icon

Koľko zaplatíte za kváskový chlieb?

Včera o 11:52

Ahojte, tie, čo si kupujete kvaskovy chlieb, kolko zan platite? Uvedte prosim aj gramaž a ci ide o ražny chlieb alebo nejaky iny......Alebo kolko by ste boli ochotne zaplatit za domaci kvaskovy chlieb z klasickej bielej muky, dajme tomu taky polkilovy? Ďakujem

muchotrafka298
Včera o 12:02

Ja si kupujem v remeselnej pekarni, som ochotna zaplatit do 4 EUR, neviem aka je tam gramaz. Ale je to normalna vyrobna, kde su zamestnanci, platia priestory.J
Ja by som si od nikoho doma pecene nekupila z dovodu, ze neviem, co tam dal ani za akych hygienickych podmienok to upiekol.

anonym_039fac
Včera o 12:04

3,50€ platím za 600 g bochník, mimo prevádzky by som si chlieb nekúpila, nie je to pre mňa potravina, kvôli ktorej som ochotná riešiť nejaké objednávky, vyzdvihovanie, doručovanie...

anonym_c3e239
Včera o 12:13
@muchotrafka298

Ja si kupujem v remeselnej pekarni, som ochotna zaplatit do 4 EUR, neviem aka je tam gramaz. Ale je to normalna vyrobna, kde su zamestnanci, platia priestory.J
Ja by som si od nikoho doma pecene nekupila z dovodu, ze neviem, co tam dal ani za akych hygienickych podmienok to upiekol.

@muchotrafka298 ja síce nepredávam, ale peciem si a je super, bez kadečoho pridaného a robený v hygienických podmienkch😉. Myslíš, ze vies, ze vo výrobni su podmienky lepsie?

martina_n7
Včera o 12:15

ja si robim doma kvaskovy chlieb uz nejaky cas a poviem ti ze odkedy som skusila podla tohto videa tak uz ani nekupujem 😅

ten postup co pouzivam:

https://www.youtube.com/watch?v=2eJwIQsG6ow

u nas doma to vyjde fakt lacnejsie a viem co tam davam… ale keby mam kupovat tak asi max tak 3–4€ za taky polkilovy, viac by som asi nedala 🙈 aj tak mam pocit ze si to doma spravim lepsie 😀

dasufla
Včera o 12:18

ja som minule niekde platila 6eur. skoro ma vykotilo. taka som bola z toho v soku, ze som proste zaplatila a isla 😀

anonym_d035af
Včera o 12:24
@anonym_c3e239

@muchotrafka298 ja síce nepredávam, ale peciem si a je super, bez kadečoho pridaného a robený v hygienických podmienkch😉. Myslíš, ze vies, ze vo výrobni su podmienky lepsie?

@anonym_c3e239 tiež nie som ochotná.kúpiť chlieb mimo prevádzky. A nemyslím si že v pekárni je to tak hyper super. Keď mám čas pečiem si sama, ja.kovidu som piekla.pravidelne, ale od osoby. ktora pečie doma u nás v obci .by som žiadne potraviny nekúpila. Jednoducho chýba dôvera

anonym_4e58ec
Včera o 12:30
@anonym_c3e239

@anonym_c3e239 prevádzky sú kontrolované ,aj keď len raz za čas ale vedia,že keď niečo ,pokuta bude mastná

anonym_46985a
Včera o 12:41

@anonym_autor ja kupujem v Trnave v remeselnej pekárni poctivý kvaskovy chlieb zo 4 surovín za 3,80€ : )

anonym_4f7bd0
Včera o 12:45

Ono tak, upiect kvalitny, dobre nakysnuty a upeceny kvaskovy chlieb je umenie. A casto aj v tych prevadzach ta kvalita chleba je biedna, ubity, nakysly, nepravidelna striedka, tazky. Svokrovci chvalili, ale mne nechutil, snad vsetky chyby tam boli, ake mohli byt. Ani doma sa mi ani po rokoch dobry vzdy nepodari, zvlast, ked kvasok dlho skladujem bez ozivenia, je to citit a vidiet na tej kvalite. Neviem, kolko by som dala, keby bol upeceny ako treba, asi do 5 eur, ale ja nemam problem zjest aj obycajny s drozdim z jednej lokalnejsej pekarne, maju dobre zlozenie a chuti mi, takisto kupujeme aj tie kaisserky z Lidla, striedame to. Ale chlieb teda vacsinou peciem, aj vianocky kvaskove. Ale ked nie je cas a chut, tak kupim aj taketo.

muchotrafka298
Včera o 13:35
@anonym_c3e239

@anonym_c3e239 ano myslim. Lebo vyrobna je prevadzka s povolenim od hygienika, kdezto domaca kuchyna nie je. Tak isto maju overene suroviny, co doma nie je. Lebo ziadna zena, co doma pecie na cierno a nech je to cokolvek, tak nedodrziava hygienu taku, ako by mala byt v praci s potravinami, nema oznacene suroviny datumom spotreby, zvlast priestory a pod. Kto chce, nech si kupi hocikde, aj doma u susedy. Ja si nekupim, Predpokladam, ze sa nepytas len tak z dlhej chvile.

viestta
Včera o 13:48
@anonym_c3e239

@anonym_c3e239 nie kazdy ma moznost upiect si chlieb. A ak ma aj moznost, mozno sa mu len nechce minat cas na nieco co sa da kupit. Aj ja kupujem z remeselnej pekarne, zatial sme prezili, takze asi to tam s hygienou nebude katastrofalne. Nemam problem kupit a zjest aj chlieb z velkych pekarni.

bg92
Včera o 14:35

nic take "domace" by som nekupila. jedine z prevadzky schvalenej hygienou kde dotycny pekar plati dane z toho co mi preda.
a k chlebu - nejem nejak casto/vela peciva a tie kvaskove chlebiky z remeselnych pekarni mna nejako neohuruju, mam radsej rozky a ine pecivo. takze taketo chleby nekupujeme vobec

anonym_c3e239
Včera o 15:00
@viestta

@anonym_c3e239 nie kazdy ma moznost upiect si chlieb. A ak ma aj moznost, mozno sa mu len nechce minat cas na nieco co sa da kupit. Aj ja kupujem z remeselnej pekarne, zatial sme prezili, takze asi to tam s hygienou nebude katastrofalne. Nemam problem kupit a zjest aj chlieb z velkych pekarni.

@viestta mne je to jasné, ved aj ja kúpim, ak mi práve nevyjde cas upiecť. Reagovala som skôr na to, ze doma niekto nemá vhodne hygienické podmienky. No niekto mozno nemá, môj chlebík má, vyhrám sa s ním s láskou🥰.

lenka.25
Včera o 15:21

Nekúpim nikdy nič od cudzej osoby . Či už chleba alebo klobásy .U nás jedna babka na trhu predáva domáce kolace , vyzerajú výborne a ta vôňa keď idem okolo … ale svojim deťom by som to nedala jesť

V pekárni kupujme po 4€ , netuším koľko váži . Tak asi cez pol kila

anonym_82fe6e
Včera o 15:46

Len či si nerobíme ilúzie o serióznosti (hygienickosti) oficiálnych prevádzok. Zaujímavé, že každá, ktorá si pečie doma, to považuje za dokonale hygienické, ale už nik iný nie je doma dôveryhodný... To je ako s kvalitnými tuzemskými potravinami. Slovák slovenské, Čech české, Poliak poľské... a ostatné sú nekvalitné. Podobne ako s náboženstvami. Jedine to "naše" je najsprávnejšie a všetky ostatné tápajú v tmách nevedomosti.

lenka.25
Včera o 15:56
@anonym_82fe6e

Len či si nerobíme ilúzie o serióznosti (hygienickosti) oficiálnych prevádzok. Zaujímavé, že každá, ktorá si pečie doma, to považuje za dokonale hygienické, ale už nik iný nie je doma dôveryhodný... To je ako s kvalitnými tuzemskými potravinami. Slovák slovenské, Čech české, Poliak poľské... a ostatné sú nekvalitné. Podobne ako s náboženstvami. Jedine to "naše" je najsprávnejšie a všetky ostatné tápajú v tmách nevedomosti.

@anonym_82fe6e to nikto netvrdí . Ale predsa len by mali oficiálne prevádzky spĺňať určitý štandard . To že to často krát nie je tak ako ma byt , o tom ani nemusí byt reč . Ale tak isto , ako nekupujem oblečenie , veci do kuchyne atd z čínskych internetových stránok , lebo vôbec nie sú kontrolované ,tak si radšej kúpim u nás a tiež sa nájdu veci čo neskôr sťahujú z predaja . Ale tak to by som nemohla nakupovať nikde a ešte aj múku si vyrábať vlastnú z vlastnoručne vypestovaneho obilia

anonym_c661eb
Včera o 16:46
@anonym_4e58ec

@anonym_c3e239 prevádzky sú kontrolované ,aj keď len raz za čas ale vedia,že keď niečo ,pokuta bude mastná

@anonym_4e58ec Úplatkárstvo existuje.