Je bezpečné konzumovať mäso s čudným zápachom?
kupila som vakuovo balene hovadzie, datum je v poriadku, obal nebol nafuknuty. po otvoreni ale riadny zapach po par minutach je to uz ovela slabsie. neviem ci ho vyhodit, alebo mozem spotrebovat - hovadzie nemame casto, tak som si nie ista.
každé mäso má svoj typický pach, ktorý nie je veľmi príjemný, hovädzie najviac, podľa miesta kde sa dobytok pásol, čo žral. takže pokazené vysokopravdepodobne nebude, len si citlivá na akumulovaný pach. opláchni octovou vodou , potom čistou a uvidíš. varením - vysokou teplotou zničíš aj prípadné fujky.
@anonym_autor vákuovo balené mäso aj šunka mávajú taký iný nepríjemný zápach ako keď kúpiš pultový predaj a mäso nie je predtým balené. Tiež si myslím, že mu nič nie je. Ako píše vyššie, umyla by som v octovej vode, ešte premyla v čistej a potom ovonala. Pokazené mäso fest smrdí, tomu ani ocot nepomôže.
@anonym_autor v živote nekupujeme mäsové výrobky vákuovo balene.Treba ísť pekné k masisrovi,vybrať si čerstvé mäso ...
@anonym_autor v živote nekupujeme mäsové výrobky vákuovo balene.Treba ísť pekné k masisrovi,vybrať si čerstvé mäso ...
@astrobot často aj mäsiari alebo farmári mäso vákuujú kvôli preprave , aj kvôli ľahšej manipulácii. boli sme na farme, v ich predajni mali mäso čerstvé, vákuované, aby nemuseli s ním manipulovať v predajni, ale robili to v ich výsekovej časti ( na tv obrazovke bežal dokument), do predajne išiel už pripravený tovar. predal sa do pár hodín.
@anonym_autor hovädzie mäso nezapacha,ma svoju specificku vônu,ale nesmrdi.V tychto horucavach sa mohlo stat,ze sa nedodrzal chladiaci retaz a niekde cakalo na umiestnenie do chladiarne.Ak, bolo mäso osliznute,tak to nie je v poriadku.Neviem, co je podla teba, riadne zapacha.Hovädzie mäso,zreje dlho,zavesene vo stvrtkach v chladiarni,preto su niektore casti hovädziny,take drahe.Kus mäsa,mohol byt aj priduseny,cize po rozobrati zostalo niekde cerstve mäso ulozene dlho na kope,preto sa napr.aj divina, musi po uloveni zavesit a nechat vychladit.Ak, je mäso pokazene,tak to budes pri vareni citit.
@anonym_autor
My sme zili v Afrike a tam kazde maso smrdelo lebo to miesali krizom krazom so starou masnou baraninou a ta obvzlast pachne takze ocot sol citron dat do vody na 20 minut a poriadne oplachnut
No my sme este museli riesit aj mraky much 😄
@astrobot nech sa páči,choď
mne hovädzina tiež príšerne smrdí, kým nie je poriadne spracovaná. to mäso by muselo mať aj nejakú zvláštnu "pokazenú" farbu, nielen zápach. mne smrdí každé mäso, každé inak. po spracovaní je to v poriadku. dokonca keď jem a ešte zacítim niečo, tak viem, že bolo spracovávané krátko - na môj vkus.
už by som ho varila - ale pre sliepky. takéto mäsá čo sú balené vákuovo vôbec nekupujem.
Maso nema smrdieť. A nema ani voňať. Ma mat neutrálnu vôňu. Ak coilen trosku smrdi je staršie, varim psovi, urcite to nekonzumujem.

@anonym_autor no to sa mi stava dost casto, boh vie ako to skladovali, vyhodila by som to.