icon

Hľadám recept na ľahký a jemný tortový korpus

frida1990
Včera o 11:41

Ahojte. Viete mi prosím poradiť recept na ľahký korpus do 23 cm formy? Nemám rada hutné korpusy, hľadám recept na taký korpus, ktorý je ľahký ako pavučinka/obláčik 😁 skrátka niečo jemné.Tortu zároveň potrebujem rozrezať tak, aby som mala 4 pláty. Máte prosím niečo osvedčené?Vopred ďakujem ♥️
P.S. tiež prosím o tip na rozvar, aby korpus nebol suchý ale dobrý šťavnatý.

anonym_7ed606
Včera o 12:05

je málo receptov na nete? hľadaj korpus z pišk. cesta. Rozrezať korpus na 4 rovnaké časti je dosť obtiažne.
Radšej by som upiekla 2 rovnaké a tie rozrezala na 2 časti.

anonym_dfff3d
Včera o 12:14

Ak ma byt lahky ako pavucinka, tak sa ti rezat bude tazko, skor by som upiekla 4 platy samostatne. Kedysi som mala dobry recept ako na roladu, ale neviem, kde som ho dala, tak sa pripnem.

petulda333
Včera o 12:23

Ja robim klasicku zakladnu piskotu. Napr. Vyslaham 4cele vajcia so 4lyz.cukru poriadne do peny. Potom zlahka vmiesam 4lyz.pol.muky. uzasny korpus.
Inak je dobry aj ,,Bozsky korpus,, ale zamna zbytocne zlozity

anonym_56f208
Včera o 12:46

Lyzicovu piskotu, ale na 4 platy ju nerozrezes. Urob 2 korpusy zo 5 vajec aj to prerezes aj sa ti prepecie. A nezabudni na to, ze reze sa az uplne vychladnuta

kuko55
Včera o 13:28

Ahoj, pozri v mojom profile, ja som si zdieľala korpus od nejakej maminy tu z MK a je topkový😍

13uzivatelka11
Včera o 14:02
@anonym_7ed606

je málo receptov na nete? hľadaj korpus z pišk. cesta. Rozrezať korpus na 4 rovnaké časti je dosť obtiažne.
Radšej by som upiekla 2 rovnaké a tie rozrezala na 2 časti.

@anonym_7ed606 práve preto že je veľa receptov, hľadá asi overený nie?

Mne najviac vyhovuje od verisweet, aj kakaový je najlepší aký som kedy robila. ☺️ A rozrežem v pohode na 4 platy 🤷‍♀️

13uzivatelka11
Včera o 14:03
anonym_7ed606
Včera o 14:57
@13uzivatelka11

@anonym_7ed606 práve preto že je veľa receptov, hľadá asi overený nie?

Mne najviac vyhovuje od verisweet, aj kakaový je najlepší aký som kedy robila. ☺️ A rozrežem v pohode na 4 platy 🤷‍♀️

@13uzivatelka11 stále to isté. Vajcia, cukor, múka, práš. do pečiva, Kolko vajec tolko lyžíc cukru, tak isto aj múky.

13uzivatelka11
Včera o 15:37
@anonym_7ed606

@13uzivatelka11 stále to isté. Vajcia, cukor, múka, práš. do pečiva, Kolko vajec tolko lyžíc cukru, tak isto aj múky.

@anonym_7ed606 vôbec to nie je to isté, recepty sú rôzne, a mne osobne ten tvoj čo spomínaš chutil asi najmenej 😉

pletko325
Včera o 17:42

Robím to síce do 25cm, no to by nemal byť veľký rozdiel.
Klasická základná piškóta.

3x vajce
150g práš. cukor
150g polohrubej múky
0,6 dcl vody
0,6 dcl oleja
1x Vanilkový cukor
1/2 Kypriaci prášok

Žĺtka, vanilkový a práškový cukor = vyšľahať.
Potom postupne pridávam múku, vodu, olej a kypriaci prášok a vymiešam.
Nakoniec si spravím z bielkov penu a tú tam pomaly pridávam a miešam už iba vareškou (nie mixérom).

Celé do formy, na 45min na 180st.

Ak chceš tenší, zmeň ingrediencie na 2/3.