receptov?

akinomel
5. júl 2026

@anonym_autor ja robievam takto:
2 kg sliviek
100 g čokolády na varenie( kupujem z Lidla)
100 g kakaa
700 g kryštálového cukru (môžeš aj menej)
Slivky umyť, odkôstkovať, rozmixovať. Dať variť (mám plynovú varnú dosku, používam liatinovú platňu), keď sa rozvaria, pridať cukor, kakao a čokoládu. Preveriť. Ak treba, premixovať. Dať do fliaš a sterilizovať.

autor
5. júl 2026
@akinomel

2 kg sliviek
100 g kakaa
Slivky umyť, odkôstkovať, rozmixovať. Dať variť (mám plynovú varnú dosku, používam liatinovú platňu), keď sa rozvaria, pridať cukor, kakao a čokoládu. Preveriť. Ak treba, premixovať. Dať do fliaš a sterilizovať.

@akinomel ahoj super ďakujem, skúsim to. Myslíš že tam môžem pridať aj drvené orechy?

akinomel
5. júl 2026
@anonym_autor

@akinomel ahoj super ďakujem, skúsim to. Myslíš že tam môžem pridať aj drvené orechy?

@anonym_autor no to som neskúšala. Veď skús, ale podľa mňa tak do 1,2 fliaš. Ak by si nebola spokojná, nech to neobanuješ.

autor
5. júl 2026
@akinomel

@anonym_autor no to som neskúšala. Veď skús, ale podľa mňa tak do 1,2 fliaš. Ak by si nebola spokojná, nech to neobanuješ.

@akinomel hej skúsim pol na pol. A ešte ma napadlo napĺňaš do horúcich fliaš? Necháš potom na noc pod dekou vychladnúť alebo dáš sterilizovať? Ako dlho vydrží? Ďakujem

anonym_daecfe
5. júl 2026
@akinomel

2 kg sliviek
100 g kakaa

@anonym_autor ano, skusala som ten druhy recept, identicky s tym, co ti pridala @akinomel .
Ja som to nejedla, ja nemam rada nutelu, robila som to raz a stacilo. Nejak sa za tym nikto netrhal.

akinomel
5. júl 2026
@anonym_autor

@akinomel hej skúsim pol na pol. A ešte ma napadlo napĺňaš do horúcich fliaš? Necháš potom na noc pod dekou vychladnúť alebo dáš sterilizovať? Ako dlho vydrží? Ďakujem

@anonym_autor fľaše mám pri sporáku, teplom sa nahrejú. Po sterilizovaní dám do deky do druhého dňa. Ešte malé upozornenie: pre mňa je to veľmi sladké a nečakaj chuť nutelly. Chutné to však je. Veď uvidíš. Nech sa darí!

autor
5. júl 2026
@akinomel

@anonym_autor fľaše mám pri sporáku, teplom sa nahrejú. Po sterilizovaní dám do deky do druhého dňa. Ešte malé upozornenie: pre mňa je to veľmi sladké a nečakaj chuť nutelly. Chutné to však je. Veď uvidíš. Nech sa darí!

@akinomel samozrejme nečakám chuť originál nutelly a dám aj menej cukru asi žiadne keďže tam ide aj čokoláda a tá je dosť sladká. Len ma to zaujalo a manžel má rád nutelu a Svokra ma habadej sliviek tak to pre neho chcem skúsiť a ďakujem veľmi pekne

anonym_17a14d
5. júl 2026

Ja to milujem do palaciniek 🙂 recept si uz nepamatam, robila som raz a mam zasobu na 5 rokov 😁