Je bezpečné nechať pomalý hrniec bez dozoru?
Pekný večer, máte niekto skúsenosti s pomalým hrncom ? Čo v tom varíte? Nebojíte sa ho nechať zapnutý bez dozoru? Každý deň musím variť a toto by mi dosť uľahčilo život, len mám trochu obavy či je bezpečné nechať to zapnuté keď nikto nebude doma.
@anonym_autor bez dozoru urcite nie.
Chces riskovat, ze pridete a vyhoreny byt? Pust ho rano, ked budes doma a nech vari aj cely den. Ale budte pri tom.
@anonym_dfb6c7 akurát , že ja nie som ráno doma. Odchádzam o štvrtej a prichádzame večer po osemnástej.
no ja by som sa nebal. Horiet nema moc co v slow cookeroch a ked ho polozis na nehorlave okolie tak ti max vyrazi poistky. Tam nieje teplota ako v sporaku
My ho davame na noc do garaze :D. Akoze nic sa nestane, to len my sme trosku paranoidny a kuchynu by sa nam nechcelo malovat keby to nejak buchne.
Ak by som ale nemala tuto moznost, tak ho proste necham niedke, kde by to narobilo najmenej skody.
Horet tam ozaj nema co, moze to mat len tu funkciu 'vypustania pary' a to je trosku take, ze vzdy sa zlaknem. Je to bezny spotrebic zapojeny do elektriky. Tak ako asi neodpajas kanvicu , ked ides z domu ....
Varime v tom vyvar, gulase, kremove polievky, maso vselijake, ... co ja viem. hocico sa v tom da robit.
Uprimne, ak by som o 04:00 odisla z domu a o 18:00 prisla, nevarila by som a stravovala by som sa v instituciach. Ci to musite mat teplu veceru?
To len k praktickej stranke veci.
A priamo k Tvojej otazke - nie, nikdy. Dokonca ziadny spotrebic by v podstate nemal ist ked nikto nie je doma. A varenie to by mi ani vo sne nenapadlo ze necham pustene...
@anonym_autor Nechavam ho uplne v pohode uz roky bez dozoru na cely den. Nema sa s nim co stat.
no ja by som sa nebal. Horiet nema moc co v slow cookeroch a ked ho polozis na nehorlave okolie tak ti max vyrazi poistky. Tam nieje teplota ako v sporaku
@anonym_f82b1a večera mi je ukradnutá, ale nemôžem poslať dieťa do škôlky s párkami miesto obeda.
@martinmmartin pozerala som, že to varí pri nízkych teplotách. Skôr sa bojím nejakého skratu alebo čo, predsa to má nejaké vyhrevné teleso. Ale zas v predajni mi povedali, že veď kotol tiež nevypinam keď idem z domu , tak neviem 😀
@anonym_dfb6c7 akurát , že ja nie som ráno doma. Odchádzam o štvrtej a prichádzame večer po osemnástej.
@anonym_autor si predstav, ze si nedajboze zlomis nohu alebo sa nieco staneva domov sa nevratis ako si planovala…a hrncek si bude rakto varit dalsie 3 dni…Moja svokra takto nechavala jemne bublat vyvar a chodila si na omse. Som ju sprdla, ze ak nahodou odpadne, nikto bude tusit, ze sa jej doma vari polievka a dom moze zhoriet…🙈
@anonym_f82b1a večera mi je ukradnutá, ale nemôžem poslať dieťa do škôlky s párkami miesto obeda.
@martinmmartin pozerala som, že to varí pri nízkych teplotách. Skôr sa bojím nejakého skratu alebo čo, predsa to má nejaké vyhrevné teleso. Ale zas v predajni mi povedali, že veď kotol tiež nevypinam keď idem z domu , tak neviem 😀
@anonym_autor mas tam teplotnu poistku ktora prdne ovela skor ako nieco zhori a ked je skrat v kabli tak idu istice. My ho nechavame varit cez noc tak ako chladnicku a pod
@anonym_autor si predstav, ze si nedajboze zlomis nohu alebo sa nieco staneva domov sa nevratis ako si planovala…a hrncek si bude rakto varit dalsie 3 dni…Moja svokra takto nechavala jemne bublat vyvar a chodila si na omse. Som ju sprdla, ze ak nahodou odpadne, nikto bude tusit, ze sa jej doma vari polievka a dom moze zhoriet…🙈
@mimachicha veď to má funkciu vypnutia.
Uprimne, ak by som o 04:00 odisla z domu a o 18:00 prisla, nevarila by som a stravovala by som sa v instituciach. Ci to musite mat teplu veceru?
To len k praktickej stranke veci.
A priamo k Tvojej otazke - nie, nikdy. Dokonca ziadny spotrebic by v podstate nemal ist ked nikto nie je doma. A varenie to by mi ani vo sne nenapadlo ze necham pustene...
@anonym_f82b1a
A ladnicku vypinas ked ides z domu , pomaly hrniec ked sa pusti tak aby varil cely den a maso bolo make a zelenina nerozvarena ide na 80 stupnov
Nechaj ho variť v noci keď ste doma. Problém vyriešený. Nemáš za čo.
Bez dozoru určite nie. Potom, že horia byty. Vždy sa môže niečo stať .
@mimachicha To je co za katastroficky scenar, prosim ta? 😀 slow cooker ma poistku a okrem toho vzdy musis nastavit max dlzku varenia. Po par hodinach sa sam vypne. Predpokladam, ze s nim nemas skusenosti a nepouzivas ho, inac by si toto nepisala.
Ja som to párkrát pustila a šla do práce a nestalo sa nič. Varila som pomaly vyvar, a bol bez dozoru nejaké 4 hod, keďže na obedné prestávky chodím domov, keďže to je pár minút od práce. Teoreticky sa nemá čo stať, keďže to nevrie, varí sa pod bodom varu. Sama to aj časovač, sám sa vypne po dovarení.
Tak podla mňa pre teba by bola vhodná varianta, ze večer tam nahadzes co potrebuješ a ked stavať asi o 3 ked o 4 ideš z domu, tak naložis dieťaťu, vypnes ho a mas hotovo. A môžte papať aj ked aa vrátite domov po 18tej. Inak dole klobúk, ze takto fungujes.. mas tak ďaleko prácu od domu, či prečo? Musíš byť unavená ako kon 🙁
Ja mám napr. aj indukčny varic s bezpečnostnou funkciou, že pokiaľ hodinu varíš pri rovnakej teplote, bez zmeny, varic sa vypne po hodine sám z bezpečnostných dôvodov. Perfektná vec, keď by človek napr. si šiel zdiemnut a pozabudol sa, alebo odbehol do obchodu a niečo sa stane. Človek nikdy nevie. Po hodine sa to samo vypne.
Nikdy by som nenechala ísť hrniec, keď niesom doma, trošku nechápem dieťa do škôlky kto nosí ráno muž??? Však tak dáš variť ráno a on to potom vypne nie? Lebo to jedlo treba aj do chladničky dať po dovarení predsa
samozrejme. pomaly hrniec bol na to vyvinuty. a za tymto ucelom sa (vacsinou) kupuje.
rovnako na ten ucel boli vyvinute pracky,susicky,mycky s funkciou odlozeneho startu. coz tiez niektori experti zo strachu nevyuzivaju.
@mimachicha To je co za katastroficky scenar, prosim ta? 😀 slow cooker ma poistku a okrem toho vzdy musis nastavit max dlzku varenia. Po par hodinach sa sam vypne. Predpokladam, ze s nim nemas skusenosti a nepouzivas ho, inac by si toto nepisala.
@anonym_cf4071 ok, mas pravdu, nemam slowcooker. 🙈😆Ale technicke veci zvyknu zlyhavat a tak obozretnosti nikdy nie je dost. Problemom pri takomto hrmci moze byt prehrievanie alebo zlyhanie termostatu — ak sa pokazí regulácia teploty, hrniec sa môže prehriať. Niektoré modely majú tepelnú poistku, ale nie všetky. Otazkou zostava ci ho ma aj ten autorkin😉
samozrejme. pomaly hrniec bol na to vyvinuty. a za tymto ucelom sa (vacsinou) kupuje.
rovnako na ten ucel boli vyvinute pracky,susicky,mycky s funkciou odlozeneho startu. coz tiez niektori experti zo strachu nevyuzivaju.
@dkethe mne raz zacala pocas prania hrkotat pracka a zrazu z nej isiel tmavy dym. Esteze som bola doma.
Keby som bola v tim case v praci, tak uz byvam na ulici. Takze dobrovolne sa priznavam k “expertom” 😂
@anonym_autor nikdy by som nenechala nič bez dozoru. Ani vysávač v nabíjačke. Mojej kaderníčke zhorela práčka a časť domu...Nebol nikto doma 🤦♀️
Nechaj ho variť v noci keď ste doma. Problém vyriešený. Nemáš za čo.
@anonym_1e2d5f mozno potrebuje varit aj cez týždeň nielen cez vikend 😉.
Odporucam aj prestudovat navod, tam to moze byt spomenute a potom tiez presne znenie poistenia domacnosti.
Slow cooker je navrhnutý tak, aby sa mohol nechať bez dozoru - keď spíš, si v práci a podobne. Deklaruje to aj výrobca a je to jeden z hlavných dôvodov prečo ho ľudia kupujú. Nechávam ho bez dozoru veľmi často, keď idem do práce alebo cvičiť.
Tak ja som zazila zlyhanie termostatu u zehlicky a bol to boj. Zapla som zehlicku a nastavila teplotu na bavlnu, respektive na 3 bodky...
Po chvili som pozrela na zehliacu plochu zehlicky a ona sa zacala vlnit. Bolo to neuveritelne, ako cela ta strieborna kovova plocha zacala pomalicky schadzat dole z telesa zehlicky. Rychlo som ju vytiahla zo zasuvky a schmatla za rukovat a snazila som sa ju hodit do drezu, ktory bol tak meter id zehlicky. Podarilo sa, no cast roztopeneho kovu kvapla na podlahu, ktoru riadne spalila. Aj drez bol ciastocne poskodeny. Keby mi niekto povedal, ze sa moze toto stat, neuverila by som. Je to vela rokov, mozno bola starsia. Nepamatam si. Bolo to na navsteve u mojej mamky.

Chces riskovat, ze pridete a vyhoreny byt? Pust ho rano, ked budes doma a nech vari aj cely den. Ale budte pri tom.