Je kyslá smotana po noci mimo chladničky bezpečná?
Ahojte, zabudla som nechtiac kyslú smotanu v taške od cca 16:00 do ďalšieho rána (okolo 7:30) musím ju vyhodiť, alebo podľa vás to môže byť ok?
Ved skus, nemusi jej byt vobec nic...Uz len vona by ti prezradila, ze s nou nieco nie je v poriadku...Ale teda myslim si, ze bude OK 🙂
@anonym_autor ako by si postupovala bez internetu a mk? To dnešné ženy fakt nevedia používať sedliacky rozum?
Používať zdravý sedliacky rozum sa už dnes nenosí?
Ovoniam trochu ochutnám. A voila. Hneď viem odpoved
Ak boli „už horúčavy“ a smotana bola v obyčajnej taške bez chladenia, tak by som ju naozaj vyhodil. Pri vyšších teplotách sa baktérie množia ešte rýchlejšie a 15+ hodín mimo chladničky je výrazne nad bezpečným limitom. Aj keby vyzerala a voňala normálne, nemusí byť bezpečná na konzumáciu.
Je to nepríjemné plytvanie, ale cena jednej smotany zvyčajne nestojí za riziko žalúdočných ťažkostí alebo otravy jedlom. 🙂
Poradil ChatGPT
@anonym_autor Vies co, ja som takto zabudla v taske syr, nesmrdel ani nechutil nijako nezvycajne, a predsa som z neho po par hodinach vracala a manzel hnackoval. Odvtedy uz nic takto zabudnute mliecne nejem.

@anonym_autor nič jej nebude, ja som tak zabudla jogurty a nič im nebolo